Liga prvaka, osmina finala - uzvrati, 16.03.2016, 20:45 h
Bayern
Bayern 4:2(0:2, 2:2) Juventus
Juventus

VIDEO: Dramatičnim preokretom Bayern pobijedio Juventus nakon produžetaka

Ivan Detelić • srijeda, 16.03.2016.
VIDEO: Dramatičnim preokretom Bayern pobijedio Juventus nakon produžetaka
Foto: EPA

Juventus je u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka do 70. minute imao u rukama prolaz u četvrtfinale i dva pogotka prednosti da bi u konačnici Bayern nadoknadio zaostatak u zadnjim sekundama regularnog dijela, a potom u drugom produžetku osigurao prolazak...

U prvoj utakmici Juventus je anulirao dva pogotka zaostatka, a u ovoj utakmici činilo se da će Juventus proći dalje nakon dvostrukog vodstva i neprepoznatljive predstave Bavaraca u prvom poluvremenu. Nitko nije davao previše šanse Juventusu u uzvratnoj utakmici, pogotovo zbog izostanaka Dybale, Chiellinija i Marchisija, ali Torinezi su iznenadili Bavarce da bi u konačnici ipak velikim preokretom bavarski div prošao dalje.

Velika pogreška Alabe i Neuera odmah u petoj minuti utakmice odredila je daljnji tijek susreta. Relativno bezopasnu loptu Alaba je propustio raščistiti, Lichtsteiner je nekako izbio loptu koja je došla do Pogbe na rubu kaznenog prostora koji šalje loptu u nebranjenu mrežu. Nije momčad Pepa Guardiole izgledala sigurno i puno su Bavarci griješili prilikom prelaska na protivničku polovicu, dok su u kreaciji napada zbog vrlo pokretljive Juventusove obrane često pribjegavali dodavanjima unatrag.

Vrlo jalova inicijativa u posjedu lopte nije Bayernu donijela ništa dobro, nego bi se nakon gubitka lopte otvarale i prilike za goste u kontranapadu. Nova velika i neshvatljiva pogreška Neuera u 24. minuti kada je praktički ispucao loptu u Cuadrada od kojeg se lopta odbila do Morate, španjolski napadač je poslao loptu u mrežu, ali je pomoćnik neopravdano označio zaleđe. Ovdje je Juventus oštećen iako ne treba previše zamjeriti sucu obzirom da nitko nije očekivao takav razvoj situacije.

A onda veliki šok na prepunoj Allianz Areni, izgubili su domaći loptu na 30 metara od gostujućih vrata, Morata je povukao kontru, pretrčao dobrih 50-ak metara po sredini terena i nanizao trojicu Bayernovih igrača prije nego li je proslijedio loptu do Cuadrada. Kolumbijac u redovima Stare Dame smirio je loptu, lažnjakom se riješio Lahma i potom rutinski pogodio s desetak metara.

Prvu pravu priliku Bayerna vidjeli smo tek u 43. minuti utakmice kada se Müller konačno izborio za malo prostora i pucao unutar kaznenog prostora, Buffon je obranio, a prilikom pomalo paničnog ispucavanja Juventusove obrane lopta je pogodila Lewandowskog i otišla pored vratnice. Mogli su gosti u potpunosti potopiti Bayernove trupe u 45. minuti, bila je to nova dobra kontra, Pogba je poslao paralelnu loptu, a na drugoj stativi Cuadrado je iz blizine pogodio vratnicu uz manju intervenciju Neuera.

Početnih pet minuta drugog poluvremena Bayern je izgledao odlučnije, ali opet nisu imali Bavarci odgovora na gostujuću obranu i vratili su se ritmu iz prvog dijela.
Novu kontru imao je Juventus u 56. minuti, opet je Morata bio u prilici, ali akciju je završio mlakim udarcem. Minutu kasnije Španjolac je opet ''izludio'' Bayernovu obranu, a onda je s deset metara uz blok poslao loptu iznad vrata da bi iz rezultirajućeg kornera isti igrač pucao glavom ravno u Neuera.

Činilo se kako Bayern i dalje nema odgovora na gustu obranu, u 71. minuti Mandžukić je ušao u igru umjesto Morate da bi samo minutu kasnije Bayern ipak smanjio na 1:2. Costa je ubacio, a u petercu je loptu glavom u mrežu poslao Lewandowski. Pogodak je dao krila Bavarcima, a kod crno-bijelih se uvukao strah, novu priliku Bayern je imao u 77. minuti, ali udarac Riberyja završio je u šumi nogu.

Ulaskom u posljednjih deset minuta Juventus se ipak konsolidirao i novu priliku Bavarci su imali tek u 87. minuti kada je Lewandowski pogodio stativu glavom, ali je ipak bio u zaleđu. Veliki preokret ipak se dogodio u posljednjoj minuti regularnog dijela, Coman je odlično ubacio, a Müller je na drugoj vratnici glavom poslao loptu u mrežu.

Obzirom na jednak rezultat kao u prvoj utakmici, krenulo se u produžetke i prvu priliku imao je Juventus u trećoj minuti produžetka kada je Mandžukić dao povratnu loptu za Lichtsteinera čiji je udarac ukrotio Neuer. Jedinu pravu priliku Bayerna vidjeli smo u 95. minuti kada je Ribery pokušao jako iskosa, ali Buffon je odbio loptu.

Potpuni preokret dogodio se u drugom produžetku. Vodstvo je Bayernu donio Thiago Alcantara u 108. minuti udarcem s desetak metara nakon kombinacije s Müllerom da bi sudbinu Juventusa zapečatio njihov igrač na posudbi u Bayernu, Kingsley Coman pogodivši za 4:2. Mogao je Juventus potom ponovo unijeti neizvjesnost u utakmicu, ali udarac Mandžukića 116. minuti iz blizine je zaustavio Neuer, isto kao i pokušaj Bonuccija koju minutu kasnije.

Liga prvaka

osmina finala - uzvrati

Real Madrid2:0Roma
Wolfsburg1:0Gent
Zenit1:2Benfica
Chelsea1:2PSG
Manchester City0:0Dynamo Kijev
Atlético Madrid8:7 **PSV Eindhoven
Bayern4:2 *Juventus
Barcelona3:1Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.03.2016. u 01:41
    jesi ti gledao utakmicu?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2016. u 01:40
    haha.. izgleda sam dobio minuse od Juventusovih navijača.. što i dalje ne mijenja činjenicu da su sramotno igrali. Peace
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.03.2016. u 22:20
    Sve je nekako dobro islo do izlaska Moratta. Poslije toga odjednom nije vise bilo napada odnosno kontri i pao je i prvi gol za Bayern. To je bio pocetak kraja. Mandzo jos nije fit i to se vidi. Zasto je Moratta izveo, to je pitanje. Da li nema snage vise ili nesto drugo...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.03.2016. u 14:19
    dobra utakmica sinoć
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.03.2016. u 11:57
    Šteta,Juventus je apsolutno zaslužio prolaz..
    Obrisan korisnik