Nogomet

Enrique: "Katastrofalna večer"; Busquets: "Nadigrali su nas taktički i fizički"; Emery: "Moramo biti oprezni"

Dario Dodić • srijeda, 15.02.2017.
Enrique: "Katastrofalna večer"; Busquets: "Nadigrali su nas taktički i fizički"; Emery: "Moramo biti oprezni"
Foto: EPA

Nakon veličanstvene 4:0 pobjede PSG-a nad Barcelonom u prvom susretu osmine finala Lige prvaka trener Parižana Unai Emery bio je vrlo oprezan u izjavama, dok trener Barcelone Luis Enrique nije skrivao nervozu...

"Bila je ovo katastrofalna večer. PSG je bio bolji od nas s loptom i bez nje. Rezultat vrlo jasno reflektira što se dogodilo, ne trebam vam ja to dodatno govoriti. Odgovornost za utakmicu leži na meni. Ako trebate kriviti nekoga, izdvojiti pojedinca, krivite mene kao trenera, jer ovo su isti igrači koji inače pobjeđuju", rekao je Luis Enrique nakon teškog poraza Barce.

Na pitanje novinara zašto nije taktički za vrijeme utakmice reagirao kada je vidio da njegovoj momčadi ne ide, Enrique je otresito odgovorio: "Novinari očito ne gledaju utakmice pažljivo, prebacili smo se s 4-3-3 na 4-2-3-1 kako bi Messi mogao češće biti na lopti, ali ipak je završilo kako je završilo. Očekujem od medija da mi se obraćaju istim tonom kad pobjeđujemo i kad gubimo."

"Bili su bolji od nas u mnogim aspektima igre. Pritiskali su nas puno, bili su vrlo dobri, imali su plan i znali su kako ga provesti u djelo. Očekivali smo nešto drugo. Trenutno ne možemo ništa osim popraviti svoje pogreške. Nakon onoga što se dogodilo teško je imati povjerenje u nas. Bit će vrlo teško u uzvratu, ali pokušat ćemo", rekao je poslije susreta Sergio Busquets.

"Nije stvar u pristupu, stvar je u nogometu. PSG je bio bolji taktički i fizički", zaključio je.

"Prezadovoljni smo pobjedom, ali moramo biti oprezni jer igra se još 90 minuta. Moramo zadržati ovu razinu koncentracije jer njihova igra je raznovrsna. Vrlo sam oprezan pred uzvratni ogled. Moramo se pobrinuti da sačuvamo prednost", skromno je Unai Emery nastupio pred novinarima nakon velike pobjede njegove momčadi.

"Puno je taktičkih aspekata koji bi mogli objasniti našu pobjedu. Morate pružiti sveobuhvatnu igru, morate osvojiti pojedinačne i timske bitke. Morate znati kako zadržati igru onakvom kakva vam odgovara i kako ostati čvrst kad protivnik odreagira. Igrati protiv Barcelone vrlo je motivirajuće, ali i teško", zaključio je Emery.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Benfica1:0Borussia D.
PSG4:0Barcelona
Real Madrid3:1Napoli
Bayern5:1Arsenal
Bayer Leverkusen2:4Atlético Madrid
Manchester City5:3Monaco
Porto0:2Juventus
Sevilla2:1Leicester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!