Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice, 16.02.2016, 20:45 h
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain 2:1 Chelsea
Chelsea

VIDEO: PSG nosi prednost u London, Chelsea može biti zadovoljan s minimalnim porazom

Branimir Korać • utorak, 16.02.2016.
VIDEO: PSG nosi prednost u London, Chelsea može biti zadovoljan s minimalnim porazom
Foto: EPA

PSG odnio je pobjedu u prvom susretu osmine finala Lige prvaka, na Parku prinčeva svladao je Chelsea koji s obzirom na viđeno itekako može biti zadovoljan ovim rezultatom...

Oslabljeni Londončani bili su na teškim mukama u Parizu. PSG odigrao je vrlo dobru utakmicu, stvorio veliki broj prilika, ali Thibaut Courtois obranio je niz teških udaraca i ostavio Chelsea na životu i u uzvratu.

Od početka susreta PSG je preuzeo kontrolu nad situacijom na travnjaku, Chelsea je u ranoj fazi susreta vrlo teško dolazio do lopte, ali ipak su gosti bili ti koji su prvi stigli do velike prilike.

U 23. minuti Baba Rahman odlično je ubacio u 16 metara, David Luiz nije uspio odnijeti loptu u skoku, ona je došla do Diega Coste, a ovaj je šalje glavom u gredu.

15 minuta kasnije Parižani dolaze do vodstva. Sve je počelo vrlo glupim i nepotrebnim prekršajem Johna Obija Mikela na 20 metara, s leđa je bez šanse da dođe do lopte srušio Lucasa Mouru, a Zlatan Ibrahimović dobio je odličnu priliku. Šveđanin je pucao nisko, Mikel je pojačao ulogu tragičara i od njegove noge lopta se odbija u mrežu Courtoisa.

Nigerijac se ipak iskupio u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je nakon kornera Williana loptu promašio Thiago Silva, ona dolazi do Mikela koji iz blizine pogađa za poravnanje.

Odmah na početku drugog poluvremena Chelsea propušta veliku priliku za vodstvo. Willian je povukao kontranapad i uposlio Costu koji dolazi sam pred Trappa, a ovaj mu ulazi u šut i brani njegov pokušaj.

Uslijedilo je teško razdoblje za goste, PSG je počeo nizati prilike, ali Courtoisa je branio fantastično, a posebno se istaknuo u 60. minuti kada je sjajno obranio pokušaj Lucasa.

U 64. minuti obrana Chelseaja očajnički je blokirala pokušaje domaćina, tri minute kasnije Courtois fantastično brani udarac Di Marije iz slobodnjaka s 20 metara i u tim trenucima činilo se da će domaćin svakog trenutka slomiti otpor gostiju i doći do novog vodstva.

Chelsea je ipak preživio taj 20-minutni pritisak nakon čega je uslijedilo razdoblje mirnije igre, ali u 78. minuti PSG ipak dolazi do pogotka. Dugačka lopta prema Edinsonu Cavaniju koji je četiri minute ranije ušao umjesto Lucasa, a Urugvajac iskosa šalje loptu ispod Courtoisa i zabija za 2:1.

Na ulasku u sudačku nadoknadu još jedna odlična obrana Courtoisa koji je fantastično ušao u šut Ibrahimoviću i spriječio domaću zvijezdu u postizanju trećeg pogotka za PSG.

Posljednji pokušaj na susretu pripao je Pedru, najbolji igrač Chelseaja ove sezone Willian krasno ga je proigrao na drugoj strani kaznenog prostora, Španjolac je pucao iz voleja, ali lopta je prošla malo pokraj vratnice.

Ostalo je 2:1 za PSG koji je mogao i uvjerljivije slaviti, ali zahvaljujući ponajviše Courtoisu, Londončani imaju aktivan rezultat uoči uzvrata.

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

PSG2:1Chelsea
Benfica1:0Zenit
Roma0:2Real Madrid
Gent2:3Wolfsburg
Juventus2:2Bayern
Arsenal0:2Barcelona
PSV Eindhoven0:0Atlético Madrid
Dynamo Kijev1:3Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

PSG2:1Chelsea
Benfica1:0Zenit
Roma0:2Real Madrid
Gent2:3Wolfsburg
Juventus2:2Bayern
Arsenal0:2Barcelona
PSV Eindhoven0:0Atlético Madrid
Dynamo Kijev1:3Manchester City

Izdvojeno