Liga prvaka, osmina finala - uzvrati, 17.03.2015, 20:45 h
Monaco
Monaco 0:2 Arsenal
Arsenal

Video: Arsenal nadigrao Monaco u Kneževini i ispao zbog pravila gola u gostima

Niko Rukavina • utorak, 17.03.2015.
Video: Arsenal nadigrao Monaco u Kneževini i ispao zbog pravila gola u gostima
Foto: EPA

Nogometaši Arsenala uspjeli su nadigrati i svladati Monaco u Kneževini s 2:0, no zbog poraza od 3:1 na Emiratesu ispali su zbog gola u gostima. Jedan od junaka Monaca bio je hrvatski vratar Danijel Subašić...

Na stadionu Stade Louis II, Arsenal je u potpunosti nadigrao domaćine, slavio je na kraju s dva razlike, no zbog pravila gola u gostima i nepreciznosti svojih napadača (posebice Olivera Girouda), Topnici su ispali iz daljnjeg natjecanja.

Prvi je na utakmici zaprijetio Joao Moutinho no udarac mu je otišao preko gola. Nakon početnog mini-pritiska Monaca, kontrolu nad igrom u potpunosti je preuzeo Arsenal. U 14. minuti Giroud je glavom pucao pored gola, a pokušaj je ubrzo imao i Santi Cazorla.

Bolju igru Topnici su kapitalizirali u 36. minuti. Danny Welbeck je pronašao Girouda čiji udarac brani Danijel Subašić, međutim, iz drugog pokušaja francuski napadač je bio precizan za zasluženo vodstvo Arsenala.

Ubrzo je dobru prigodu imao Welbeck no njegov udarac iz blizine blokirao je Aymen Abdennour koji je ležao na podu, a u završnici prvog dijela Giroud je još jednom mogao zabiti Subašiću, no hrvatski reprezentativac je uspio uhvatiti loptu.

Početkom drugog dijela Subašić je još jednom iskazao klasu obranivši slobodni udarac b>Mesuta Özila. Nakon samog početka utakmice, zaprijetio je i Monaco. Moutinhov udarac je dva put završio u bloku gostiju. Kasnije je b>Mesut Özil iz izgledne situacije ljevicom pucao kraj gola.

Stezao je Arsenal obruč oko Subašića, a drugi pogodak na utakmici postigli su u 79. minuti. Theo Walcott pogodio je stativu, a lopta se odbila do Aarona Ramseyja koji neobranjivo pogađa suprotni kut Subašićevog gola.

Sjajnu prigodu za veliki preokret imao je Giroud u 83. no Subašić je još jednom sjajnom intervencijom spasio svoju momčad.

Liga prvaka

osmina finala - uzvrati

Real Madrid3:4Schalke 04
Porto4:0Basel
Chelsea2:2 *PSG
Bayern7:0Šahtar
Monaco0:2Arsenal
Atlético Madrid4:2 **Bayer Leverkusen
Borussia D.0:3Juventus
Barcelona1:0Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.03.2015. u 19:08
    odlična primjedba
    Obrisan korisnik
  • ManchaVerde18.03.2015. u 16:28
    Zamisli kakav je tek Arsenal kad ispada od takve ekipe OK, pravilo je malo arhaicno, ali nitko Arsenalu nije kriv, osim njih samih...podsjecaju me na Englesku reprezentaciju, kako god da igraju uspiju ispast na neki tragican nacin, i to iz godine u godinu...
    ManchaVerde
  • Obrisan korisnik18.03.2015. u 06:46
    pravilo gola u gostima je uvedeno da se pokuša spriječiti bunker gostujućih ekipa , a kad domaća ekipa ima loptu tridesetak posto , neizvede ni jedan korner , ne zapuca ni jednom u okvir gostujućeg gola, možemo reći da je to pravilo glupo , a domaćin sramotan i jadan . ne bi ga se ni murinho... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2015. u 01:22
    koje obrane Subasica :Okapa do poda
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2015. u 00:57
    Imaju ovi igrači Monaca da kupe jednu jahtu Subašića, a ni to ne bi bilo dovoljno
    Obrisan korisnik