Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice, 17.02.2016, 20:45 h
Gent
Gent 2:3 Wolfsburg
Wolfsburg

VIDEO: Wolfsburg slavljem u Gentu na korak do prolaska u četvrtfinale

Nikola Raič • srijeda, 17.02.2016.
VIDEO: Wolfsburg slavljem u Gentu na korak do prolaska u četvrtfinale
Foto: EPA

Pobjedom 3:2, Wolfsburg je premašio sva svoja očekivanja od dvoboja u Belgiji i stigao nadomak plasmana u četvrtfinale..

Dvoboj dvaju debitanata u završnici Lige prvaka ponudio je spektakl. Domaćini su se kasno probudili i definitivno će žaliti za prilikom koja se neće tako skoro ponoviti. Desetkovani Wolfsburg je uspio doći do važne pobjede nad Gentom i mirno može čekati uzvrat i povratak igrača koji su mu večeras nedostajali. U konačnici gosti su slavili s 3:2.

Gent i Wolfsburg po prvi puta nastupaju u Knockout fazi Lige prvaka, a pobjednik dvoboja sigurno će ostati zapamćen kako najveće iznenađenje ovogodišnjeg natjecanja. Trener domaćina Hein Vanhaezebrouck ističe važnost „gola u gostima“:Razlika između grupne faze i osmine finala je u važnosti gola u gostima. Posljedice toga osjetili smo u belgijskom kupu, zbog nepotrebno primljenog gola ostali smo bez finala. Na ovoj razini još je važnije izbjeći takve, glupe, pogreške. Znamo da će protiv Wolfsburga biti teško, moramo biti fokusirani i ostvariti dobar rezultat za uzvrat“.

Dieter Hecking ima velikih problema s izostancima i između ostalih ne može računati na Nalda, Dosta, Caligiurija i Benaglia, redom članove udarnih 11. “Pet potencijalnih startnih igrača nije večeras s nama, ali mislim da smo dovoljno jaki da se doma vratimo s dobrim rezultatom. Liga prvaka je nešto posebno i uživamo u ovom natjecanju, to je prilika da igrači zasluže nastup na nadolazećem Euru. Znamo koliko je Gent snažan i nećemo ih podcijeniti poput njemačkih novinara, potrebne su nam dvije odlične utakmice za plasman u polufinale“.

Nismo gledali pretjerano zanimljiv prvi dio utakmice. Domaćin kako da se prepao velike prilike u kojoj se našao i nije pokazao sve ono što smo od njih vidjeli u prvom dijelu natjecanja. Iako su prvu šansu propustili domaćini u 11. minuti, to je bilo sve što smo vidjeli od njih.

Ostatak poluvremena protekao je u znaku Wolfsburga. Prijetili su gosti uglavnom iz prekida te pokojim udarcem iz daljine, ali bezuspješno. Kada se činilo da će se na odmor bez pogodaka, pojavio se Draxler i u 44. zabio za vodstvo gostiju. Odličnu akciju složio je Wolfsburg, Vierinha je bio asistent, a mladi Nijemac lagano zabija.

U drugom dijelu vidjeli smo nešto bolji Gent, ali još ubojitiji Wolfsburg. Nakon samo 10 minuta igre u drugom poluvremenu, Draxler zabija svoj drugi pogodak i rješava pitanje pobjednika. Najskuplje ovosezonsko pojačanje Wolfsburga pokazalo je svu raskoš svog talenta kod drugog pogotka. Draxler je presjekao loptu, još ljepše prošao obrambenog igrača i briljantnim lobom stavio točku na „i“ ove solo akcije.

Pet minuta kasnije, Gent je potučen do nogu. Trasch probija desni bok te odličnim ubacivanjem pronalazi Krusea koji zabija za 3:0. Nakon visokog vodstva gostiju, Gent se budi i dolazi do počasnog pogotka. U 80. minuti Kums zabija za 1:3. Pogodak Kumsa dodatno je probudio domaćine. U posljednjoj minuti susreta Coulibaly zabija za konačnih 2:3 i ostavlja kakvu – takvu nadu domaćinima za čudo u uzvratu.

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

PSG2:1Chelsea
Benfica1:0Zenit
Roma0:2Real Madrid
Gent2:3Wolfsburg
Juventus2:2Bayern
Arsenal0:2Barcelona
PSV Eindhoven0:0Atlético Madrid
Dynamo Kijev1:3Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.02.2016. u 08:36
    sjajni golovi Draxlera
    Obrisan korisnik