Košarka

Video: Printezis tricom sa sirenom ostavio Barcelonu bez završnog turnira Eurolige

Branimir Korać • petak, 24.04.2015.
Video: Printezis tricom sa sirenom ostavio Barcelonu bez završnog turnira Eurolige
Foto: EPA

Dramatičan dvoboj u Pireju ostavio je Barcelonu bez mjesta na završnom turniru Eurolige, a junak Olympiakosa bio je Georgios Printezis koji je pogodio sa sirenom...

Anadolu Efes - Real Madrid 63:76 (1-3)

Anadolu Efes ipak nije uspio. Dušan Ivković pričao je nakon drugog susreta u Madridu da mu je želja vratiti seriju u Španjolsku, međutim u četvrtoj utakmici real Madrid odradio je posao kako je i želio te izborio mjesto na završnom turniru.

Tri i pol četvrtine vodila se rezultatski tijesna borba, nitko nije mogao potpuno prelomiti utakmicu, a onda se Real Madrid ipak uspio odvojiti. Presudio je dalekometnim šutevima Rudy Fernandez koji je spriječio Anadolu Efes u potpunom povratku te je odveo Madriđane do sigurne pobjede.

Izgubljene lopte i vanjski šut bili su najveći neprijatelji Efesa. 18 izgubljenih lopti (Madrid svega četiri) i šut za tricu 5/21 nisu išli u prilog domaćinu koji se tako oprostio od Europe.

"Efes je nevjerojatna momčad, mislim da su stvarno sjajni. Tijekom cijele serije igrali su vrlo čvrsto i jako smo sretni zbog prolaza. Ovdje je vrlo teško igrati, nosili su ih sjajni navijači i zato je bilo još teže doći do pobjede. nama je ovo vrlo važan plasman na Final Four, željeli smo igrati pred našim navijačima", rekao je Fernandez.

Rudy je susret završio sa 17 poena (6/15) i šest skokova, a Sergio Llull dodao je 14 poena (6/12) i pet asistencija. Kod Efesa Nenad Krstić ubacio je 16 poena (5/6), Matt Janning deset (4/8), a Dario Šarić je za 29 minuta dodao devet poena (2/3, 0/1) uz 12 skokova i pet asistencija.

Olympiakos - Barcelona 71:68 (3-1)

Georgios Printezis učvrstio je kultni status kod navijača Olympiakosa. Još su svježa sjećanja na njegov koš u finalu Eurolige 2012. godine koji je donio Olyju naslov prvaka u susretu protiv CSKA, a večerašnja trica sa sirenom protiv Barcelone odvela je Olympiakos na Final Four.

To je taj takozvani clutch igrač, Olympiakos ima tu sreću da u svojem sastavu ima dvojicu koji imaju nevjerojatnu mirnoću u ključnim trenucima i ne boje se uzeti loptu. Jedan je Printezis, a drugi je Spanoulis i obojica su uzeli stvari u svoje ruke.

U teškoj bitki protiv Barcelone u kojoj se Barcelona borila za ostanak na životu, dok su se gostima zatresle ruke, domaćin je bio nevjerojatno miran. Barcelona je mogla iskontrolirati utakmicu, imala je vodstvo i loptu, ali nije to iskoristila

40 sekundi prije kraja Lafayette je presjekao loše dodavanje Tomića nakon kojeg Printezis zakucava za vodstvo 66:65. Navarro zatim ubacuje slobodna bacanja da bi Spanoulis iz vrlo teške pozicije zabio za novo vodstvo 8.3 sekunde prije kraja. Tri sekunde kasnije na liniju slobodnih bacanja odlazi Navarro, ali ubacuje samo jedno slobodno bacanje da bi na drugoj strani sa sirenom tricu spremio Printezis i izazvao ludnicu u dvorani.

Printezis je do tog trenutka šutirao za tricu 0/5, ali je u pravo vrijeme ubacio i odveo Olympiakos na Final Four.

"Ubacio sam za pobjedu, otišli smo na Final Four i sve mi se to dogodilo na imendan. Ovo je nevjerojatan doseg, uspjeli smo u samo šest dana tri puta zaredom svladati Barcelonu. Kod tog šuta nisam uopće razmišljao, lopta je došla , nije bilo vremena za ništa drugo osim za šut i hvala Bogu ušla je", govorio je Printezis.

Spanoulis je susret završio sa 17 poena (6/11) i pet asistencija, a Printezis je dodao 14 poena (5/14). Na drugoj strani Ante Tomić za 24 minute ubacio je 13 poena (5/8) uz sedam skokova, a Tomaš Satoransky dodao je 12 poena (4/9) i sedam skokova. Mario Hezonja nije ulazio u igru.

Euroliga, nokaut faza

četvrtfinale

CSKA Moskva93:66Panathinaikos
Fenerbahçe80:72Maccabi Tel Aviv
Barcelona73:57Olympiakos
Real Madrid80:71Anadolu Efes
CSKA Moskva100:80Panathinaikos
Fenerbahçe82:67Maccabi Tel Aviv
Real Madrid90:85Anadolu Efes
Barcelona63:76Olympiakos
Maccabi Tel Aviv74:75 *Fenerbahçe
Panathinaikos86:85CSKA Moskva
Olympiakos73:71Barcelona
Anadolu Efes75:72Real Madrid
Panathinaikos55:74CSKA Moskva
Anadolu Efes63:76Real Madrid
Olympiakos71:68Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.04.2015. u 18:45
    Još bolje za Hezonju jer se time vidi koliko je falio igrač takvog kalibra u igri Barce - i želim mu sreću u NBA
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.04.2015. u 17:48
    Ne mogu vjerovat da ovaj debil od trenera uopće nije dao šansu Hezonji
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina24.04.2015. u 16:53
    Tomić upropastio stvar
    pikepiletina