Liga prvaka, osmina finala - uzvrati, 08.03.2016, 20:45 h
Real Madrid
Real Madrid 2:0 Roma
Roma

VIDEO: Real Madrid kaznio Romine promašaje i s novom pobjedom prošao u četvrtfinale

Branimir Korać • utorak, 08.03.2016.
VIDEO: Real Madrid kaznio Romine promašaje i s novom pobjedom prošao u četvrtfinale
Foto: EPA

Nakon što je slavio u Rimu s 2:0, Real Madrid i na Santiago Bernabeuu stigao je do pobjede protiv Rome i potvrdio mjesto u četvrtfinalu Lige prvaka. Rimljani su u uzvratu imali dovoljno prilika, ali nisu ih iskoristili...

Puno promašaja igrača Rome, posebno Mohameda Salaha kod rezultata 0:0, Madriđani su na kraju kaznili. Dva pogotka u razmaku od nekoliko minuta osigurala su prolaz domaćinu među osam najboljih.

Real Madrid bolje je otvorio utakmicu i od prve minute prijetio je vrataru poljske reprezentacije Wojciechu Szczesnyju, a najbliže pogotku u početnim minutama domaćin je došao nakon pokušaja Marcela koji je otišao malo pokraj vratnice.

Iako je domaćin imao inicijativu, Rimljani su u 13. minuti imali veliku priliku. Lopta je na lijevoj strani kaznenog prostora došla do Edina Džeke koji ostaje potpuno sam, ali puca pokraj gola.

Rimljani su se povukli i strpljivo čekali priliku, domaćin je imao susret pod kontrolom, a u 20. minuti udarac je okušao i Luka Modrić koji je pucao snažno izvana, lopta je mijenjala smjer, ali Szczesny nekako izbija u korner.

Još jednom Rimljani dolaze do stopostotne prilike u 27. minuti. Nakon prekršaja Dignea koji nije dosuđen, Rimljani su razvili kontru, s desne strane u 16 metara ušao je Salah i poput Džeke gađao prvi kut, no nije bio precizan.

Na odmor se otišlo bez pogodaka, iako je Real Madrid bio ofenzivniji i više pokušavao, gosti su imali bolje prilike i mogli su do pogotka najmanje dva puta.

Drugo poluvrijeme otvoreno je s po jednom velikom prilikom na svakoj strani, prvo je nakon gužve i pokušaja Marcela i Ronalda, pucao Rodriguez, ali brani Szczesny da bi odmah sijevnula kontra na drugoj strani i još jednom Salah propušta čisti zicer.

Nastavili su Rimljani prijetiti, Realova obrana bila je iznimno nesigurna, posebno Sergio Ramos kojeg je u 56. minuti izigrao Florenzi, ali Navas sjajnom obranom brani.

Salah je predstavljao najveći problem za Realove igrače, u prodorima bio je nezaustavljiv, za potpuni pozitivan dojam nedostajala je tek bolja završnica.

I nakon što je Roma previše toga promašila, Real Madrid poveo je u 65. minuti. Luka Modrić povukao je napad i dao loptu na desnu stranu za Lucasa Vazqueza koji lomi čuvara i ubacuje za Ronalda, a ovaj dolazi prije do lopte nego Romin vratar i zabija svoj 13. gol u Ligi prvaka ove sezone.

Nakon primljenog pogotka Rimljani su pali. U 68. minuti novi napad domaćina, Ronaldo je na lijevu stranu dodao za Jamesa Rodrigueza koji je do tada igrao prilično skromno, ali se iskupio pogotkom kroz noge Szczesnyju.

Do kraja susreta Madriđani su bez većih problema sačuvali ovaj rezultat, mogli su čak i uvjerljivije slaviti, ali lopta nije htjela i treći put u mrežu.

Luka Modrić igrao je do 75. minute kada ga je zamijenio Jese, a Mateo Kovačić ušao je u igru u 84. minuti umjesto Casemira.

Liga prvaka

osmina finala - uzvrati

Real Madrid2:0Roma
Wolfsburg1:0Gent
Zenit1:2Benfica
Chelsea1:2PSG
Manchester City0:0Dynamo Kijev
Atlético Madrid8:7 **PSV Eindhoven
Bayern4:2 *Juventus
Barcelona3:1Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.03.2016. u 18:41
    Jedna od kvaliteta Modrića upravo jest oduzimanje lopte, presjecanje protoka lopte i uklizavanje. S obzirom da je inteligentan igrač- uklizava samo kad ne uspije oduzeti loptu bez prekšaja.
    Obrisan korisnik
  • Veni vidi vici09.03.2016. u 17:15
    Modrić vs. Pjanićhttps://vine.co/v/iHzW7LdYLzz
    Veni vidi vici
  • Veni vidi vici09.03.2016. u 09:21
    komentator (Božo Sušec) na Areni3 ko papagaj od 68.minute non-stop ponavljao kako je Vazquez dao 2.gol, da bi tek u 84.minuti utakmice skužio da je strijelac bio James Rodriguez i još je nakon što je Real poveo 2:0 rekao da Roma treba zabiti 5 golova da bi prošla dalje. ja dugo nisam vidio da netko... [više na forumu]
    Veni vidi vici
  • qvestor09.03.2016. u 08:10
    Spaleti je prije utakmice izjavio da ako povedu mogu izazavat nervozu i onda kao da su se uplašili prilike Džeko i Salah su promašili nemoguće. Modrić je bio solidan a posebno mi je ostalo u sjećanju uklizavanje i oduzimanje lopti što mu baš i nije najveća kvaliteta
    qvestor
  • Obrisan korisnik08.03.2016. u 22:53
    jel gledao netko tekmu,da veli kako je igrao nosonja mali
    Obrisan korisnik