Liga prvaka, osmina finala - uzvrati, 09.03.2016, 20:45 h
Chelsea
Chelsea 1:2 Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain

VIDEO: Asistencija i pogodak Ibrahimovića za pobjedu i prolaz PSG-a protiv Chelsea

Ivan Detelić • srijeda, 09.03.2016.
VIDEO: Asistencija i pogodak Ibrahimovića za pobjedu i prolaz PSG-a protiv Chelsea
Foto: EPA

U uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka PSG je istim rezultatom kao i na Parku prinčeva pobijedio Chelsea te tako prošao u četvrtfinale. Imali su Bluesi razdoblje odlične igre i svoju priliku za prolazak, ali na kraju je presudila nadahnuta igra prvih violina Parižana, Di Marie i Ibrahimovića...

Vrlo živo je krenula utakmica na Stamford Bridgeu, Chelsea je u uvodnom dijelu utakmice napravio visok pritisak, Parižani su pogriješili pri iznošenju lopte da bi na kraju Costa prisilio Trappa na intervenciju. Gosti su odmah potom uzvratili, Lucas Moura je priredio opasnost i proigrao Di Mariu čiji je pokušaj iza već savladanog Courtoisa zaustavio Ivanović.

PSG je poveo u 16. minuti utakmice, Di Maria je izbacio Ibrahimovića koji je smirio i potom poslao prizemnu loptu na drugu stativu, a Rabiot se upisao u strijelce. Nije Chelsea odustajao od svoje ideje visokog presinga. Nakon što su igrači londonskog kluba po treći ili četvrti put u utakmici osvojili loptu na protivničkoj polovici, došli su i do izjednačujućeg pogotka. Pedro je oduzeo loptu, odigrao s Willianom koji šalje loptu do Coste, a naturalizirani španjolski Brazilac se otarasio Thiaga Silve i mirno poentirao udarcem malo unutar kaznenog prostora u 27. minuti.

Dobili su igrači Chelsea krila nakon tog pogotka i do kraja prvog poluvremena mogli su domaći doći i do prednosti, a prilike su imali Fabregas i Hazard. Nesigurnost se uvukla u gostujuću momčad, ali na odmor se ipak otišlo s rezultatom 1:1.

Opet je Chelsea bolje otvorila drugi dio utakmice, PSG nije uspijevao pronaći odgovor na igru domaćih igrača, ali na prvu veliku priliku u drugom dijelu čekalo se do 65. minute. Willian je tada stvorio prostor za udarac i odapeo malo izvan šesnaesterca, Trapp je samo mogao odbiti udarac, a potom je njemački vratar upisao još jednu intervenciju obranivši pokušaj Hazarda.

Međutim, dvije minute kasnije Parižani su napravili veliki korak prema prolasku. Ispala je obrana domaćih nakon okomitog dodavanja Motte za Di Mariju, Argentinac je na drugoj strani pronašao Ibrahimovića koji ne griješi i donosi vodstvo gostima.

Ambicije i nade Londončana u preokret splasnule su dodatno nakon što su iz igre zbog ozljeda morali izaći Costa i Hazard. Do kraja susreta momčadi su odrađivale utakmicu i PSG je s ukupnih 4:2 prošao dalje.

Liga prvaka

osmina finala - uzvrati

Real Madrid2:0Roma
Wolfsburg1:0Gent
Zenit1:2Benfica
Chelsea1:2PSG
Manchester City0:0Dynamo Kijev
Atlético Madrid8:7 **PSV Eindhoven
Bayern4:2 *Juventus
Barcelona3:1Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!