Nogomet

Osijek i Lokomotiva na gostovanjima traže prekid negativnog niza

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 17.08.2014.
Osijek i Lokomotiva na gostovanjima traže prekid negativnog niza
Foto: Kristijan Komarica

Peto kolo MAXtv Prve lige zaključit će susretima u Kranjčevićevoj i u Puli Zagreb i Osijek te Istra 1961 i Lokomotiva. Osijek i Lokomotiva nisu dobro ušli u sezonu i traže bijeg sa samog dna...

Nogometaši Istre 1961 večeras u 21 sat na Aldo Drosini dočekuju zagrebačku Lokomotivu. Zanimljivo, u prošloj sezoni sve četiri utakmice između ova dva suparnika otišla su na stranu zagrebačke ekipe.

Istra je u aktualnoj sezoni upisala tri remija i jedan poraz, minimalni od Rijeke na domaćem terenu. Međutim, iz Istre tvrde kako su imali najteži start od svih prvoligaša. Naime, u prva četiri kola igrali su protiv tri ekipe koje se ove sezone natječu u Europi (protiv Hajduka i Splita u Splitu te protiv Rijeke na domaćem terenu).

Stoper Puljana, Luka Vučko, najavio je pohod na prvu ovosezonsku pobjedu: "Naše prošlosezonske utakmice bile su poprilično otvorene i s dosta golova, ali s obzirom na to da oni imaju tri poraza u nizu, a da mi još nikog nismo pobijedili, ne vjerujem da će sutra netko srljati. Cijenimo Lokomotivu, ali mislimo da je došlo vrijeme za našu pobjedu koja bi nam mogla donijeti skok i na četvrtu poziciju. Osvojena tri boda bi nam dodatno podigla samopouzdanje", rekao je Vučko.

Nedostaju: Bojan Pavlović (ozljeda); Slavko Blagojević (ozljeda), Kruno Ivančić (ozljeda)

Lokomotiva je u prvenstvo ušla s pobjedom u Osijeku, no od tada su upisali sva tri poraza. Posebno je bolan bio prošlotjedni kada su u Kranjčevićevoj primili pet golova od Hajduka. Momčad su koja je primila najviše pogodaka u dosadašnjem prvenstvu - 12.

" Ušli smo u seriju poraza i to nikome nije drago. Međutim, i to je sastavni dio nogometa. Momčad nam se dosta promijenila i trebat će vremena da se to malo posloži. Obrana nam je najbolnija točka. Istra je tradicionalno neugodan protivnik za sve momčadi. Imaju trenera koji je možda i najbolji trener u HNL-u. Sve naše utakmice su bile na visokoj razini i očekujem jednu spektakularnu utakmicu i pravi nogomet!", rekao je Tomislav Ivković, trener Lokomotive.

Strateg Lokosa nije bio zadovoljan što mu je ovaj tjedan čak osam igrača nedostajalo zbog reprezentativnih obveza. Smatra kako je previše njegovih igrača nastupilo utakmici U-21 hrvatske reprezentacije koja je u srijedu remizirala s Crnom Gorom (0:0) u prijateljskoj utakmici u Sinju.

Nedostaju: Marko Pajač (crveni karton)

Zagreb u Kranjčevićevoj dočekuje momčad Osijeka i želi treću utakmicu u nizu ostati neporažen. U sezonu je krenuo porazima protiv Rijeke i Slaven Belupa, međutim nakon toga je slavio protiv Lokomotive i remizirao u Zadru. U takvom ritmu želi nastaviti i protiv fenjeraša iz Slavonije koji je zasad osvojio samo jedan bod.

"Ne zavaravamo se Osijekovom pozicijom na ljestvici jer on vrijedi puno više od onog što je dobio u prva četiri kola. Gledao sam Osijek protiv Dinama i u tom susretu bio je u najmanju ruku ravnopravan protivnik, ako ne i bolji te je nesretno izgubio. Momčad je puna mladih i talentiranih igrača i moramo biti na oprezu", poručio je Dražen Medić.

U sastavu neće biti ozlijeđenih Lovre Medića, Šulca i Ćubela dok su ostali spremni za nastup i borbu za nove bodove.

Nedostaju: Medić, Šulc, Ćubel (ozlijeđeni)

Novi važan ispit za Osječane koji moraju početi skupljati bodove. Gostovanje u Kranjčevićevoj vide kao priliku za početak dobrog niza, igraju protiv protivnika koji je "po mjeri" i žele se pomaknuti sa samo jednog osvojenog boda. Zagreb je u dosadašnjem dijelu sezone pokazao da mu je mjesto u MAXtv Prvoj ligi i maksimalno će otežati posao Osijeku.

"Više nemamo prostora za kalkulacije. Moramo zaigrati puno agresivnije i samo razmišljati o tome kako ćemo doći do tri boda. Ne volim prečeste promjene u sastavu, ali još uvijek ne znam s kojom momčadi ćemo istrčati. Imamo problema i prije samog početka utakmice znat ću sastav", kaže Tomislav Rukavina.

U sastavu sigurno neće biti Tomislava Šorše koji je ozlijeđen dok je pod upitnikom Borna Barišić kojeg će Rukavina čekati do neposredno prije početka susreta.

Nedostaju: Šorša (ozlijeđen)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.08.2014. u 16:52
    Osijeku su potrebni bodovi i nikako nesmije izgubiti jer bi to značilo dodatan pad samopouzdanja i polako bi se upalila lampica za uzbunu već na samom početku prvenstva, dok Zagreb sa 4 prikupljena boda može nešto ležernije ući u utakmicu, iako ni njima nebi baš leglo prosipanje bodova protiv... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.08.2014. u 16:50
    Ajmo Zagreb, izjednačit broj pobjeda!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.08.2014. u 12:38
    lokomotiva nije bila nikad jača, sad imaju leku i rukavinu...
    Obrisan korisnik