Nogomet

Kek: "Nismo se nigdje osramotili, ali onako sportski uvijek želiš malo više"

Branimir Korać • petak, 12.12.2014.
Kek: "Nismo se nigdje osramotili, ali onako sportski uvijek želiš malo više"
Foto: EPA

Rijeka je u Sevilli odigrala čvrstu utakmicu, dobro je parirala snažnom domaćinu, ali ipak nije mogla do pobjede. Matjaž Kek priznao je da su neki igrači malo pali u formi, no mogao je samo čestitati momčadi...

"Ono što je bilo na terenu je nekako objektivno stanje stvari. Govorio sam da protiv ovako kvalitetnog protivnika moraš iskoristiti ono malo što ti se pruži i imati i malo sreće. Čestitam igračima na dobroj europskoj sezoni i na puno dobrih europskih utakmica. U ovom susretu smo opet vidjeli što nam nedostaje i na čemu moramo raditi, no to je onaj sami europski vrh", rekao je Kek nakon susreta u Sevilli za kamere HTV-a.

Slovenski stručnjak objasnio je je u čemu je razlika između Rijeke i Seville te je ujedno priznao da je dio igrača u napornoj sezoni ipak malo pao u formi.

"Prije svega nama fali svježine i nemamo više one živosti s početka sezone, a opet ovo su sve puno kvalitetniji protivnici od Ferencvarosa ili Šerifa. Kada igraš protiv takvog protivnika kod njega doma, onda svaku šansu moraš iskoristiti. Jedno 10-15 minuta bilo je dobro, ali smo onda opet malo izgubili kompas u nekim trenucima."

"Sevilla tako brzo odigrava da ako ne reagiraš brzo i ne popuniš prostor, ona to odmah kazni. To su prekvalitetni igrači. Ali opet uspjeli smo ih napraviti malo nervoznima. U tim trenucima trebao nam je neki bljesak da netko nešto riješi jedan na jedan, ali vidi se da su nam ipak neki igrači malo pali u formi."

Nakon završetka europske sezone, Kek se osvrnuo i na Andreja Kramarića. Želja mu je da se Kramarićev status što prije riješi i da se zna ostaje li hrvatski reprezentativac u klubu ili ide dalje.

"Prvo bih želio da se trakavica riješi i nešto dogovori. Iako je dečko krasan i kvalitetan, ne može da u tim godinama ne utječe na njega. Ja ga razumijem, a sada mora doći do nekog dogovora da se ne bi sve razvuklo na početak priprema. Puno je prilika promašio sad u zadnjim utakmicama, to je istina, ali je i puno dao. Kod njega postoji još puno prostora za napredak. Meni je jasno da su ulaganja u Rijeku bila velika i da sada moramo nešto i prodati iako bi mi kao treneru bilo drago da ostane."

Zaključak za kraj sezone:

"Nismo se nigdje osramotili, ali onako sportski uvijek želiš malo više."

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Standard Liège0:3Feyenoord
Sevilla1:0Rijeka
1Feyenoord 610:6+412
2Sevilla 68:5+311
3Rijeka 67:8-17
4Standard Liege 64:10-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.12.2014. u 07:36
    Kek...bravo i hvala ti što nas činiš ponosnim u cijeloj Europi i gdje god igramo. FF
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199012.12.2014. u 02:39
    Ovaj čovik je ako ništa, realan. A opet je dosta više od "samo" realan
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik12.12.2014. u 02:01
    sve 10 kek ...nastavljamo sljedece sezone ..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.12.2014. u 01:13
    "slučaj" Kramarić se nastavlja u Rijeci...
    Obrisan korisnik