Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice, 23.02.2016, 20:45 h
Juventus
Juventus 2:2 Bayern
Bayern

VIDEO: Spektakl u Torinu bez pobjednika; Juventus nadoknadio dva gola zaostatka

Nikola Raič • utorak, 23.02.2016.
VIDEO: Spektakl u Torinu bez pobjednika; Juventus nadoknadio dva gola zaostatka
Foto: Getty

Fenomenalnu utakmicu, pogotovo u drugom dijelu, gledali smo na Stadionu Juventus. Teško je reći tko je zadovoljniji prije uzvrata, ali jedno je sigurno – očekuje nas novi spektakl…

Oba trenera imala su velikih problema s ozljedama, pogotovo u obrambenom dijelu momčadi. Kod domaćina večeras nije bilo Chiellinija, Caceresa i moćnog bočnog igrača Alex Sandra, dok su gosti u Torino došli bez Javija Martineza, Boatenga i Badstubera. Juventus je trenutno u nizu od 16 utakmica bez poraza na svom stadionu u Ligi prvaka, a posljednji koji ih je svladao je bio upravo Bayern. Večeras je Juventus uspio spasiti niz, unatoč tome što su gubili 2:0, u konačnici su došli do remija.

Massimiliano Allegri je oprezno najavio susret i ponovio kako je 0:0 odličan rezultat za večeras: “Prošle godine su mi se smijali kada sam govorio da je 0:0 dobar rezultat doma, to je odličan rezultat. Važno je da na uzvrat idemo s rezultatom koji nam otvara priliku za prolaz. Večeras vjerojatno neće biti tako, predviđam puno golova. Moramo odigrati odličnu utakmicu u fazi obrane, ali i u rješavanju pritiska kada dođemo u posjed. Bayern će igrati kao i uvijek, a mi moramo biti na njihovom nivou tehnički i taktički. Ovo je prije utakmica polufinala, a ne osmine finala“, zaključuje Allegri, jasno dajući do znanja kako nije zadovoljan ždrijebom.

Pep Guardiola će u svom stilu potražiti rješenje za nedostatke koje ima u obrani: “Nemamo obrambenih igrača, tako je kako je. Moramo napadati inteligentno i čuvati se prekida. Juventus je možda i najbolja momčad u Europi u tom segmentu. Bonucci, Barzagli, Khedira, Pogba, sve su to redom visoki igrači, a naš stoper će biti Kimmich (vezni igrač, 1,76 cm op.a.)“. Je li Guardiola namjerno izostavio Mandžukića iz ovog nabrajanja ostaje vidjeti, ali Allegri je najavio oporavljenog Marija od prve minute. Guardiola je nastavio s analizom Juventusove igre:“S obzirom na naše probleme vjerujem da će napasti visoko i stvarati pritisak na našu zadnju liniju, ali vjerujem da se možemo nositi s tim. Utakmice osmine finala su uvijek teške, Juventus igra dobro i ovo će biti odlična utakmica“.

Prvih 45 minuta proteklo je u potpunoj dominaciji Bayerna. Gosti su zagospodarili terenom te su pritisnuli domaćine na njihovih 30 – 40 metara. Disciplinirano se branio Juventus, a Bayern nije uspio pronaći način kako ozbiljnije zaprijetiti vratima Buffona. Najopasniji je bio Lewandowski nakon jednog centaršuta, ali je njegov udarac završio u rukama Buffona. I kada se činilo da će domaćini izdržati do odmora, akcija Robben, Costa , Muller urodila je plodom i Bayern na odmor odlazi s prednošću.

Nakon samo 10 minuta igre u drugom dijelu, Bayern je povećao svoje vodstvo. Sada je sve sam napravio Robben i u svom stilu zabio za veliko vodstvo gostiju. Pogodak Robbena konačno je probudio domaćine. Mandžukić je asistirao Dybali za smanjenje vodstva Bayerna. Mladi Argentinac pogotkom je okrunio sjajnu akciju Juventusa i odlično dodavanje Mandžukića.

Nije se Juventus zaustavio samo na smanjenju vodstva, povratak iz rezultatskog ponora potvrđuju dva igrača s klupe. Sturaro koji zabija za 2:2 i Morata, koji mu je odlično asistirao. Pravi posao napravio je Allegri uvođenjem ovog dvojca i time osigurao priliku svojoj momčadi za prolazak na Allianz Areni.

FOTO: Marco Luzzani / Getty Images

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

PSG2:1Chelsea
Benfica1:0Zenit
Roma0:2Real Madrid
Gent2:3Wolfsburg
Juventus2:2Bayern
Arsenal0:2Barcelona
PSV Eindhoven0:0Atlético Madrid
Dynamo Kijev1:3Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu24.02.2016. u 13:35
    Moram priznati da sam razocaran i Juveom i Arsenalom s obzirom na namjeru s kojom su usli u utakmicu. Imaju utakmicu doma protiv superiornog protivnika a oni se zabiju u svoj sesnaesterac nadajuci se rezultatu 0:0 ili srecom nekih 1:0. I onda oni misle da mogu ici u München ili Barcelonu i tamo... [više na forumu]
    vjesu
  • narada10823.02.2016. u 23:59
    Juventus skužio u drugom djelu da trebaju Bayerna tamo napasti gdje ga boli, a to je obrana gdje su im falili iskusni Boateng i Badstuber. A moraš se pitati uoči velikog broja prigoda gostiju u prvom djelu, neki od kojih praktično ziceri, da li će ih to koštati. Bayernova bolest oduvijek... [više na forumu]
    narada108