Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice, 17.02.2016, 20:45 h
Roma
Roma 0:2 Real Madrid
Real Madrid

VIDEO: Sjajan pogodak Cristiana Ronalda otvorio Romu, posao dovršio Jese

Ivan Detelić • srijeda, 17.02.2016.
VIDEO: Sjajan pogodak Cristiana Ronalda otvorio Romu, posao dovršio Jese
Foto: EPA

Zidaneova družina ostvarila je vrijednu pobjedu u gostima. U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka prvo poluvrijeme bilo je vrlo siromašno, Roma se uspješno branila, ali pogodak je otvorio utakmicu te su u konačnici gosti napravili zalihu pred uzvrat....

Početno ispitivanje snaga ukazivalo je da Realu neće biti lako u Rimu. Cristiano Ronaldo u nekoliko je navrata na početku susreta krenuo u prodor, ali ili nije mogao napraviti višak ili bi sitnim prekršajima bio zaustavljen. Luka Modrić susret je započeo u prvoj postavi Reala, u pokušaju kreacije i probijanja kompaktne obrane gostiju dva-tri puta je izgubio loptu, dok je inače distribuirao loptu ne previše riskantnim dodavanjima.

Momčadi su se izmjenjivale u razdobljima posjeda lopte, međutim nedostajalo je kreativnosti i akcije nisu završavale ozbiljnijom prijetnjom za protivnička vrata. Gosti su potom 20-ak minuta imali inicijativu, ali lopta nije išla dovoljno brzo i obrana Rome nije dopustila stvaranje šansi. Jedini opasniji udarac uputio je Marcelo u 34. minuti, volejem iskosa s ruba kaznenog prostora.

Igrači Luciana Spallettija u nekoliko su navrata u tom razdoblju bez uspjeha pokušali kreirati kontru, da bi u 44. minuti uspjeli, ali je akciju u završnici dobrim startom zaustavio Varane.

Drugi dio nastavljen je u sličnom tonu, a onda ga je u 57. minuti poremetio C.Ronaldo vrlo lijepim pogotkom za vodstvo Reala. Marcelo je dao dobru loptu po lijevom boku, a Portugalac je u trku varkom petom izbacio čuvara i potom odličnim udarcem malo unutar šesnaesterca iskosa poslao loptu u suprotni gornji kut.

U 64. minuti Mateo Kovačić ušao je umjesto neprimjetnog Isca, a dvije minute kasnije Mohamed Salah, igrač koji je za Romu najčešće bio u kontaktu prilikom pokušaja protunapada, je imao priliku za izjednačenje, ali nije dobro reagirao. Isti je igrač u 71. minuti ponovo probio desnu stranu no ubačaj je Varane otklonio ispred nadolazećeg Džeke. Pritisnula je Roma u tim trenucima kraljevsku momčad, minutu kasnije William Vainqueur pucao je vrlo blizu vratnice.

Na drugoj strani uzvratio C.Ronaldo kada je iz blizine pucao glavom pored vrata nakon ubačaja danas vrlo aktivnog Jamesa Rodrigueza. Kolumbijac je u 76. minuti 'zakuhao' još jednu priliku, ali Benzemin udarac glavom bio je blokiran.

Igra se rasplamsala, tako da su priliku za novi pogodak Reala imali James Rodriguez i Benzema, da bi u 79. minuti na drugoj strani Edin Džeko s ruba peterca iskosa pucao pored vrata.

Konačan rezultat postavio je Jese pogotkom iz solo akcije u 86. minuti utakmice te tako Kraljevima vjerojatno donio nešto mirniji uzvrat u Madridu...

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

PSG2:1Chelsea
Benfica1:0Zenit
Roma0:2Real Madrid
Gent2:3Wolfsburg
Juventus2:2Bayern
Arsenal0:2Barcelona
PSV Eindhoven0:0Atlético Madrid
Dynamo Kijev1:3Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.02.2016. u 15:31
    dobra tekma
    Obrisan korisnik