Nogomet

Zagrebački dvoboj u Kranjčevićevoj, Istra 1961 dočekuje momčad Splita

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • nedjelja, 22.11.2015.
Zagrebački dvoboj u Kranjčevićevoj, Istra 1961 dočekuje momčad Splita
Foto: Kristijan Komarica

17. kolo MAXtv Prve lige bit će kompletirano s dva nedjeljna susreta u kojima Istra 1961 dočekuje Split, ali prije toga u Kranjčevićevoj igraju Lokomotiva i Zagreb...

Prvi će na travnjak ove nedjelje istrčati nogometaši Lokomotive i Zagreba, u susretu u kojem će Lokosi domaćini biti tek na papiru. Dvoboj u Ulici pjesnika sastav Sretena Ćuka dočekuje kao petoplasirani sastav prvenstva s 12 bodova više od Zagreba.

Reprezentativnu stanku Lokosi su iskoristili za prijateljski susret u Nedelišću gdje su upisali visoku 7:0 pobjedu. U utakmici odigranoj prošlog utorka posebno se istaknuo trostruki strijelac Babić, a protivničku su mrežu pogađali još i Petrović, Marić, Fiolić i Kovač.

Posljednji međusobni dvoboj, dvije momčadi koje su se prošle sezone do posljednjeg kola borile za izlazak u Europu, otišao je na stranu Lokomotive, 2:1 pobjedu pogotkom u 76. minuti osigurao je Tomislav Mrčela.

17. kola Pjesnici su tražili put do prve ovosezonske pobjede. Puni plijen nogometaši iz Kranjčevićeve uspjeli su uloviti na domaćem terenu protiv Slaven Belupa i svog prošlosezonskog trenera Željka Kopića te reprezentativnu pauzu dočekati u pozitivnijoj atmosferi.

Sigurni su s bijele točke bili Lovro Medić i Gabrijel Boban, a Medić se na isti način, udarcem s 11 metara u strijelce upisao u osmom kolu u susretu protiv današnjeg protivnika. Zgoditkom u 50. minuti poravnao je rezultat na 1:1.

Nakon niza negativnih rezultata sastav Dražena Medića upisao je remi protiv Istre 1961 i trobod protiv Farmaceuta i sigurno je kako na svom terenu, iako u ulozi gosta, taj pozitivan trend žele nastaviti. Do devetoplasiranog Osijeka dijeli ih šest bodova.

Istra 1961 već duže vrijeme ne zna za pobjedu i uz sve najave američkih investitora kako žele Puljane u gornjem domu hrvatskog nogometa, rezultati nisu u skladu sa željama. U slučaju novog poraza, Osijek će ostati na samo četiri boda udaljenosti što i nije razlog za miran život na Drosini.

" Jedino mogu reći da ćemo morati biti maksimalno koncentrirani, čvrsti i motivirani za napraviti dobar rezultat. Ekipa stalno radi dobro na treninzima, ali na žalost na utakmicama nemamo sreće s tim golovima. Vjerujem da će se Kasalici i Nikoliću vratiti sav uložen trud i da će krenuti zabijati", rekao je Robert Rubčić za klupsku stranicu.

Rubčić je potvrdio kako u konkurenciji za ovu utakmicu neće biti Manuela Pamića koji ima problema s kvadricepsom, a neće biti niti vratara Brkića te će na golu stajati Ivušić dok će Iveša na klupu.

Novi ispit za Gorana Sablića dolazi u Puli gdje će tražiti nova tri boda. Split je ove sezone nadomak vodećeg trija, a kako bi učvrstio tu poziciju, mora osvajati bodove protiv objektivno slabijih protivnika. U Puli ima priliku slaviti, domaćin nije u briljantnoj formi što će Spšlit probati iskoristiti.

"Igrači su gladni, motivirani i jedva čekaju utakmicu. Naša želja je igrati brzo i direktno, dominirati susretom i to ćemo pokušati ostvariti. Očekuje nas drugačija Istra nego što je to bilo kod Igora Pamića, pokušavaju se više nadigravati i to bi nam trebalo pružiti ipak nešto više prostora za ulazak u završnicu", smatra Sablić.

Sablić će na ovom gostovanju imati širi izbor igrača nego u prošlom susretu protiv Rijeke, u konkurenciju se vraćaju Bagarić, Rrahmani i Blagojević.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!