Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice, 24.02.2016, 20:45 h
Dynamo Kijev
Dynamo Kijev 1:3(0:2) Manchester City
Manchester City

VIDEO: Manchester City svladao Dinamo u Kijevu za sigurnu prednost pred uzvrat

Niko Rukavina • srijeda, 24.02.2016.
VIDEO: Manchester City svladao Dinamo u Kijevu za sigurnu prednost pred uzvrat
Foto: EPA

Manchester City upisao je uvjerljivu pobjedu na gostovanju kod Dinama iz Kijeva i došao na korak do plasmana u sljedeću rundu.

Manchester City je bio puno bolja momčad u prvom dijelu, a u nastavku utakmice inicijativu je preuzeo Dinamo koji je smanjio prednost i bio blizu izjednačenju, no u završnici dvoboja Yaya Toure je Građanima donio veliku prednost pred uzvrat u Manchesteru.

Prvi je na utakmici zaprijetio opasni Andrij Jarmolenko pokušajem iskosa, a udarac je u 12. okušao i Lukaš Teodorčik. Unatoč prividnoj dominaciji domaćina na početku utakmice, do gola je prvi stigao Manchester City, nakon što su domaći braniči Sergia Agüera neobjašnjivo ostavili samog u svojem kaznenom prostoru nakon kornera.

Agüero je bio blizu pogotka u 22. ali je lopta otišla kraj gola. City je preuzeo kontrolu i bio je puno bolja momčad na terenu, djelovali su rastrčanije i brže od Kijevljana, a još su jednom opasno zaprijetili u 35. kada se u dobroj prigodi našao Yaya Toure.

Na 2:0 Građani su povisili u 40. nakon lijepe akcije u kojoj su sudjelovali Agüero, Raheem Sterling i strijelac David Silva. City je na poluvrijeme otišao sa zasluženom prednosti od dva razlike.

Početkom nastavka Sergej Rebrov je napravio već drugu izmjenu, nakon što je prvu, nezadovoljan igrom svoje momčadi, napravio još u 31. minuti. U drugi dio izašao je neki novi Dinamo. Nakon dobre prigode Jarmolenka, domaćini su smanjili u 59. preko Vitalija Bujalskog nakon akcije u kojoj je sudjelovao i Domagoj Vida.

Kijev je u nastavku utakmice bio puno bolja momčad na terenu, a jako blizu izjednačenju bili su u 79. kada se Bujalski našao u velikoj šansi, ali je Joe Hart spasio svoju momčad. Samo tri minute kasnije Toure je imao stopostotnu šansu na drugoj strani, ali je glavom pucao kraj gola.

Iako je veći dio drugog poluvremena City bio podređena momčad na terenu, pitanje pobjednika, a i vjerojatnog putnika u četvrtfinale riješio je Toure sjajnim pogotkom u posljednjoj minuti dvoboja.

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

PSG2:1Chelsea
Benfica1:0Zenit
Roma0:2Real Madrid
Gent2:3Wolfsburg
Juventus2:2Bayern
Arsenal0:2Barcelona
PSV Eindhoven0:0Atlético Madrid
Dynamo Kijev1:3Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.02.2016. u 22:54
    malo jaca katastrofa od utakmice! pravo je cudo da je ekipa kao dinamo kijev dosla u drugu fazu, sve panj do panja. jedino je eto stjepan balog zadovoljan, utakmica je bila odlicna jer je bilo golova veli on :) p.s. vodjen tom analogijom moram reci da je najbolja utakmica koju sam ikad gledao bila... [više na forumu]
    Obrisan korisnik