Nogomet

Kek: "Čestitke svim hrvatskim klubovima, ovo je velika stvar za hrvatski nogomet"

Branimir Korać • petak, 08.08.2014.
Kek: "Čestitke svim hrvatskim klubovima, ovo je velika stvar za hrvatski nogomet"
Foto: FaH

Rijeka je rutinski odradila posao protiv slabašnog Vikingura koji je zalutao u ovom društvu u trećem pretkolu. U oba susreta Riječani su bili prejaki za amatere s Farskih Otoka...

Matjaž Kek nije imao zamjerke na svoje igrače. I sam svjestan kako je ovo bilo tek odrađivanje posla, izmiješao je momčad, a dobar dio igrača na odličan način iskoristio je priliku.

"Jedan od ciljeva u ovoj sezoni smo ispunili, a to je bilo doći do odlučujuće utakmice za skupinu Europske lige i čestitam igračima na tome. Protiv Vikingura smo odigrali koliko je bilo potrebno. Malo smo promiješali momčad, ali smo odigrali dovoljno i da navijači budu zadovoljni uvjerljivom pobjedom i sigurnim prolazom. Čestitke svim hrvatskim klubovima na prolasku, to je velika stvar za hrvatski nogomet. Mislim da je i novinarima lako izabrati igrača utakmice - to su Armada i naši sjajni navijači. Od srca im čestitam."

Trostruki strijelac bio je Adis Jahović koji je mrežu pogodio i na Farskim Otocima.

"Prvi hat-trick u dresu Rijeke i jako sam zadovoljan. Bio sam raspoložen, ali sam ipak najzadovoljniji što smo pobijedili i prošli dalje. Čestitam dečkima, ostvarili smo dobar rezultat. Rijeka je u zadnje dvije godine napredovala u svim segmentima i to se osjeti svuda. Iako smo u prvoj utakmici već osigurali prolaz, ozbiljno smo shvatili uzvrat i željeli smo pokloniti pobjedu navijačima."

Osim Jahovića vrlo dobru utakmicu odradio je i Ivan Boras koji je pokazao da Kek na njega može itekako računati.

"Odlična utakmica s naše strane, čestitam svakom suigraču i cijelom stručnom stožeru. Ovo je veliki rezultat jer stječemo mentalitet pobjednika bez obzira na snagu protivnika. Pitanje prolaza riješili smo već na Farskim Otocima. Mi smo prošle sezone pokazali da se možemo nositi s velikim momčadima, upravo je zajedništvo to što nas je dovelo do svega ovoga i mislim da se ne moramo bojati nijednog protivnika koji nam dođe u sljedećoj rundi."

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Šahter Karagandi4:2Hajduk
Víkingur1:5Rijeka
Split2:0Čornomorec Odesa
Čornomorec Odesa0:0Split
Hajduk3:0Šahter Karagandi
Rijeka4:0Víkingur

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.08.2014. u 10:49
    Tome, nemoj glumit "vrhunske" hrvatske medije, pročitaj malo:UEFA-in Fond solidarnosti nema veze s DinamomNaime, sve države od UEFA-e dobivaju iznos iz Fonda solidarnosti Lige prvaka i nije bitno tko se gdje plasirao nego kakve projekte ima s mladima. UEFA-in Fond solidarnosti nema veze s Dinamom
    Obrisan korisnik
  • ZooM08.08.2014. u 09:19
    Srećom da "majstori sa mora" popravljaju hrvatski klupski ugled prolaskom protiv poluamatera sa raznih strana Europe o kojima će generacija pričati.
    ZooM
  • Obrisan korisnik08.08.2014. u 09:09
    Da zato od Dinama 9 klubova HNL-a dobiva lovu na temelju njihovog nastupa u europi godinama.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2014. u 08:59
    Čestitke svima osim Dinamu koji nas sramoti na šriroko
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2014. u 07:35
    nadam se da ce Rijeka uci u skupinu europske lige
    Obrisan korisnik