Liga prvaka, osmina finala - uzvrati, 15.03.2016, 20:45 h
Manchester City
Manchester City 0:0 Dynamo Kijev
Dynamo Kijev

Manchester City "kontroliranim nogometom" do četvrtfinala Lige prvaka

Nikola Raič • utorak, 15.03.2016.
Manchester City "kontroliranim nogometom" do četvrtfinala Lige prvaka
Foto: EPA

Manchester City nije dozvolio nikakva iznenađenja niti uzbuđenja u uzvratu te suvereno prolazi među osam najboljih momčadi Lige prvaka...

Domaćini su pitanje prolaska riješili još u Kijevu, a danas se nisu posebno potrudili da svojim navijačima prirede nogometnu predstavu za pamćenje. Čak naprotiv, bila je ovo uspavanka velikih proporcija, ali City ništa nije prepustio slučaju.

U najavi utakmice Manuel Pellegrini istaknuo je kako prolazak još nije osiguran: “Mislim da smo napredovali u Ligi prvaka u usporedbi s proteklim godinama, ali ne smijemo misliti da smo već izborili plasman u četvrtfinale. Igramo protiv velike momčadi, koja zna kako se igraju ovakve utakmice i moramo napraviti sve kako bismo osigurali prolazak. Na teren ću poslati najsnažniju momčad.“

Legenda Kijevljana Sergej Rebrov vjerovao je da šansa za iznenađenje postoji: “Mislim da imamo šansu, jer naši igrači nisu nervozni. Opušteni su i mislim da se mogu boriti za rezultat koji će biti bolji nego onaj u prvoj utakmici. Moramo biti fokusirani, raditi do zadnje minute i djelovati kao momčad. Želimo igrati u visokom ritmu od samog početka, ali to nije uvijek tako.“

Kako je istaknuto u samom uvodu malo toga smo vidjeli od ove dvije momčadi. City ništa nije ni trebao pokazati, a gosti jednostavno nisu imali snage da ozbiljnije dovedu u pitanje prolazak Cityja. Jedino što se može izdvojiti iz prvog dijela su mogući problemi za City u vidu ozljeda Kompanyja i Otamendija koji su morali napustiti igru već u ranoj fazi utakmice.

U nastavku Kijevljani i dalje imaju blagu inicijativu u posjedu lopte, ali te se ne može nazvati ni jalovom inicijativom. Jednostavno, nisu pronašli nikakav način da ugroze vrata domaćina. Najbolju situaciju na utakmici imao je Jesus Navas u 61. minuti susreta kada je njegov udarac pogodio vratnicu.

Dvije minute kasnije, Kijevljani su konačno uputili udarac prema Hartu, ali Jarmolenkov udarac nije ozbiljnije ugrozio Engleza na vratima Cityja. Petnaesak minuta prije kraja susreta, svoj udarac okušao je i Yaya Toure, ali i Šovkovskij pokazuje dobre reflekse.

Do kraja susreta nismo vidjeli ništa vrijedno spomena, City je svoj cilj ispunio i s nestrpljenjem očekuje ždrijeb četvrtfinala. U Manchesteru se nadaju kako će konačno napraviti veći iskorak u ovom natjecanju, a dobar ždrijeb im u tome može uvelike pomoći.

Liga prvaka

osmina finala - uzvrati

Real Madrid2:0Roma
Wolfsburg1:0Gent
Zenit1:2Benfica
Chelsea1:2PSG
Manchester City0:0Dynamo Kijev
Atlético Madrid8:7 **PSV Eindhoven
Bayern4:2 *Juventus
Barcelona3:1Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Veni vidi vici16.03.2016. u 12:37
    manchester city će vrlo brzo završiti svoj nastup u ligi prvaka, a s obzirom kako igraju u prvenstvu pitanje hoće li se u nju iduće sezone uopće i plasirati
    Veni vidi vici
  • Obrisan korisnik16.03.2016. u 11:47
    Kontroliranom igrom se kvalificirali u cetvrtfinale ali ipak pred svojom publikom nisu mogli pobijediti. Predpostavljam da ce cetvrtfinale biti kraj, pogotovu ako dodje njihova nocna mora Barsa:)
    Obrisan korisnik