Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 22.02.2017, 20:45 h
Porto
Porto 0:2 Juventus
Juventus

VIDEO: Marko Pjaca u savršenom trenutku zabio prvijenac i poveo Juventus do pobjede u Portu

Dario Dodić • srijeda, 22.02.2017.
VIDEO: Marko Pjaca u savršenom trenutku zabio prvijenac i poveo Juventus do pobjede u Portu
Foto: EPA

Dugo je Marko Pjaca čekao prvijenac u dresu Juventusa, ali hrvatskom napadaču sigurno će biti drago što je u važnoj utakmici u važnom trenutku napokon zatresao protivničku mrežu u crno-bijelom dresu. Pjaca je nakon samo pet minuta provedenih u igri zabio za vodstvo Juventusa protiv Porta. Dani Alves postavio je konačnih 2:0, minutu nakon ulaska u igru. Juventus se s velikih 2:0 vraća iz Portugala, s jednom nogom u četvrtfinalu Lige prvaka...

Juventus je pobjedom 2:0 u gostima kod Porta napravio veliki korak prema četvrtfinalu Lige prvaka. Porto je dobro ušao u susret, ali nije izdržao do kraja nakon što je Alex Telles već u 27. minuti zaradio drugi žuti, odnosno isključujući karton. Bio je to ujedno i najbrže zarađen crveni karton u Ligi prvaka ove sezone.

Dugo je nakon toga pleo Juventus mrežu oko gola Ikera Casillasa, dugo su Portugalci odolijevali napadima Torina, jedinu pravu priliku u prvom dijelu imao je Paulo Dybala, u prvoj minuti sučevog dodatka prvom poluvremenu Argentinac je lijepo puca s više od 20 metara, ali zaustavlja ga desna vratnica.

U drugom je dijelu Dybala i zatresao mrežu na sjajnu asistenciju Pjanića, no bio je u minimalnom zaleđu. Šteta je što u toj situaciji nije dopustio Mariju Mandžukiću da proba matirati Casillasa, jer hrvatski napadač nije bio u nedozvoljenoj poziciji. Imao je i Gonzalo Higuain sjajnu prigodu u 66. minuti, lijepo se riješio jednog domaćeg braniča i s ruba kaznenog prostora gađao desne rašlje, no lopta odlazi malo pokraj Portovog gola.

A onda trener gostiju Max Allegri povlači dva fantastična poteza u razmaku od šest minuta i rješava utakmicu u Juventusovu korist. U 67. minuti u igru je ušao Marko Pjaca umjesto Cuadrada i samo pet minuta kasnije prvijencem u dresu Juventusa načeo mrežu Porta. Pokušao je odigrati dupli pas s Dybalom, Argentinac je želio proslijediti loptu na bok, no odbija se od Layuna točno Pjaci pred noge, bivši Dinamovac silovito je posprema u donji lijevi kut Casillasovog gola, sjajan prvijenac u sjajnom trenutku!

Allegri u 73. minuti uvodi Danija Alvesa, koji već u idućoj minuti podiže vodstvo Juventusa na 2:0. Dvije zamjene i dva pogotka Allegrija. Samo je 141 sekunda prošla od Pjacinog do Alvesovog gola.

Mogao je Pjaca upisati i asistenciju u 87. minuti, nesebično je uposlio Khediru, ali njemački reprezentativac iz izgledne situacije loptu šalje malo pokraj gola.

Šteta je za domaćine što su rano ostali s desetoricom na travnjaku jer u prvih pola sata Juventus nije imao rješenja za pokretljivu domaću momčad, Telles je nepotrebnim kartonima doveo svoje suigrače pred prag ispadanja iz Lige prvaka.

Mario Mandžukić ponovno je bio vrlo dobar u dresu Juventusa, odigrao je svih 90 minuta.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Benfica1:0Borussia D.
PSG4:0Barcelona
Real Madrid3:1Napoli
Bayern5:1Arsenal
Bayer Leverkusen2:4Atlético Madrid
Manchester City5:3Monaco
Porto0:2Juventus
Sevilla2:1Leicester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Novi lik23.02.2017. u 08:33
    Bravo mali,a sad po plinu i dalje tako...
    Novi lik
  • qvestor23.02.2017. u 08:02
    netko je kritizirao proslavu gola Grizmanna, a ova Pjacina ? u svakom slučaju nek se koncentrira na igru jer protiv Ukrajne nemamo Perišića i u pravo vrijeme se diže u formi
    qvestor
  • Obrisan korisnik22.02.2017. u 23:02
    Bravo Marko. Ipak je pravi Hrvat, kada ga trener oplete on svima pokaže što zna.
    Obrisan korisnik
  • narada10822.02.2017. u 22:59
    "Marko Pjaka" - kako ovi me komentatori stalno znaju iznenaditi iz nova sa njihovom ignorancijom.
    narada108
  • crush22.02.2017. u 22:45
    Ovaj Marko Pjaca se igra nogometa kao da igra sa prvašićima. Još da Allegriju porastu malo jaja pa da igra češće sa Alvesom i njim, tak i tak imaju granitnu obranu
    crush