Nogomet

Porto snažan, usredotočen, samouvjeren i - atraktivan: "Razmišljamo i o finalu"

Borna Rupnik • srijeda, 11.03.2015.
Porto snažan, usredotočen, samouvjeren i - atraktivan: "Razmišljamo i o finalu"
Foto: EPA

Porto je prekrasnim pogocima izbacio Basel iz Lige prvaka, a ne planira stati samo na četvrtfinalu i spreman je nositi se sa svime što mu ždrijeb donese.

Portugalski nogometni velikan oduševio je u utorak navečer i svoje navijače i sve nogometne zaljubljenike, "torpediravši" goste iz Švicarske s četiri sjajna udarca iz daljine. Tih 4:0 bilo je i više nego dovoljno za prolaz osmine finala Lige prvaka, nakon 1:1 u Baselu.

"Vrlo je važno za Porto da smo među osam najboljih u Europi. Sada moramo nastaviti ovako, a ne razmišljamo samo o četvrtfinalu, već i o ulasku u finale. Igrali smo snažno, usredotočeno, samouvjereno i znali smo što želimo", kazao je strijelac drugog Portovog gola, Meksikanac Hector Herrera.

Paulo Sousa, trener Basela: "Razočaran sam rezultatom, ali ponosan na cijeli Baselov put u Ligi prvaka. Porto je bio bolji, a mi nismo iskoristili svoju priliku za pogodak. Nismo pružili najbolju partiju niti u jednoj utakmici, a da jesmo, rezultat bi bio drugačiji. Nitko ne voli gubiti".

Najljepši pogodak večeri ipak je postigao Casemiro, iz slobodnog udarca s 30 metara u rašlje. "Nije ovo bila savršena večer zbog tog gola, nego zbog sveukupne predstave. Svima treba čestitati, svi su odigrali sjajno", konstatirao je.

Trener Porta Julen Lopetegui dotaknuo se i teške ozljede braniča Danila, koji je morao biti prevezen u bolnicu nakon sudara sa svojim vratarom.

"Izgledalo je dramatično, no došao je k svijesti na putu do bolnice i sada je u redu. Ova je pobjeda i za njega, a nije lako napraviti ovo što smo mi napravili. Protiv Basela nikada nije lako, ali dobro smo napadali i dobro se branili protiv kvalitetnog protivnika", rekao je.

"Ne razmišljamo o ždrijebu, imat ćemo jednake ambicije neovisno o suparniku. Igrači vjeruju da korak po korak mogu odlično odgovoriti na svaki izazov", kaže Lopetegui.

Liga prvaka

osmina finala - uzvrati

Real Madrid3:4Schalke 04
Porto4:0Basel
Chelsea2:2 *PSG
Bayern7:0Šahtar
Monaco0:2Arsenal
Atlético Madrid4:2 **Bayer Leverkusen
Borussia D.0:3Juventus
Barcelona1:0Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!