Nogomet

Matić: "Čornomorec je jak, znali smo da ćemo biti pod pritiskom"

Branimir Korać • petak, 08.08.2014.
Matić: "Čornomorec je jak, znali smo da ćemo biti pod pritiskom"
Foto: Kristijan Komarica

Nogometaši Splita nastavljaju sa sjajnim igrama u Europskoj ligi. Izbačen je i treći protivnik i to nakon što je sačuvana mreža u oba susreta protiv ukrajinskog Čornomoreca...

Još nakon prvog susreta u Splitu bilo je jasno da je Čornomorec u teškoj poziciji. Dva primljena pogotka i nijedan postignut uoči uzvrata stavljali su pritisak na leđa Ukrajinaca koji na kraju nisu uspjeli doći do preokreta.

Odličan posao odradio je vratar Andrija Vuković, jednako kao i posljednja linija koja se odlično nosila s domaćinom. Trener Ivan Matić mogao je biti itekako zadovoljan ovakvim raspletom.

"Čestitam mojim igračima i možemo biti vrlo zadovoljni kako smo se predstavili u ovom susretu. Znali smo kako će Čornomorec igrati, da se moramo posebno čuvati tih njihovih ubačaja i na to smo odlično odgovorili. Žao mi je što nismo uspjeli doći do pogotka i mirnije privesti utakmicu kraju."

Matić se suočio i s neugodnim upitom o krađi vremena igrača Splita, a ključnom smatra prvu utakmicu.

"Ne bih se složio s konstatacijom da su se moji igrači izležavali. Naš prolaz je zaslužen, a presudila je prva utakmica u kojoj smo uspjeli sačuvati mrežu nedirnutom. Čornomorec je vrlo jaka momčad i znali smo da ćemo biti pod pritiskom", rekao je Matić.

S druge strane ukrajinski trener Roman Hrihorčuk vrlo brzo napustio je konferenciju za novinare iziritiran pitanjem o kasnom ulasku iskusnog Serhija Nazarenka.

"Bilo je preriskantno, a mi nismo željeli riskirati. Kako se igra razvijala, nismo imali nikakvog razloga za riskantne poteze. Vjerujem da smo sve napravili na apsolutno najbolji način", rekao je Hrihorčuk i završio s pressicom.

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Šahter Karagandi4:2Hajduk
Víkingur1:5Rijeka
Split2:0Čornomorec Odesa
Čornomorec Odesa0:0Split
Hajduk3:0Šahter Karagandi
Rijeka4:0Víkingur

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.08.2014. u 01:22
    svaka im cast ...nitko ih bas nije tu ocekivao !!!
    Obrisan korisnik