Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice, 24.02.2016, 20:45 h
PSV Eindhoven
PSV Eindhoven 0:0 Atlético Madrid
Atlético Madrid

Sve otvoreno uoči uzvrata, PSV i Atletico odigrali bez pogodaka

Branimir Korać • srijeda, 24.02.2016.
Sve otvoreno uoči uzvrata, PSV i Atletico odigrali bez pogodaka
Foto: EPA

Madridski Atletico propustio je priliku doći do pobjede i dodatno si povećati šanse za prolazak protiv PSV-a. Na gostovanju u Nizozemskoj imao je bolje prilike, ali nije ih iskoristio...

Nakon prvog dvoboja između PSV-a i Atletica rezultatom 0:0 mogu biti zadovoljniji Nizozemci. Pogodaka nije bilo, međutim kako se susret odvijao, bliži pobjedi bili su gosti iz Madrida.

U svojem prvom nastupu u nokaut fazi Lige prvaka još od 2007. godine, PSV je naišao na tvrd orah. Madridski Atletico nije bio najpoželjniji protivnik ponajviše zbog načina igre kakav Nizozemcima baš i ne odgovara, a i u ovom susretu to se osjetilo.

Madriđani su već na otvaranju susreta imali veliku priliku kada je u četvrtoj minuti Gabi ubacio, Vietto skrenuo loptu prema golu, a Bruma uspio izbiti prije nego je završila iza gol linije.

Iako je domaćin imao više od igre, gosti su bili konkretniji i imali su bolje prilike. U 19. minuti još jedna odlična prilika za Atletico, Koke je došao u situaciju jedan na jedan sa Zoetom, no vratar Nizozemaca uspio je obraniti njegov pokušaj.

Nastavilo se u sličnom ritmu te je deset minuta kasnije još jednom Zoet spašavao svoju mrežu, ovaj put sam ispred njega bio je Griezmann, ali nizozemski vratar sjajno ulazi u udarac.

Nakon što gosti nisu iskoristili odlične prilike, umalo je stigla kazna u 32. minuti, loša reakcije obrane Atletica nije kažnjena i Propperov udarac otišao je u Oblaka.

Nekih većih promjena nije bilo niti od početka drugog dijela. Koke je ponovno zaprijetio, ali ovaj put svojem vrataru Oblaku kada je nespretno skrenuo ubačaj u svoj kazneni prostor i umalo postigao autogol da bi u 62. minuti bilo uzbuđenja na drugoj strani, Godin je poslao loptu u mrežu, ali pogodak nije priznat zbog prekršaja.

PSV je opasno živio od 68. minute. Pereiro je tada opravdano zaradio drugi žuti karton zbog prekršaja nad Godinom poslije čega se igra preselila na polovicu domaćina.

Nizao je Atletico prilike, veliku je propustio Fernando Torres kada je dobio savršenu loptu na 7-8 metara, ali pucao visoko preko gola. Još nekoliko neugodnih situacija pred Zoetom nije konkretizirano, a onda je u samoj završnici domaćin mogao do pobjede, ali Lestienne je pucao iz voleja preko gola.

Pogodaka nije bilo, ostalo je 0:0 što ostavlja uzvrat posve otvorenim.

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

PSG2:1Chelsea
Benfica1:0Zenit
Roma0:2Real Madrid
Gent2:3Wolfsburg
Juventus2:2Bayern
Arsenal0:2Barcelona
PSV Eindhoven0:0Atlético Madrid
Dynamo Kijev1:3Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!