Liga prvaka, Osmina finala - uzvrati, 18.03.2015, 20:45 h, Barcelona, Camp Nou
Suci: Gianluca Rocchi (Italija)
Barcelona
Barcelona
Ivan Rakitić 31'
1:0(1:0) Manchester City
Manchester City

Video: Barcelona lijepim golom Ivana Rakitića do pobjede i u uzvratu protiv Manchester Cityja

Branimir Korać • srijeda, 18.03.2015.
Video: Barcelona lijepim golom Ivana Rakitića do pobjede i u uzvratu protiv Manchester Cityja
Foto: EPA

Barcelona je imala prednost protiv Manchester Cityja još iz prvog susreta 2:1, a u uzvratu na Camp Nouu već u prvom poluvremenu stigla je do vodstva i to lijepim golom Ivana Rakitića na asistenciju Lionela Messija. Bilo je to ujedno i konačnih ukupnih 3:1 za Barcelonu te oproštaj i posljednjeg engleskog predstavnika od Lige prvaka...

Barcelona
Manchester City
Barcelona
Manchester City
1
Marc-Andre ter Stegen
3
Gerard Pique
4
Ivan Rakitić
(do 84')
8
Andres Iniesta
9
Luis Suarez
10
Lionel Messi
11
Neymar
14
Javier Mascherano
18
Jordi Alba
22
Daniel Alves
(do 90'+1')
24
Jeremy Mathieu
Pričuvni igrači
12
Rafinha
84'
21
Adriano
90'+1'
 
Trener
Luis Enrique
1
Joe Hart
3
Bacary Sagna
4
Vincent Kompany
7
James Milner
(do 87')
8
Samir Nasri
(do 46')
11
Aleksandar Kolarov
16
Sergio Aguero
21
David Silva
25
Fernandinho
26
Martin Demichelis
42
Yaya Toure
(do 72')
Pričuvni igrači
15
Jesus Navas
46'
14
Wilfried Bony
72'
18
Frank Lampard
87'
Trener
Manuel Pellegrini

Engleski klubovi ambiciozno su ušli u ovosezonsko izdanje Lige prvaka, ali nijedan neće vidjeti četvrtfinale. Posljednja nada za engleski nogomet bio je Manchester City, ali pred njim je bio pretežak zadatak.

City je u Barcelonu stigao s rezultatskim zaostatkom 2:1 i bilo je jasno da će vrlo teško do preokreta. Nije ga uspio napraviti, domaćin je slavio i u uzvratu, ovaj put s 1:0 zahvaljujući pogotku Ivana Rakitića.

Već u petoj minuti gosti su se mogli naći u zaostatku nakon loše reakcije obrane i Vincenta Kompanyja. Dani Alves pronašao je Neymara, ovaj nije loše pucao, ali lopta je pogodila vratnicu.

Barcelona je očekivano dominirala i stvarala velike probleme gostima. Već pet minuta kasnije u prvom planu su Leo Messi i Andre Iniesta, Messi je na kraju gađao, ali Joe Hart brani njegov pokušaj.

Argentinac je tražio pogodak što ranije i prijetio je još jednom u 16. minuti. Ovaj put iz slobodnog udarca kada je gađao ispod grede, ali koji centimetar previsoko.

Još jednom je Messi bio blizu pogotka neposredno prije nego je Barcelona povela. Tri minute nakon tog njegovog promašaja, odlučio se za ubačaj na drugu stranu kaznenog prostora gdje je utrčao Ivan Rakitić i odlično se snašao te parabolom poslao loptu u suprotni kut. Od 31. minute Barcelona je imala vodstvo koje više nije ispustila.

Uzdrmani City do kraja prvog dijela mogao je primiti još koji pogodak, prijetili su Messi, Suarez i Neymar, a Suarez je bio najbliže pogotku u 44. minuti kada je na asistenciju Neymara pogodio vratnicu.

Niti početak drugog poluvremena nije davao naznake bolje igre Cityja. I dalje su se gosti teško nosili s bržom Barcelonom koja je lako pronalazila rupe u obrani, a u 49. minuti i Jordi Alba prijetio je Hartu, ali engleski vratar bio je dobro raspoložen.

Domaćinu je i poništen pogodak 20 minuta prije kraja kada je pucao Neymar, Hart obranio njegov pokušaj, a Alba poslao loptu u mrežu, međutim bio je u zaleđu.

Najveću priliku za povratak u utakmicu City je propustio u 78. minuti. Pique je srušio Aguera u 16 metara, dosuđen je kazneni udarac koji je izveo Aguero, ali Ter Stegen brani njegov pokušaj.

Bolju priliku City nije mogao dobiti, a do kraja susreta samo zahvaljujući Hartu nije primio još koji pogodak.

Ivan Rakitić igru je napustio u 84. minuti kada ga je zamijenio Rafinha.

Liga prvaka

osmina finala - uzvrati

Real Madrid3:4Schalke 04
Porto4:0Basel
Chelsea2:2 *PSG
Bayern7:0Šahtar
Monaco0:2Arsenal
Atlético Madrid4:2 **Bayer Leverkusen
Borussia D.0:3Juventus
Barcelona1:0Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.03.2015. u 16:38
    Da je Pele igrao u današnje doba bio bi bolji od svih jer je imao sve kao i ovi današnji igrači a i više od njih.Cijeli arsenal udaraca i glavom i nogom a o tehnici da ne pričamo!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.03.2015. u 08:56
    HNL napokon dostigao Premiership!! Isti broj predstavnika u 1/4 finalu Lige prvaka
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.03.2015. u 01:43
    ovakvog Messija nemoze zaustaviti nikakav City,nikakvo duplanje,ni flasteri,niti ikakva obrana...nece ga moci zaustaviti niti Real u Clasicu,ali tu je vaznije pitanje realizacije i ako bude ovakva kao veceras sto je Barca promasivala Real ce ih satrati..
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina19.03.2015. u 01:11
    ostavite se Messija. veliki bravo za Rakitića za ovu golčinu! svaka čast, majstore.
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik19.03.2015. u 00:31
    Tebi ili fali ne dasko nego cijeli plot u glavi ili te ja mama previše puta ispustila iz ruku da izjaviš ovakvu notornu i idiotnu izjavu. Messi je jednostavno 3 ili 4 koplja ispred svakog igrača koji je ikada igrao nogomet....jedino Maradona i Ronaldhino idu u istu rečenicu s njime a i to je vrlo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik