Liga prvaka, osmina finala - uzvrati, 16.03.2016, 20:45 h
Barcelona
Barcelona 3:1 Arsenal
Arsenal

VIDEO: Barcelona i u uzvratu bez poteškoća pobijedila Arsenal

Josip Piršljin • srijeda, 16.03.2016.
VIDEO: Barcelona i u uzvratu bez poteškoća pobijedila Arsenal
Foto: EPA

Nogometaši Barcelone i u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka pobijedili su engleski Arsenal. Wengerova momčad nije imala previše šansi protiv raspoloženih Katalonaca koji su slavili 3:1.

Blaugrana slavi prolazak u četvrtfinale elitnog europskog natjecanja. Poslije 2:0 u Londonu, sada su i na domaćem travnjaku bili bolji od Topnika, ovog puta 3:1. 76.000 gledatelja na Nou Campu vidjelo je dobru igru Barcelone u kojoj je 77 minuta sudjelovao i hrvatski veznjak Ivan Rakitić.

Bez obzira na pobjedu od 2:0 u prvoj utakmici na stadionu Emirates, Luis Enrique je u uzvratu koristio svoje najbolje igrače. Trojac "MSN" (Messi, Suarez i Neymar) prijetio je Ospini od prve minute, a iza napadačke linije bili su Iniesta, Busquets i Rakitić.

Za razliku od Enriquea, Wenger je ipak kombinirao sa sastavom, tako su priliku na Nou Campu dobili El Nenny i Iwobi. Welbeck je bio u špici napada, a iza njega Sanchez i Özil. Obrana Arsenala izdržala je do 18. minute.

Tada je Neymar donio Barceloni vodstvo na asistenciju Suareza, a do kraja prvog poluvremena više nije bilo novih pogodaka. Iako je domaća momčad imala još nekoliko prilika, ritam utakmice ipak nije bio visok i gosti su s pristojnim rezultatom otišli na predah.

Topnici su početkom nastavka uspjeli izjednačiti rezultat kada je mrežu Ter Stegena pogodio Egipćanin El Nenny. No, Barcelona je do kraja dvoboja ipak postigla dva nova pogotka i pobjedom zaključila svoj nastup u osmini finala Lige prvaka. U 65. minuti Suarez je bio strijelac prekrasnim volejem, a pred posljednji sučev zvižduk precizan je bio i Messi.

Liga prvaka

osmina finala - uzvrati

Real Madrid2:0Roma
Wolfsburg1:0Gent
Zenit1:2Benfica
Chelsea1:2PSG
Manchester City0:0Dynamo Kijev
Atlético Madrid8:7 **PSV Eindhoven
Bayern4:2 *Juventus
Barcelona3:1Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.03.2016. u 23:00
    Čestitke Arsenalu na velikom uspjehu što su izjednačili rekord Real Madrida od šest uzastopnih ispadanja u osmini finala Lige prvaka. To stvarno nije bilo lako. Ajde da su barem po nečemu jednaki Real Madridu.
    Obrisan korisnik