Nogomet

Poljud prilika za prvu pobjedu Pjesnika, Slaven Belupo dočekuje Split

Sportnet • subota, 12.09.2015.
Poljud prilika za prvu pobjedu Pjesnika, Slaven Belupo dočekuje Split
Foto: Duje Bonačić

Dva susreta devetog kola MAXtv Prve lige na rasporedu su u subotu, Slaven Belupo u Koprivnici igra protiv Splita dok Hajduk ugošćuje momčad Zagreba...

Slaven Belupo u subotu dočekuje Split, a u koprivničkom taboru očekuju pozitivan rezultat iako priznaju da će utakmica biti teška. "Split je čvrsta i kvalitetna momčad što je vidljivo na ljestvici i morat ćemo biti na visokoj igračkoj razini ako želimo pozitivan rezultat, koji očekujem“, rekao je trener Kopić.

Željko Kopić neće moći računati na Marija Gregurinu, koji propušta utakmicu zbog tri javne opomene i na Ninu Galovića, igrača Splita koji je na posudbi, zbog odredbe ugovora. U igrački kadar vraćaju se nakon oporavka Sandi Križman i Stefan Savić pa će i oni konkurirati za subotnji ogled.

Farmaceuti uvijek naglašavaju kako na njihovom terenu nitko nije favorit. Potvrdili su to puno puta prošle sezone, na proljeće su imali osam uzastopnih utakmica bez poraza u Koprivnici, a sada su na dobrom putu da to ponove. Od tri utakmice kod kuće broje dvije pobjede i neriješeno.

Nedostaju: Mario Gregurina (kartoni)

Mišljenje Zorana Vulića uoči susreta nije se mnogo razlikovalo od Kopićeva. "Treba se dobro psihološki pripremiti za utakmicu. Idemo po pobjedu, tako razmišljamo, ali znamo da neće biti lako. Male nijanse odlučuju pobjednika u našem prvenstvu“, stoji na službenim stranicama.

Trener Splita neće moći računati na Aleksandra Miljkovića, koji se ponovno ozlijedio, dok su od ostalih igrača svi na raspolaganju. U ovoj reprezentativnoj pauzi dogodile su se i neke promjene u kadru s kojim raspolaže Vulić, no trener kaže kako im je stanka „dobro došla“.

Splitska momčad sjajno je startala u novu sezonu. Bilježi 14 bodova u osam odigranih utakmica, nalazi se na trećem mjestu na tablici Prve HNL i broji četiri pobjede, dva remija i dva poraza. U Koprivnici su pobjeđivali tri puta, dali su osam golova, a primili devet. Kada se sve zbroji, u Koprivnici se očekuje zanimljiv susret.

Nedostaju: Aleksandar Miljković (ozljeda), Ante Majstorović (kartoni)

Hajduk nakon prvenstvene stanke želi uhvatiti novu prvenstvenu pobjedu. Na Poljud dolazi Zagreb protiv kojeg su Splićani prošle sezone slavili samo jednom i to na svom travnjaku s 1:0 u susretu u kojem se Zagreb odlično držao i bio blizu osvajanja boda. Hajduk je rano poveo, zatvorio se i sačuvao pobjedu.

"Zagreb je trenutno jedini protivnik o kojem razmišljamo. Dodatno otežavajuća okolnost je činjenica da svi očekuju našu pobjedu, no svaki dvoboj je zahtjevan na svoj način. Utakmicu dočekujemo s nestrpljenjem, zaželjeli smo se nastupa", kaže Burić.

Burić u ovom susretu ne može računati zbog ozljeda na Balića i Pejića, ali aiko se gleda nekoliko utakmica unazad, situacija s oporavljenicima je svakako bolja i trener Hajduka ima širi kadar na raspolaganju.

Nedostaju: Balić, Pejić (ozljede)

Nakon osam odigranih kola, Zagreb je na dnu ljestvice sa samo tri osvojena boda. Dražen Medić dugo je kalkulirao s odlascima/ostancima igrača, financijska situacija je daleko od idealne stoga je na kraju morao pustiti Krovinovića i Musu te dobro ispregovarao transfer Livakovića za koji je dobio novac, a igrač mu je ostao do kraja sezone. Iako se ističe da Zagreb ima mladu momčad, Medić se s tim ne slaže.

"Nismo mi baš tako mladi. Devetorica iz prvog sastava čini ovu momčad već treću sezonu zaredom i bili su važan faktor prošle sezone kada smo se borili za Europu. Mi se ne predajemo protiv Hajduka, Splićani su dobri, ali radili smo odlično i vratili se u fokus", tvrdi Medić.

Trener/predsjednik nema problema s kadrom, može računati na sve raspoložive igrače, a sada je na njemu i njegovim izabranicima da poboljšaju bodovni saldo.

Nedostaju: -

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!