Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice, 23.02.2016, 20:45 h
Arsenal
Arsenal 0:2 Barcelona
Barcelona

VIDEO: Leo Messi dvama pogocima doveo Barcelonu na korak do četvrtfinala

Niko Rukavina • utorak, 23.02.2016.
VIDEO: Leo Messi dvama pogocima doveo Barcelonu na korak do četvrtfinala
Foto: EPA

Barcelona je napravila veliki korak k plasmanu u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je u Londonu, dvama pogocima Lea Messija, srušila Arsenal te je produžila seriju bez poraza na 33 utakmice.

Nezaustavljiva Barcelona zasluženo je slavila u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Arsenala u Londonu sa sigurnih 2:0 i na krilima svojeg najboljeg igrača došla na korak do plasmana u sljedeću fazu. Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta za goste.

Barcelona je na Emiratesu istrčala u svojoj najjačoj postavi s ubojitim trojcem u vrhu napada, dok je Arsene Wenger krenuo s Alexom Oxladeom-Chamberlainom na desnom krilu umjesto očekivanog Thea Walcotta.

Prvu opasniju situaciju na utakmici stvorio je Arsenal, no povratnu loptu Mesuta Özila nije dobro zahvatio Aaron Ramsey. Barcelona je očekivano imala veći postotak lopte u svojim nogama, a Arsenal je, i to prilično opasno, prijetio iz kontranapada.

Prva velika prigoda na utakmici pripala je također Arsenalu. Lopta je nakon udarca Hectora Bellerina stigla do Oxladea-Chamberlaina koji se našao sam na sedam metara od Barceloninog gola, no pucao je direktno u Marc-Andrea ter Stegena.

Barcelona je prvi put polovično zaprijetila u 34. kada je Leo Messi izborio slobodni udarac, ali je iz izgledne situacije uputio prilično loš prizemni udarac. Barcelona je u samoj završnici poluvremena dva puta izigrala Topnike, ali Luis Suarez nije uspio nastaviti svoju fantastičnu golgetersku seriju.

Prvo poluvrijeme nije opravdalo očekivanja ovog atraktivnog dvoboja. S tek dvije dobre prigode na obje strane, igralo se prilično taktički uz puno trke, s time da su Katalonci na kraju imali 71 posto vremena loptu u svojim nogama.

Barcelona je jako dobro otvorila nastavak utakmice, Andres Iniesta izbacio je Neymara kojem je udarac iskosa obranio Petr Čech. Nastavak utakmice bio je puno dinamičniji, veliku prigodu za Arsenal je u 58. propustio Oliver Giroud, ali je ter Stegen odličnom reakcijom spasio svoja vrata.

Ubrzo je bilo opasno na obje strane, no udarci Alexisa Sancheza i Messija završili su u bloku, a Suarezov kraj gola domaćina. I, kada se činilo da je Barcelona počela griješiti, i da bi Arsenal mogao doći do gola, Blaugrana je zabila načinom na koji je Arsenal igrao čitavu utakmicu.

U 70. minuti, Barcelonin napadački „supertrojac“ odigrao je brzu kontru koju je zaključio Messi za svoj prvi pogodak Čechu u njihovom sedmom međusobnom dvoboju. Barcelona je mogla u potpunosti dotući grogirane domaćine u 79. minuti, ali je Suarez, najbolji ovogodišnji strijelac Katalonaca, zapucao još jednu šansu i iz blizine pogodio stativu.

Ni Arsenal se nije predao, te je već u sljedećem napadu opasno zaprijetio ali Ramsey nije uspio uhvatiti loptu Dannyja Welbecka. Ipak, pitanje pobjednika riješeno je u 84. minuti kada je Messi hladnokvrno izveo penal kojeg je sam izborio nakon što ga je u svojem kaznenom prostoru srušio Mathieu Flamini.

U sudačkoj nadoknadi veliku šansu propustio je Neymar, no Barcelona je, unatoč tom promašaju, došla na milimetar do plasmana u sljedeću rundu.

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

PSG2:1Chelsea
Benfica1:0Zenit
Roma0:2Real Madrid
Gent2:3Wolfsburg
Juventus2:2Bayern
Arsenal0:2Barcelona
PSV Eindhoven0:0Atlético Madrid
Dynamo Kijev1:3Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.02.2016. u 19:11
    dobra tekma
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.02.2016. u 17:24
    ma sve je to ok, on je klasa itd... ali nitko ne gleda kako na skoro svakoj utakmici Neymar upisuje asistenciju za Suareza ili Messija, ili bar kreira akciju.. kod nas je uvijek mentalitet gol gol gol... na kraju krajeva Neymar je započeo kontru i na kraju odlično uposlio Messija i onda sve pohvale... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • narada10824.02.2016. u 14:21
    najbolja ekipa u evropskom klubskom nogometu, samo ako se uzmu napadači, a i vezni red je vrhunski. Ko ih može dobiti? „Novi" Real Madrid? O Bayernu bih tek kad stignu do polufinala, nisam baš bio zadovoljan jućer sa njima.
    narada108
  • qvestor24.02.2016. u 07:49
    Pa i nije daleko od istine Messi je klasa i zna se da će preuzet odgovornost kad ne ide Suarezu ili Neymaru, ali dokle će Arsenal i Wenger forsirat Giuroua taj jednostavno nije za Arsenal svi napadači koje su imali bili su mnogo bolji od njega a i večeras se vidjelo da sa svojom nervozom i oštrim... [više na forumu]
    qvestor
  • Obrisan korisnik24.02.2016. u 06:37
    molim te uozbilji se...
    Obrisan korisnik