Nogomet

Video: Švedska i Rusija podijelili po bod, Crnogorci kiksali kod Lihtenštajna

Branimir Korać • četvrtak, 09.10.2014.
Video: Švedska i Rusija podijelili po bod, Crnogorci kiksali kod Lihtenštajna
Foto: EPA

U skupini G odigrana su sva tri susreta Kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo, a jedino je Austrija uspjela doći do pobjede. U Kišinjevu svladala je Moldaviju dok su u najzanimljivijem susretu Švedska i Rusija odigrali 1:1.

Švedska - Rusija 1:1

Švedska bez /Zlatana Ibrahimovića nije uspjela doći do pobjede protiv Rusije. U susretu u kojem su obje momčadi imale priliku doći do pobjede, podjela bodova na kraju je najpravednija.

Već u desetoj minuti Rusi su poveli nakon nekoliko povezanih pogrešaka u švedskoj obrani, Kokorin je s ruba 16 metara sjajno naciljao kut i doveo Rusiju u vodstvo.

Šveđani su mogli vrlo brzo doći do poravnanja jer je dvije minute kasnije dosuđen kazneni udarac nakon što je Smolnikov srušio Durmaza, ali Akinfejev je krasnom obranom skinuo penal Sebastianu Larssonu.

Rusi su igrali odlično, bili su bolji protivnik i morali su povesti s 2:0 u 22. minuti. Fantastično su kombinirali Kokorin i Dzjuba, kroz nekoliko dodavanja potpuno su izigrali švedsku obranu, ali konačni udarac Dzjube s desetak metara nije bio precizan.

U prvom poluvremenu Rusija je bila bolji protivnik i zasluženo je otišla s prednosti na odmor bez obzira na promašeni penal Švedske. Kada nije zabila drugi gol, stigla je kazna na početku drugog dijela. Već u 49. minuti Durmaz je sjajno okrenuo Berezuckog i ubacio u sredinu gdje je naletio Ola Toivonen i zakucao loptu u mrežu.

Najbolji Rus Kokorin kreirao je jednim potezom fantastičnu priliku za Olega Šatova u 58. minuti, ovaj je krenuo sam prema golu, zaobišao vratara i pucao preko gola.

Do kraja susreta s obje strane viđeno je još nekoliko izglednih prilika, ali pogodaka više nije bilo i bodovi su podijeljeni.

Moldavija - Austrija 1:2

Austrija je doputovala u Moldaviju kao favorit i to je pokazala na travnjaku. Slavila je s 2:1 u susretu u kojem je bila opasnija iako je domaćin na kraju s igračem više krenuo po poravnanje.

Austrijanci su odlično otvorili utakmicu na gostovanju u Moldaviji. Već u 12. minuti Ion Jardan srušio je u 16 metara Marca Janka, a David Alaba iskoristio je kazneni udarac.

Nisu Austrijanci uspjeli duže vrijeme zadržati prednost. Domaćin je uzvratio istom mjerom i to u 27. minuti nakon što je Sebastian Prödl srušio Artura Ionitu. Dosuđen je kazneni udarac koji realizira Alexandru Dedov.

Na odmoru je ostalo tih 1:1, no početkom drugog dijela Austrija je vratila prednost na svoju stranu. Christian Fuchs izveo je korner u 51. minuti, a Marc Janko nadmudrio je vratara Cebanua za 2:1.

Od 82. minute Austrijanci su igrali bez isključenog Janka, ali bez utjecaja na konačan rezultat.

Lihtenštajn - Crna Gora 0:0

Najviše razloga za nezadovoljstvo u ovoj skupini nakon današnjih utakmica, imaju Crnogorci. Na gostovanje u Lihtenštajn otputovali su po sva tri boda, ali na kraju su se morali zadovoljiti tek s remijem.

Domaćin se branio svih 90 minuta, pokušavao je zadržati čistu mrežu bez nekih ambicija prema naprijed, a Crna Gora je promašivala i nikako nije mogla svladati niti Jehlea, a niti kasnije Bicera koji ga je zamijenio u 62. minuti.

Kvalifikacije, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica
27.03.2015.
Lihtenštajn0:5Austrija
Moldavija0:2Švedska
15.11.2014.
Crna Gora1:1Švedska
Austrija1:0Rusija
Moldavija0:1Lihtenštajn
12.10.2014.
Švedska2:0Lihtenštajn
Austrija1:0Crna Gora
Rusija1:1Moldavija
09.10.2014.
Lihtenštajn0:0Crna Gora
Moldavija1:2Austrija
Švedska1:1Rusija
08.09.2014.
Austrija1:1Švedska
Crna Gora2:0Moldavija
Rusija4:0Lihtenštajn
1Austrija 510:2+813
2Švedska 57:3+49
3Rusija 46:3+35
4Crna Gora 43:2+15
5Lihtenštajn 51:11-104
6Moldavija 52:8-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.10.2014. u 00:19
    Ne bih htio crno predviđati sutra ali hrvatska mora imati još bolji pristup. Bugari su naloženi dosta na ovu tekmu. Naša sredstva priopćavanja s naslovima "modrić vrijedi kao cijela bugarska momčad" zapravo rade suprotan učinak i medvjeđu uslugu vlastitoj nacionalnoj vrsti. To kod drugih nema baš... [više na forumu]
    Obrisan korisnik