Liga prvaka, osmina finala - uzvrati, 09.03.2016, 18:00 h
Zenit
Zenit 1:2 Benfica
Benfica

VIDEO: Benfica u završnici preokrenula Zenit za plasman u četvrtfinale

Niko Rukavina • srijeda, 09.03.2016.
VIDEO: Benfica u završnici preokrenula Zenit za plasman u četvrtfinale
Foto: EPA

Benfica se pridružila Real Madridu i Wolfsburgu u četvrtfinalu Lige prvaka nakon što su kasnim pogocima u St. Peterburgu preokrenuli vodstvo domaćina koji su imali produžetke sve do 82. minute...

Nakon čvrstog prvog dijela, Zenit se u nastavku utakmice otvorio te mu se pritisak isplatio u 69. kada je došao do zasluženog vodstva. No, ponajviše zahvaljujući nepreciznosti Zenitovog Artema Dzjube, Benfica je do kraja ostala u igri te je pogocima u završnici dvoboja stigla do četvrtfinala.

Zenit i Benfica odigrali su vrlo izjednačeno poluvrijeme. No, unatoč visokom tempu, momčadi nisu stvorile previše prigoda. Za domaćine se dva puta u šansi našao Dzjuba, dok je kod gostiju opasno zaprijetio jako dobri 18-godišnjak Renato Sanches.

Nakon prilično slabog ulaska u nastavak, utakmica se nakon 15. minute drugog dijela otvorila. Najbolju priliku na dotadašnjem dijelu susreta Zenit je imao u 61. minuti. Lopta je nakon centaršuta Hulka došla do Igora Smolnikova koji s pet metara puca ravno u Edersona. Samo minutu kasnije, u novoj šansi za Zenit našao se Dzjuba ali je iz jako dobre situacije pucao preko gola.

Već u sljedećem napadu prijeti Benfica, ali je udarac Jonasa iskosa obranio Jurij Lodigin. Ipak, u nastavku utakmice Zenit je bio bolja momčad te su do zasluženog vodstva stigli u 69., nakon što je Jurij Žirkov probio lijevu stranu i uposlio Hulka koji s pet metara neometan pogađa za vodstvo svoje momčadi.

Za Benficu je ubrzo glavom pokušao Victor Nilsson-Lindelof, a u 79. se u još jednoj stopostotnoj šansi našao Dzjuba no ponovno nije uspio savladati mladog Edersona. U tim trenucima činilo se kako je Zenit puno bliže prolasku u četvrtfinale, no Benfica je do kraja utakmice uspjela preokrenuti rezultat.

Benfica je izjednačila „iz ničega“. Raul Jimenez uputio je sjajni dalekometni udarac, a Lodigin je skrenuo loptu u stativu, koja se potom odbila na glavu Nicolasa Gaitana koji poentira za prolaz svoje momčadi u sljedeću rundu.

Portugalska momčad je na kraju stigla i do pobjede nakon što je Anderson Talisca, duboko u sudačkoj nadoknadi, matirao demoralizirane domaćine.

Liga prvaka

osmina finala - uzvrati

Real Madrid2:0Roma
Wolfsburg1:0Gent
Zenit1:2Benfica
Chelsea1:2PSG
Manchester City0:0Dynamo Kijev
Atlético Madrid8:7 **PSV Eindhoven
Bayern4:2 *Juventus
Barcelona3:1Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!