Košarka

Video: Moskovljani razbili Panathinaikos i u drugom susretu, druga pobjeda i Fenerbahčeu

Branimir Korać • četvrtak, 16.04.2015.
Video: Moskovljani razbili Panathinaikos i u drugom susretu, druga pobjeda i Fenerbahčeu
Foto: EPA

CSKA i Fenerbahče zadržali su prednost domaćeg parketa s dvije pobjede nad Panathinaikosom i Maccabijem i tako su došli na korak od plasmana u polufinale...

CSKA lakše od očekivanja do 2-0

Panathinaikos je u dva susreta u Moskvi potpuno razočarao. Iako je i prije početka polufinalne serije bilo jasno da će Moskovljani biti veliki favoriti i da bi njihovo ispadanje bila senzacija, ipak se očekivao nešto jači otpor Panathinaikosa. U dva susreta u Moskvi Atenjani su izgledali izgubljeno i nekonkurentno i ubilježili su dva visoka i zaslužena poraza.

Nakon poniženja u prvom susretu, jednako su prošli u drugom u kojem ih je CSKA u posljednjim minutama ipak malo poštedio jer je prema viđenom na parketu moglo biti lakoćom 30+ za domaćina. Završilo je 100:80, Rusi su jednostavno bili bolji i njihova pobjeda u nijednom trenutku nije bila pod znakom pitanja. Kako stvari stoje, Panathinaikos će bez obzira na vrući domaći teren, biti sretan ako uhvati ijednu pobjedu.

"Obrana je bila ključ. Odigrali smo odlično kao momčad u toj fazi i nismo im dopustili da se razigraju. Treća utakmica bit će puno teža, na svom parketu imaju veliku podršku i morat ćemo biti na razini njihove energije u tom susretu", smatra Sonny Weems.

Weems je ubilježio 20 poena (8/12), a po 16 su dodali Nando de Colo (6/10) i Andrej Kiriljenko (6/9). Kod gostiju Vasilis Charalampopoulos ubilježio je 14 poena (5/5), po 13 su dodali Nikos Pappas (6/11) i James Gist (4/7) dok je Antonis Fotsis bio na 12 poena (4/7) i pet skokova.

Fenerbahče rano do prednosti, Maccabi bez odgovora

Fenerbahče je s puno energije ušao u drugu utakmicu četvrtfinalne serije, brzo stekao visoku prednost i zatim mirno zaključio posao. Često se kaže da je druga utakmica ključna i tko slavi u utakmici broj dva, ima velike šanse za pobjedu. Posebno ako taj povede s 2-0 kao Fenerbahče u ovoj seriji.

Maccabi cijele sezone pokazuje veliku nekonstantnost, imao je fantastičnih izdanja, ali i loših, a ova utakmica ipak je bila bliža tom donjem pragu. Nakon što se rano odvojio, Fenerbahče je bez problema održavao prednost i potpuno zasluženo došao do vodstva 2-0 u seriji u kojoj su stručnjaci predviđali da će ključ biti prednost domaćeg parketa.

"Nismo odradili ništa od onoga o čemu smo razgovarali, a kada ne igrate obranu, možete samo upisati poraz. Imali smo plan igre, ali nije funkcionirao, sve se raspalo na početku utakmice. Nije nas iznenadio start Semiha Erdena, znali smo da će krenuti, ali nismo ga uspjeli iskontrolirati", kaže Guy Goodes.

Najefikasniji kod Turaka bio je Andrew Goudelock s 19 poena (7/15), Semih Erden dodao je 12 poena (6/6) i šest skokova, Nemanja Bjelica uhvatio je 15 skokova, a Luka Žorić je za 15 minuta ubacio tri poena (1/1). Kod gostiju Jeremy Pargo ubacio je 16 poena (6/13), a Brian Randle 13 poena (6/15) uz po pet skokova i osvojenih lopti.

Euroliga, nokaut faza

četvrtfinale

CSKA Moskva93:66Panathinaikos
Fenerbahçe80:72Maccabi Tel Aviv
Barcelona73:57Olympiakos
Real Madrid80:71Anadolu Efes
CSKA Moskva100:80Panathinaikos
Fenerbahçe82:67Maccabi Tel Aviv
Real Madrid90:85Anadolu Efes
Barcelona63:76Olympiakos
Maccabi Tel Aviv74:75 *Fenerbahçe
Panathinaikos86:85CSKA Moskva
Olympiakos73:71Barcelona
Anadolu Efes75:72Real Madrid
Panathinaikos55:74CSKA Moskva
Anadolu Efes63:76Real Madrid
Olympiakos71:68Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!