Nogomet

Mourinho: "Zaslužili smo biti kažnjeni, ali nećemo plakati. Nisam posramljen"

Borna Rupnik • četvrtak, 12.03.2015.
Mourinho: "Zaslužili smo biti kažnjeni, ali nećemo plakati. Nisam posramljen"
Foto: EPA

Jose Mourinho i Laurent Blanc govorili su poslije napete utakmice Chelseaja i PSG-a, u kojoj su prolaz u četvrtfinale izborili Parižani unatoč ranom isključenju Ibrahimovića.

"Nismo zaslužili proći dalje, ali nećemo plakati", sažeo je trener Chelseaja Jose Mourinho nakon nekoliko neiskorištenih prednosti u osmini finala Lige prvaka. Iz Pariza je njegova momčad donijela 1:1, vodila je na Stamford Bridgeu 1:0 i 2:1, no naposljetku je ispala iz natjecanja.

Mourinho je posebno nezadovoljan činjenicom da je PSG oba pogotka zabio iz prekida. "Kada momčad ne može obraniti dva kornera, onda ne zaslužuje pobjedu. Naše pojedinačne izvedbe nisu bile dovoljno dobre, a nedostajalo je koncentracije i odgovornosti pri čuvanju igrača".

"Nismo se mogli nositi s pritiskom igranja kod kuće s igračem više. Zaslužili smo biti kažnjeni. Sada moramo reagirati i osvojiti Premiership. Nisam posramljen, nisam ništa ukrao niti završio u zatvoru. Izgubio sam utakmicu, a svoj posao radim najbolje što mogu. U nogometu ima dobrih i loših dana, ali ne bojim se i ne želim izbjegavati iduću utakmicu", zaključio je Portugalac.

Njegov kolega s pariške klupe, Laurent Blanc, tvrdi da je PSG više težio nogometu u obje utakmice, a pojedince nije želio izdvajati, čak ni strijelce Davida Luiza i Thiaga Silvu.

"Iskreno, PSG je zaslužio prolaz. Bolje smo igrali od Chelseaja, stvarali više šansi, a ostali smo ambiciozni i s desetoricom. Braniči su nam bili izvanredni na obje strane terena, no bila je takva i cijela momčad", kaže.

"Bio sam iznenađen koliko su moji igrači mirni na poluvremenu. Držali smo se iste filozofije i dali 100 posto. Ovo je jedna od ključnih utakmica u novijoj povijesti kluba", zaključio je Blanc.

Liga prvaka

osmina finala - uzvrati

Real Madrid3:4Schalke 04
Porto4:0Basel
Chelsea2:2 *PSG
Bayern7:0Šahtar
Monaco0:2Arsenal
Atlético Madrid4:2 **Bayer Leverkusen
Borussia D.0:3Juventus
Barcelona1:0Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.03.2015. u 21:26
    Naravno.Odi pročitat na mozzartsport što novinari misle,jer svima čelzijevcima smo mi s foruma subjektivni,mrzitelji,pljuvači i tako dalje.Lik je pročitana knjiga i sa ekipom od skoro pola milijarde je imo 3-4 poštene napadačke akcije u 2 utakmice.Nikome se ne gleda antinogomet i provlačenje.(Da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.03.2015. u 20:31
    Super još Barca izbaci Citi i nema više engleza
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.03.2015. u 16:54
    hahaha,a jučer nisi vidio kolko komenatar je bilo na prvome članku? sad svi likuju,došli su na svoje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.03.2015. u 13:49
    Ahahahha vidi minusiće što lupaju čelzijevi navijači.Kakva tragikomedija.Prošetajte malo po portalima da vidite što ekipa misli.Trener vam je užas.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.03.2015. u 13:08
    Mourinho sve u svom stilu,nebi slucajno rekao da je PSG uvjerljivo bio bolji 2 tekme i da su se oni branili sa igracem vise na svom terenu sto je sramota vecih razmjera...koje dubre od covjeka
    Obrisan korisnik