Nogomet

Inter domaćin Osijeku, Slaven Belupo na ispitu u Splitu

Mihaela Bradovski, Simona Margetić • petak, 27.11.2015.
Inter domaćin Osijeku, Slaven Belupo na ispitu u Splitu
Foto: FaH

Novo, 18. kolo domaćeg nogometnog prvenstva otvorit će susret između Intera iz Zaprešića i Osijeka dok će se dva sata kasnije u Splitu sastati istoimeni domaćin i gosti iz Koprivnice...

Pet pogodaka prednosti nad današnjim gostima drže nogometaši Intera iz Zaprešića. Sastav Samira Toplaka nanizala je tri uzastopna poraza, za bodove ne zna od domaćeg susreta s Istrom 1961 u kojem je upisao 3:0 pobjedu. Nakon nje uslijedili su posrtaji protiv Farmaceuta, Lokomotive i Hajduka uz gol razliku 1:10.

Posljednji međusobni dvoboj Inter i Osijek odigrali su u devetom kolu uz 3:1 pobjedu tadašnjeg domaćina. Jedino pogodak za Zaprešićane tada je postigao Ivan Čeliković u sudačkoj nadoknadi s bijele točke.

Na ljestvici domaćih utakmica Toplakova momčad drži pretposljednje mjesto s 10 osvojenih bodova, pet više u odnosu na posljednji Zagreb.

Prvi ispit za Zorana Zekića na klupi Osijeka bio je upravo domaći susret s Interom u devetom kolu u kojem je njegova momčad slavila s 3:1. U ovaj važan susret Osječani ulaze nakon pobjede protiv Hajduka te remija s Rijekom, a optimizam se temelji i na činjenici kako je momčad kompletna.

"Kompletni smo, vraćaju nam se igrači koji su zbog tri žuta kartona propustili utakmicu s Rijekom. Nema samo mladog Anića koji ima problema s aduktorom, dok sam Mandića na neko vrijeme odstranio zbog nediscipline. Čeka nas teška utakmica, zasigurno i težak teren, a i nedvojbeno dobar protivnik, iako je zapao u malu rezultatsku krizu."

Osijek se nalazi na devetoj poziciji tri boda udaljen od sigurne zone i Slaven Belupa.

Split će u petak na Parku mladeži ugostiti Slaven Belupo protiv kojih traži pobjedu nakon što je u posljednja dva kola upisao samo bod. Susret s Farmaceutima prvi je od četiri sljedeća koja će Splitovci odigrati u gradu pod Marjanom.

Strateg splitske momčadi za nadolazeći ogled ne može računati na nekolicinu igrača. "Vrgoč osjeća stražnju ložu, Rugašević i Erceg aduktor, a Woon ima virozu. Špehar i Franjić uopće nisu u kadru. Naći ćemo rješenje, za sada su zamjene dobro reagirale i nemamo bojazni da im damo povjerenje", rekao je Sablić uoči susreta. 

Na papiru su Splitovci favoriti. Od 14 međusobnih utakmica koje su s koprivničkim prvoligašem odigrali u domaćem prvenstvu, Sablićevi nogometaši broje osam pobjeda, od čega pet u Splitu. Ukupno su Slavenovu mrežu tresli 21 put, dok je protivnicima iz Koprivnice to za rukom pošlo 12 puta. 

Slaven Belupo nakon poraza od Zagreba i Dinama u goste ide s imperativom pobjede. Već neko vrijeme drže osmo mjesto na tablici Prve HNL s osvojenih 17 bodova, a devetoplasirani Osijek približio im se na samo tri boda zaostatka.

Nakon gostovanja u Splitu, Farmaceuti će u goste kod Istre i Rijeke, a posljednji susret prije stanke odigrat će pred domaćim navijačima protiv Lokomotive. "Splićani su naši prvi domaćini, igraju agresivno i kvalitetno, no mislim da ih možemo iznenaditi pod uvjetom da se s njima 'potučemo'", izjavio je Kopić dan prije ogleda.

Kopić za utakmicu u petak neće moći računati na Brleka, Križmana i Potokara zbog ozljeda, a nedostajat će i Galović, koji ne igra susrete između Slaven Belupa i Splita, jer je na posudbu u Koprivnicu došao s Parka mladeži.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!