Liga prvaka, osmina finala - uzvrati, 10.03.2015, 20:45 h
Real Madrid
Real Madrid 3:4 Schalke 04
Schalke 04

Video: U ljepotici osmine finala Schalke slavio s četiri pogotka na Santiago Bernabeuu i - ispao

Niko Rukavina • utorak, 10.03.2015.
Video: U ljepotici osmine finala Schalke slavio s četiri pogotka na Santiago Bernabeuu i - ispao
Foto: EPA

Fantastičnu utakmicu odigrali su Real Madrid i Schalke 04 na Santiago Bernabeuu. Nakon što je Real u prvoj utakmici slavio s 2:0 u Gelsenkirchenu, malo tko je očekivao da će u današnjoj utakmici do posljednjih trenutaka biti na rubu ispadanja.

U efikasnoj i neizvjesnoj utakmici, Schalke je slavio s 4:3. Nijemci su tri put vodili te su na kraju utakmice bili vrlo blizu petom pogotku koji bi im omogućio veliku senzaciju. Schalke je nadigrao Real koji je danas iznimno griješio u obrani. Luka Modrić je nakon gotovo četiri mjeseca izostanka u igru ušao u 58. minuti.

Gosti su vrlo dobro ušli u utakmicu. Od samog početka pokazali su kako se nisu pomirili s porazom od 2:0 iz prve utakmice te su vrlo otvoreno krenuli protiv aktualnog prvaka Europe od kojeg su prošle godine u ovoj fazi natjecanja izgubili s visokih 9:2.

U 20. minuti Schalke je poveo. Tranquillo Barnetta centrirao je do Christiana Fuchsa koji uz pomoć Ikera Casillasa dovodi svoju momčad u vodstvo. Real Madrid nije dugo čekao na izjednačenje. Pet minuta kasnije Cristiano Ronaldo je bio najviši u skoku nakon kornera Tonija Kroosa i glavom zabio za poravnanje.

Nakon pogotka, Madriđani su postali opasniji, no veliku prigodu u 39. minuti je imao Klaas Jan Huntelaar kada je nakon sjajnog voleja pogodio prečku. Minutu kasnije, nakon još jedne loše reakcije Realove obrane, Max Meyer je pucao, a Casillas odbio loptu na nogu Huntelaara koji iz blizine zabija za novo vodstvo Schalkea.

No, kao i kod prvog pogotka, Real je pet minuta kasnije izjednačio. Strijelac je ponovno bio C. Ronaldo glavom, no Kroosovu ulogu asistenta preuzeo je Fabio Coentrao i na odmor se otišlo s rezultatom 2:2.

U 53. minuti utakmice Real je došao do potpunog preokreta nakon solo prodora Karima Benzeme. Ovaj put Schalke nije čekao dugo na izjednačenje. U 57. je Leroy Sane neobranjivim udarcem ljevicom s ruba kaznenog prostora poentirao za 3:3.

Odmah nakon pogotka, nakon 16. studenog 2014. i utakmice Hrvatske protiv Italije, u igru je ušao oporavljeni Modrić. Real je potom preuzeo inicijativu, sve do 84. minute kada je Huntelaar zabio još jedan fenomenalan pogodak. Gosti su ponovno izigrali obranu Los Blancosa, Sane je izbacio nizozemskog napadača koji efektno zabija za novo vodstvo Nijemaca.

Nekoliko minuta kasnije Sane je dobro ispružio danas nesigurnog Casillasa koji je ovaj put spasio Madriđane od velike blamaže. U 90. veliku prigodu za Schalke je imao Benedikt Höwedes no Casillas je opet bio na mjestu.

Iako je do kraja utakmice Schalke u potpunosti pritisnuo domaćine, nisu uspjeli doći do velike senzacije.

Liga prvaka

osmina finala - uzvrati

Real Madrid3:4Schalke 04
Porto4:0Basel
Chelsea2:2 *PSG
Bayern7:0Šahtar
Monaco0:2Arsenal
Atlético Madrid4:2 **Bayer Leverkusen
Borussia D.0:3Juventus
Barcelona1:0Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2015. u 18:42
    Konačna statistika je pokazala da su igrači Schalkea imali čak 9 km više pretrčanih od domaćina. Domaćini preko 113 km, gosti preko 122 pretrčana km. A to je statistika kao da je Real M. imao igrača manje na terenu. I kad neka momčad dobije crveni karton i igra sa igračem manje ostatak utakmice pa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199011.03.2015. u 17:40
    I ne čudi da nije isti bez njih. To su igrači od 50-80 miljuna eura, i kad ih nema, mora se osjetit. To poštujen. Al da oni koji ih minjaju, a nisu nogometni liliputanci budu onako nadtrčani, nadjačani i zbijeni u vlastiti 16-erac na svom Bernabeu, e to ne mogu progutat.
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik11.03.2015. u 17:12
    Da sigurno je to.Činjenica je da Kroos nije ni blizu dobar bez Modrića,a Real nije isti bez Jamesa/Di Marie ili npr Xabija.
    Obrisan korisnik
  • johnny00811.03.2015. u 15:08
    a ronaldo nakon svakog gola kojeg je zabio je izgledao bjesno, ne znam je li ga tolko frustrirala nemoc protiv schalkea ili sto drugo?
    johnny008
  • nestashko_nestashni11.03.2015. u 12:25
    kojim redom početi.. Lothar Mattheus, Walter Zenga, Ruud Gullit, pa čak i oni s ponekim osvojenim trofejem poput Andre Villas Boasa, Claudia Ranieria, Hectora Cupera i sl.. a od domaćih snaga svakako treba spomenuti Kljunu Jurčića, Elvisa Scoriu, našeg voljenog bivšeg izbornika Igora Štimca, Gorana... [više na forumu]
    nestashko_nestashni