Košarka

Video: Moskovljani potvrdili razliku u klasi i preko Panathinaikosa otišli do Final Foura

Branimir Korać • četvrtak, 23.04.2015.
Video: Moskovljani potvrdili razliku u klasi i preko Panathinaikosa otišli do Final Foura
Foto: EPA

Moskovski CSKA pridružio se Fenerbahčeu i plasirao se na Final Four Eurolige. Dok španjolski velikani Real Madrid i Barcelona pokušavaju učiniti isto, Rusi i Turci su svoj dio posla odradili...

Ako je kod nekog para postojala razlika u kvaliteti, kako prije početka četvrtfinalne serije, pa tako i nakon što je završila, onda je to u onom između CSKA i Panathinaikosa. Bez obzira što je Panathinaikos uspio uzeti jednu pobjedu na svom parketu, CSKA je u preostala tri susreta bio apsolutno dominantan i potpuno je pregazio protivnika.

Posebno u Rusiji PAO nije imao nikakve šanse, izgledao je otužno i zalutalo u ovo društvo dok je CSKA bio moćan i nastupom u ovoj seriji samo je potvrdio razmišljanja mnogih da je favorit za osvajanje Eurolige.

Nakon što je Panathinaikos ubačajem Nikosa Pappasa slavio u trećoj utakmici, Moskovljani su se u četvrtoj pojavili u pravom izdanju. Prvenstveno je dobro funkcionirala obrana koja je limitirala domaćina na 55 poena.

U trećoj četvrtini je CSKA pritisnuo, zaigrao kako se i očekivalo, na razini "moskovskih" igara i serijom 13:0 pobjegao na nedostižnu prednost. Domaćin je pokušavao smanjiti zaostatak, ali nije išlo.

"Nakon što smo izgubili treću utakmicu, istrčali smo s puno volje i želje te zaigrali puno agresivnije na obje strane parketa. Jako sam zadovoljan učinjenim ove sezone i jedva čekam Final Four gdje ćemo nadam se otići do kraja. CSKA je veliki klub koji nije osvojio Euroligu od 2008. godine i sada nam se otvara velika prilika. Moramo samo nastaviti naporno raditi", tvrdi Nando De Colo.

Francuski internacionalac završio je utakmicu s 18 poena (6/11), Andrej Kiriljenko dodao je 13 (5/11) uz deset skokova. Kod Panathinaikosa Nikos Pappas ubilježio je 11 poena (4/12) i pet osvojenih lopti dok su po deset poena dodali Loukas Mavrokefalidis (5/10, pet skokova) i James Gist (4/9, pet skokova).

Euroliga, nokaut faza

četvrtfinale

CSKA Moskva93:66Panathinaikos
Fenerbahçe80:72Maccabi Tel Aviv
Barcelona73:57Olympiakos
Real Madrid80:71Anadolu Efes
CSKA Moskva100:80Panathinaikos
Fenerbahçe82:67Maccabi Tel Aviv
Real Madrid90:85Anadolu Efes
Barcelona63:76Olympiakos
Maccabi Tel Aviv74:75 *Fenerbahçe
Panathinaikos86:85CSKA Moskva
Olympiakos73:71Barcelona
Anadolu Efes75:72Real Madrid
Panathinaikos55:74CSKA Moskva
Anadolu Efes63:76Real Madrid
Olympiakos71:68Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!