Nogomet

Video: Novi kiks Capella, Austrija učvrstila prvu poziciju, Ibrahimović i Jovetić režirali remi

Niko Rukavina • subota, 15.11.2014.
Video: Novi kiks Capella, Austrija učvrstila prvu poziciju, Ibrahimović i Jovetić režirali remi
Foto: EPA

Nogometaši Austrije na domaćem su trenu pobijedili reprezentaciju Rusije s 1:0 te su dodatno učvrstili prvu poziciju. Utakmica nije obilovala prigodama, a jedni pogodak na utakmici djelo je Okotieja u 73. minuti. Crna Gora i Švedska remizirali su u tvrdoj utakmici u Podgorici. U dvoboju autsajdera skupine G, Lihtenštajn je iznenadio Moldaviju u Kišinjevu i svladao domaćine s 1:0.

Austrija - Rusija 1:0

Austrija je na stadionu Ernst Happel u Beču s minimalnih 1:0 slavila nad Capellovom Rusijom i povećala prednost u odnosu na prve pratitelje na pet bodova (s time da Švedska u kasnijem terminu gostuje u Crnoj Gori). Rusi, nakon dva remija protiv Moldavije i Švedske nisu slavili ni u trećoj uzastopnoj utakmici.

Prvi su zaprijetili Austrijanci preko Harnika čiji je udarac blokiran u posljednji trenutak. No, najveću prigodu u prvom dijelu propustio je Kokorin koji je u 15. minuti pogodio stativu. Do kraj poluvremena Rusi su imali tri poluprigode, a Austrijanci jednu.

Nakon prilično nesadržajnog prvog dijela nastavak nije ponudio bolju sliku. Kod Rusa dvije poluprigode propustio je Kokorin, a kod Austrijanca Arnautović. Utakmica se igrala pretežito na sredini terena, sve do 73. kada Austrijanci postižu odlučujući pogodak.

Harnik je proslijedio loptu do Rubina Okotieja koji iz blizine zabija po sredini gola. Večeras prilično slaba Rusija nije imala snage za izjednačenje. Austrijanci su upisali treću uzastopnu minimalnu pobjedu i nalaze se na prvom mjestu skupine.

Crna Gora - Švedska 1:1

Reprezentacije Švedske i Crne Gore podijelile su bodove na stadionu u Podgorici. Goste je u vodstvo doveo Ibrahimović na samom početku utakmice, a izjednačio je Jovetić u 80. iz jedanaesterca.

Neposredno nakon početka utakmice Jovović je prvi zaprijetio Isakssonu. No, tri minute potom, "neuništivi" Ibrahimović zabija jedini pogodak Švedske na utakmici. Ibra je zabio s pet metara nakon neoprezne reakcije crnogorske obrane.

Ubrzo je Jovetić zaprijetio s glavom, no Isaksson je bio na mjestu. Do poluvremena, Crna Gora je bila bliže pogotku, a kod Šveđana najopasniji je bio, dakako, Ibrahimović.

U drugom poluvremenu Crnogorci su pokušavali izjednačiti, a Šveđani su se uspješno branili, sve do 80. minute kada je Zengin srušio Jovovića u svojem kaznenom prostoru. Iz jedanaesterca precizan je bio Jovetić.

Do kraja utakmice obje ekipe su imale po nekoliko prigoda za pobjedu. Kod Crne Gore dva puta je opasno zaprijetio bivši Dinamovac, a danas član kineskog Changchuna, Beqiraj, a kod Šveđana zaprijetili su Ekdal i Thelin.

Moldavija - Lihtenštajn 0:1

Nakon gotovo tri i pol godine, Lihtenštajn je pobijedio u službenoj utakmici. U lipnju 2011. na domaćem su terenu svladali Litvu s 2:0, a večeras su s 1:0 bili bolji od domaćina Moldavije i upisali su tek drugu pobjedu na gostovanjima u službenim utakmicama u povijesti.

Ipak, Moldavija je bila bolja ekipa na terenu. Na kraju utakmice, Moldavci su imali 17 udaraca na gol gostiju, a Lihtenštajn 5. Posjed lopte bio je 65-35 u korist domaćina. No, kako to često u nogometu biva, lošija ekipa je osvojila sva tri boda.

U prvom dijelu Moldavci su nizali prigode, no golman Lihtenštajna, Büchel, je bio nesavladiv. U drugom dijelu Moldavija nije bila toliko opasna po gol gostiju koji su, kako je utakmica odmicala, sve više dobivali na samopouzdanju.

Pogodak odluke pao je u 74. kada je Burgmeier odlično naciljao iz slobodnog udarca i zabio za veliku pobjedu ove male alpske države. Lihtenštajn se trenutno nalazi jedan bod od trećeg mjesta koje vodi u dodatne kvalifikacije.

Kvalifikacije, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica
27.03.2015.
Lihtenštajn0:5Austrija
Moldavija0:2Švedska
15.11.2014.
Crna Gora1:1Švedska
Austrija1:0Rusija
Moldavija0:1Lihtenštajn
12.10.2014.
Švedska2:0Lihtenštajn
Austrija1:0Crna Gora
Rusija1:1Moldavija
09.10.2014.
Lihtenštajn0:0Crna Gora
Moldavija1:2Austrija
Švedska1:1Rusija
08.09.2014.
Austrija1:1Švedska
Crna Gora2:0Moldavija
Rusija4:0Lihtenštajn
1Austrija 510:2+813
2Švedska 57:3+49
3Rusija 46:3+35
4Crna Gora 43:2+15
5Lihtenštajn 51:11-104
6Moldavija 52:8-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis15.11.2014. u 23:10
    u nogometu lošija ekipa nikada ne uzima bodove -- liechtenstein je zabio gol, moldavija nije. znači liechtenstein je bio bolja ekipa, sve ostalo su limunade za malu djecu.
    cameosis