Liga prvaka, Osmina finala - uzvrati, 11.03.2015, 20:45 h, London, Stamford Bridge
Suci: Björn Kuipers, Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (Nizozemska)
Chelsea
Chelsea
Gary Cahill 81'
Eden Hazard 96' (11m)
2:2(0:0, 1:1) Paris Saint-Germain
David Luiz 86'
Thiago Silva 114'
Paris Saint-Germain

Video: Pariški stoperi izbacili Chelsea iz Lige prvaka unatoč igranju 90 minuta bez isključenog Ibrahimovića

Branimir Korać • srijeda, 11.03.2015.
Video: Pariški stoperi izbacili Chelsea iz Lige prvaka unatoč igranju 90 minuta bez isključenog Ibrahimovića
Foto: EPA

Chelsea nije uspio iskoristiti 1:1 iz prvog susreta i igrača više od 30. minute u uzvratu na svom travnjaku. PSG zahvaljujući golovima dvojice stopera prolazi dalje nakon londonskog remija u produžecima 2:2...

Chelsea
Paris Saint-Germain
Chelsea
Paris Saint-Germain
13
Thibaut Courtois
2
Branislav Ivanović
24
Gary Cahill
26
John Terry
28
Cesar Azpilicueta
4
Cesc Fabregas
7
Ramires
(do 91')
8
Oscar
(do 46')
10
Eden Hazard
21
Nemanja Matić
(do 84')
19
Diego Costa
Pričuvni igrači
22
Willian
46'
5
Kurt Zouma
84'
11
Didier Drogba
91'
Trener
Jose Mourinho
30
Salvatore Sirigu
2
Thiago Silva
5
Marquinhos
17
Maxwell
32
David Luiz
8
Thiago Motta
14
Blaise Matuidi
(do 82')
24
Marco Verratti
(do 82')
27
Javier Pastore
(do 118')
9
Edinson Cavani
10
Zlatan Ibrahimović
Pričuvni igrači
22
Ezequiel Lavezzi
82'
25
Adrien Rabiot
82'
23
Gregory van der Wiel
118'
Trener
Laurent Blanc

Borben, u nekim trenucima i prljav dvoboj u kojem su se igrači nosili onom da cilj opravdava sredstvo, odigrali su Chelsea i PSG. U svojem dobrom dijelu nedostajalo je neke velike kvalitete, ali zato uzbuđenja nije nedostajalo.

Iako je dobar dio susreta PSG igrao s igračem manje nakon što je isključen Zlatan Ibrahimović, Chelsea nije uspio riješiti pitanje prolaza u 90 minuta i igrali su se produžeci. Niti tamo Mourinhova momčad nije uspjela pokazati da zaslužuje prolaz, požrtvovni Parižani dva puta su se vraćali u život i na kraju prolaze dalje.

Mourinho i Blanc nisu ponudili neka posebna taktička iznenađenja, igralo se čvrsto, a u nekim trenucima i prečvrsto što nije pomoglo ionako nervoznim igračima na terenu. Diego Costa i John Terry s jedne strane te David Luiz i Thiago Motta s druge strane, bili su vrlo često u nekim obračunima, a Motta i Costa mogu biti itekako zadovoljni što su uopće dočekali kraj susreta.

U prvih pola sata nismo vidjeli baš ništa, a onda je van travnjaka morao Ibrahimović. Švedski reprezentativac ušao je dosta čvrsto u Oscara i iako je zakačio brazilskog veznjaka, dojam je da je Kuipers prelako izvukao crveni karton.

U završnici prvog poluvremena oštećen je Chelsea. Nizozemac je trebao dosuditi kazneni udarac za domaćina nakon odlične akcije iznimno nervoznog Diega Coste koji se prošetao kroz obranu, a onda ga je više nespretno nego namjerno zakačio Cavani i zaustavio prekršajem. Kuipers nije mislio tako i domaćin je ostao bez penala.

Iako su gosti bili s igračem manje, imali su priliku za vodstvo nakon sat vremena igre. Fantastičnom loptom Verratti je pronašao Cavanija koji se sjurio prema Courtoisu, uspio ga proći, a onda iskosa iz nezgodne pozicije umjesto mrežu, pogodio je vratnicu.

Chelsea je polako stezao obruč oko kaznenog prostora gostiju, bilo je tu dosta lijepih kombinacija, ali i nekonkretnih. Lopta nije išla dovoljno okomito, tražio se prostor za višak ili ubačaj sa strane, ali obrana Parižana odlično se kretala i pratila domaće akcije.

U 81. minuti Chelsea je ipak stigao do vodstva. Nakon ubačaja iz kornera, lopta se odbijala u kaznenom prostoru gostiju da bi u konačnici došla do Cahilla, a ovaj bez razmišljanja i kompliciranja zabio za vodstvo.

Parižani nisu imali što čekati i morali su krenuti po pogodak. Na kraju im se to isplatilo i krasnim pogotkom. Praktički neobranjiva akcija, jedino je možda Ivanović trebao bolje reagirati i ne dopustiti bijeg Davidu Luizu koji je iz punog trka bio najviši u skoku i snažnim udarcem glavom poslao loptu od grede u mrežu.

Dogodilo se to u 86. minuti i više nije bilo posebnih prilika u regularnom dijelu. Otišlo se u produžetke gdje je Chelsea odmah preuzeo dominaciju i nakon šest minuta poveo.

Ubačena lopta išla je na glavu Zoume, a Thiago Silva potpuno nepotrebno išao je rukom namjerno na loptu i Kuipers je dosudio penal. Eden Hazard nije pogriješio i Chelsea je ponovno poveo.

Parižani su se nastavili hrabro boriti i u dva navrata Courtois je spašavao Chelsea. Prvo nakon sjajnog udarca Luiza s 25 metara, a zatim u 112. minuti kada je čudesno iščupao udarac Silve. No to je bila samo uvertira, nakon kornera Silva je ponovno najviši i ovaj put niti Courtois nije imao šanse.

Do kraja susreta PSG je uspio sačuvati ovu prednost, ali i ukrasti dovoljno vremena da Chelsea ne zaprijeti novim pogotkom i prolazom.

Liga prvaka

osmina finala - uzvrati

Real Madrid3:4Schalke 04
Porto4:0Basel
Chelsea2:2 *PSG
Bayern7:0Šahtar
Monaco0:2Arsenal
Atlético Madrid4:2 **Bayer Leverkusen
Borussia D.0:3Juventus
Barcelona1:0Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.03.2015. u 16:08
    PSG ima ekipu za osvajanje LP, Utakmica je bila praznik za oci, bez tika taka silovanja lopte.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.03.2015. u 16:07
    Chelsea bi se više trebao držat natpisa kaj ima stoji na dresu, "right to play"!
    Obrisan korisnik
  • johnny00812.03.2015. u 13:25
    ahahahahahahahahahha, pa stari moj, kakav guardiola :D da maknemo sve druge trenere u zadnjih 15 godina koji su bolji od Pepa, pa jos uvijek imas ako nikog drugog, Sir Alexa Fergusona. Fakat ne znam na cemu si ti kad pises ovakve komentare... Guardiola je imao najbolju debitantsku trenersku sezonu... [više na forumu]
    johnny008
  • Obrisan korisnik12.03.2015. u 13:13
    dobar je ovaj Mourinho,u 2 tekme su stvorili 2 sanse i branili se sa igracem vise,to nije svak sposoban...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.03.2015. u 12:06
    Ma što se tiče Mourinha on stvarno zna bit licemjeran.Kad igraju u ligi protiv manjih klubova koji se brane onda on govori kako je igrao protiv golmana i 10 defanzivaca.Kad on treba igrat i napast jedan velik klub onda radi to isto.On je to zapravo jednom i pokušao i popio 5 komada od... [više na forumu]
    Obrisan korisnik