Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice, 16.02.2016, 20:45 h
Benfica
Benfica 1:0 Zenit
Zenit

VIDEO: Benfica minimalno slavila protiv Zenita pogotkom u sudačkoj nadoknadi vremena

Ivan Detelić • utorak, 16.02.2016.
VIDEO: Benfica minimalno slavila protiv Zenita pogotkom u sudačkoj nadoknadi vremena
Foto: EPA

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka portugalska Benfica dočekala je ruski Zenit koji je na Estádio da Luz došao sačuvati mrežu. Unatoč igri s malo prilika, Benfica je bila za nijansu konkretnija i na kraju utakmice došla do vrijednog pogotka...

Obje momčadi su vrlo oprezno ušle u utakmicu. U igri bez previše prilika, čak su i situacije iz prekida bile neopasne po vratare. Benfica je imala veći posjed lopte, dok se Zenit koncentrirao na napade kroz tranziciju.

Prva donekle opasna situacija bio je pokušaj domaćeg napadača Mitrogloua tek u 27. minuti utakmice. Isti igrač pet minuta kasnije je poslao loptu u mrežu, ali je bio u zaleđu.

Na novu ozbiljniju i prvu gostujuću priliku trebalo je pričekati do 52. minute kada je Witsel udarcem s 20-ak metara iz Julia Cesara izvukao dobru intervenciju.

Utakmica je konačno živnula nakon sat vremena igre, a u 68. minuti Gaitan je imao dobru priliku dovesti Benficu u vodstvo. Stvorio si je prostor, ušao u šesnaesterac, prvotni udarac mu je blokiran, a odbijanac je iz dobre situacije volejem poslao preko gola.

U zadnjih deset minuta Benfica je preuzela više rizika, igrači Zenita sve su teže pokrivali teren i često pribjegavali prekršajima. Rezultat je bio drugi žuti karton kojeg je u 90. minuti dobio Criscito.

Iz slobodnog udarca koji je uslijedio, Gaitan je ubacio loptu na peterac, najbolje se snašao Jonas i pogodio za minimalnu pobjedu, ali i veliki zalog za uzvrat.

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

PSG2:1Chelsea
Benfica1:0Zenit
Roma0:2Real Madrid
Gent2:3Wolfsburg
Juventus2:2Bayern
Arsenal0:2Barcelona
PSV Eindhoven0:0Atlético Madrid
Dynamo Kijev1:3Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.02.2016. u 12:28
    a gdje je video? mozda greška mogg računala ali ja ga ne vidim. nista strasno. ima se gdje vidjeti.
    Obrisan korisnik