Nogomet

Sousa: "Bilo nas je i strah, Porto je zaslužio i više", Portugalci svjesni da "Basel nikada ne posustaje"

Borna Rupnik • četvrtak, 19.02.2015.
Sousa: "Bilo nas je i strah, Porto je zaslužio i više", Portugalci svjesni da "Basel nikada ne posustaje"
Foto: EPA

Susret u Baselu završio je bez pobjednika, premda je Porto imao više prigoda za slavlje. Odluka o putniku u četvrtfinale Lige prvaka past će tek u Portugalu, slažu se i Švicarci i Portugalci.

Švicarski Basel uspio je povesti protiv gostiju iz Porta, no nakon mnogo je pokušaja sastav Julena Lopeteguija došao do vrijednog izjednačenja i pogotka u gostima. Završilo je 1:1.

Danilo, strijelac Portovog pogotka: "Diktirali smo tempo, makar nismo planirali primiti onakav pogodak. Reagirali smo kako treba i važno nam je bilo izvući barem remi. Basel će se nesumnjivo nastaviti boriti, oni nikada ne posustaju pred izazovom".

"Primljeni nam gol komplicira stvari, ali zadovoljan sam. Porto je bio nadmoćan, zaslužio je izjednačiti, a možda i više od toga. Nevjerojatno su talentirani pojedinci, dok mi možemo uzdignutih glava na uzvrat, a možemo odigrati i bolje od ovoga. Malo nas je bilo i strah. Nadamo se prolazu", rekao je trener Basela, Portugalac Paulo Sousa.

Lopetegui također nije želio ništa prejudicirati, svjestan kako Basel sigurno neće odustati u preostalih 90 ili više minuta.

"Bili smo spremni na težak dvoboj i na kraju mislim da smo odigrali sjajno. Oni su zabili iz jedinog udarca na gol, a mi smo ih imali 15. Zaslužili smo i pobjedu, pokazali smo karakter, kvalitetu i duh protiv momčadi koja je nadjačala i Liverpool i Real Madrid. Koliko je 1:1 dobar rezultat pokazat će uzvrat", smatra strateg portugalskog velikana.

Vezni igrač Basela, Fabian Frei, također je priznao protivniku da je pružio bolju partiju.

"Da nam je netko ponudio 1:1 prije utakmice, bili bismo razočarani. No, s obzirom na razvoj zbivanja na terenu, sada možemo biti zadovoljni. Porto je odigrao izvrsno, pogotovo nakon našeg solidnog početka", zaključio je Frei.

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

Šahtar0:0Bayern
PSG1:1Chelsea
Schalke 040:2Real Madrid
Basel1:1Porto
Juventus2:1Borussia D.
Manchester City1:2Barcelona
Bayer Leverkusen1:0Atlético Madrid
Arsenal1:3Monaco

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!