Nogomet

Ancelotti: "Očito je da Ronaldo živi za golove, njemu je problem kada ne zabije. Opet smo na pravom putu"

Borna Rupnik • četvrtak, 19.02.2015.
Ancelotti: "Očito je da Ronaldo živi za golove, njemu je problem kada ne zabije. Opet smo na pravom putu"
Foto: EPA

Trener pobjednika Lige prvaka, Carlo Ancelotti, pohvalio je pristup svojih igrača na gostovanju u Njemačkoj, dok se Toni Kroos požalio na teren, a Gareth Bale objasnio kako ne mijenja svoj stil igre.

Dva je pogotka prednosti stekao Real Madrid uoči uzvrata osmine finala Lige prvaka protiv Schalkea, a Carla Ancelottija posebno je obradovalo što je njegova momčad gotovo rutinski stigla do desete uzastopne pobjede u elitnom europskom natjecanju.

Toni Kroos, nogometaš Reala: "Do prvog gola smo se mučili, i to na vrlo teškom terenu. Ne treba tražiti ispriku, ali travnjak je bio katastrofalan. Moglo se očekivati da će Schalke igrati obrambeni nogomet, no zabili smo kada je trebalo i možemo mirno kući".

"Nismo nametnuli ekstremno visok tempo, a kontrolirali smo utakmicu i strpljivo čekali gol. Odigrali smo dobro, opet smo na pravom putu", rekao je trener Kraljevskog kluba.

U listu se strijelaca ponovno upisao Cristiano Ronaldo, koji je prvi zatresao mrežu domaćina, a pobjedu 2:0 potvrdio je Marcelo.

"Očito je da Ronaldo živi za golove. Nama nije problem ako ne zabije nekoliko utakmica, no njemu to predstavlja problem, a ovaj je bio vrlo važan. Marcelo ne zabija svaki dan desnom nogom, stoga me ugodno iznenadio, čak i bacio u euforiju", konstatirao je Ancelotti.

Velšanin Gareth Bale tvrdi da se nije promijenio na terenu nakon što su se povele rasprave o njegovim (ne)dodavanjima Cristianu Ronaldu i drugim suigračima.

"Nisam prilagodio svoj stil igre. Ponekad mi se otvori prilika za udarac i onda puca, a ovoga su puta moji suigrači bili bolje postavljeni pa sam dodavao. Preboljeli smo poraz od Atletica, vratili se pobjedama i nadam se da će tako i ostati", izjavio je Bale.

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

Šahtar0:0Bayern
PSG1:1Chelsea
Schalke 040:2Real Madrid
Basel1:1Porto
Juventus2:1Borussia D.
Manchester City1:2Barcelona
Bayer Leverkusen1:0Atlético Madrid
Arsenal1:3Monaco

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!