Liga prvaka, osmina finala - uzvrati, 17.03.2015, 20:45 h
Atlético Madrid
Atlético Madrid 4:2 Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Video: Kiessling promašajem s bijele točke poslao Atletico u četvrtfinale

Borna Rupnik • utorak, 17.03.2015.
Video: Kiessling promašajem s bijele točke poslao Atletico u četvrtfinale
Foto: EPA

Španjolski prvak Atletico Madrid uz puno je muke i neizvjesnosti pronašao put među osam najboljih momčadi Europe. Bayer je na Vicente Calderonu minimalno poražen, ali je ispao zbog loše izvedenih jedanaesteraca.

Nakon 1:0 u Leverkusenu, momčad Bayera ponovila je čvrst pristup, ali ovoga puta je poslije više od 120 minuta borbe Atletico imao razlog za zadovoljstvo.

Unatoč izostanku većeg broja zanimljivosti te povremenoj nervozi i rastrganosti igre, Atletico Madrid ipak je uspio doći do željenog pogotka i tako vratiti stvari na početak. Igrala se 27. minuta kada je na odbijenu loptu pucao Mario Suarez, a na putu prema golu skrenuo ju je Ömer Toprak i Bernd Leno ostao je nemoćan.

Španjolci su nedugo prije toga morali zamijeniti vratara: umjesto ozlijeđenog Miguela Angela Moye ušao je Slovenac Jan Oblak.

U drugo je poluvrijeme Diego Simeone ušao s Raulom Garcijom umjesto Canija i Atletico je pokušao pritisnuti goste iz Njemačke, no žilavi Apotekari nisu se dali.

Najbliže su bili Arda Turan i Koke, ali utakmica je ipak otišla u produžetke, u kojima više nije bilo Marija Mandžukića s obzirom da ga je u 83. minuti zamijenio Fernando Torres.

U dodatnom vremenu, Leno je osujetio solidne pokušaje Raula Garcije i Torresa, no novih pogodaka nije bilo te se moralo pristupiti izvođenju jedanaesteraca.

Raul Garcia i Calhanoglu nisu bili precizni u prvoj seriji, a nakon pogodaka Griezmanna, Rolfesa i Suareza, Toprak je opalio preko gola. No, Leno je potom zaustavio Kokea, a Castro opet izjednačio.

U posljednjoj seriji pogodio je Torres, a Kiessling opet pucao iznad prečke i poslao Atletico u četvrtfinale Lige prvaka.

Tin Jedvaj nije konkurirao niti za ovaj susret, a Dario Krešić ostao je na Bayerovoj klupi za pričuve.

Liga prvaka

osmina finala - uzvrati

Real Madrid3:4Schalke 04
Porto4:0Basel
Chelsea2:2 *PSG
Bayern7:0Šahtar
Monaco0:2Arsenal
Atlético Madrid4:2 **Bayer Leverkusen
Borussia D.0:3Juventus
Barcelona1:0Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren18.03.2015. u 09:40
    Užas od utakmice, jebiga, nemre svaka bit Real-Schalke
    Zdren
  • Obrisan korisnik18.03.2015. u 01:23
    Ne postoji "onaj atletico koji je isprasio katalonce i gradske rivale"! Uvijek sam govorio da je ova simeoneova ekipa takva da joj je jednako tesko igrati protiv porta ili benfice npr i protiv reala ili bayerna. Jednostavno imaju takav nacin igre da im najvise pase kad igraju protiv ekipa koje su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • zovche18.03.2015. u 00:36
    i da, uz duzno postovanje prema portalu AM nije pobijedio sa 4:2 kako piše u naslovu, već 1:0, penali se ne ubrajaju u ukupan rezultat vec se samo piše u zagradi kao oznaka... mislim to su osnove... kao da u tenisu kada se igra Tie Break napišete da je umjesto 7:6 set završio 13:9... ispada da se... [više na forumu]
    zovche
  • zovche18.03.2015. u 00:31
    sta reci, uzmite onu dvojica panjeva prije Kießlinga svezite im ruke i nek pocne samaranje... ja ne mogu shvatiti da si toliko placen, da su tolike pare u pitanju, da si korak do velikog uspjeha na najjacem turniru na kojem mozes biti i da se ne mozes skoncentrirati i ozbiljno puknuti penal???... [više na forumu]
    zovche
  • Obrisan korisnik18.03.2015. u 00:00
    U zadnje vrijeme Barca praši AM.Svaka čast Am što su riješili Barcu prošle sezone.Bahati su najviše momci iz Madrida u bijelim bojama.AM je igrao čvrstu ovu tekmu prvenstveno da ne primi gol.Mandži treba da se zahukta jer nije igro par tekmi.Svejedno ne bi nabili Bayer ali bi ih riješili unutar 90... [više na forumu]
    Obrisan korisnik