Nogomet

Simeone: "Takvog Mandžukića trebamo, usrećio me", Spahić: "Teže čuvati Mandžukića nego Torresa"

Borna Rupnik • srijeda, 18.03.2015.
Simeone: "Takvog Mandžukića trebamo, usrećio me", Spahić: "Teže čuvati Mandžukića nego Torresa"
Foto: EPA

Mario Mandžukić i njegov Atletico Madrid ipak će igrati u četvrtfinalu Lige prvaka. Svladali su Bayer na jedanaesterce, a o nastupu hrvatskog reprezentativca izjasnili su se Diego Simeone i Emir Spahić.

Atletico Madrid uspio je minimalno svladati goste iz Leverkusena te potom proći u nastavak natjecanja Lige prvaka boljim izvođenjem udarac s bijele točke. U tom je uspjehu Mario Mandžukić sudjelovao do 83. minute, kada ga je zamijenio Fernando Torres.

No, na Mandžukićev je nastup utjecala i ozljeda stopala s kraja prvog poluvremena, priznao je trener španjolskog prvaka Diego Simeone.

"Mandžukić je vrlo snažan, želio je nastaviti igrati unatoč udarcu. Ostao je na terenu, igrao punim intenzitetom. Takvog ga trebamo, stvarno me usrećio", rekao je Simeone.

Brojne je susrete s Mandžukićem imao Bayerov stoper Emir Spahić, koji ga je pokušavao čuvati.

"Mandžukića je teže čuvati nego Torresa. On spada među četiri najbolja napadača svijeta. Na kraju prvog poluvremena se srušio, nisam znao što mu je", rekao je za Hinu, a iz Atletica su poručili kako će Mandžukić na pregled stopala, odnosno prsta, u srijedu ujutro.

"Atletico ima puno problema kada treba stvoriti igru", nastavio je Spahić, "a ovo što sam vidio u ove dvije utakmice to je lupanje lopte iz zadnje linije na Mandžukića, od kojeg se očekuje da se potuče ili zabije gol iz prekida. Ovakav Atletico ne može se nositi s momčadima poput Real Madrida i Barcelone".

Spahić je utakmicu završio s modricom na oku. "Mandžukić ima tvrdu glavu", zaključio je.

Liga prvaka

osmina finala - uzvrati

Real Madrid3:4Schalke 04
Porto4:0Basel
Chelsea2:2 *PSG
Bayern7:0Šahtar
Monaco0:2Arsenal
Atlético Madrid4:2 **Bayer Leverkusen
Borussia D.0:3Juventus
Barcelona1:0Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.03.2015. u 08:25
    Atletico nema sto traziti u cetvrtfinalu LP,, slicno kao Borussia D osmini
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2015. u 14:50
    Je li ovaj Spahić gledao bar jednu od 6 utakmica koje je igrao Atletico s Realom ove sezone? Ne može se nosit s njima?? Pa Real ih nijednom nije pobjedio, a što tek reći za onu utakmicu gdje ih je Atletico dobio 4:0!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2015. u 13:15
    Razbijač Mandžo, valjda nije ozbiljnija ozljeda. Bayer nije imao sreće u ova dva susreta iako se čini da je bio bolji protivnik.
    Obrisan korisnik