Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 21.02.2017, 20:45 h
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen 2:4 Atlético Madrid
Atlético Madrid

VIDEO: Asistencija Vrsaljka u velikoj pobjedi Atletico Madrida u Leverkusenu

Dario Dodić • utorak, 21.02.2017.
VIDEO: Asistencija Vrsaljka u velikoj pobjedi Atletico Madrida u Leverkusenu
Foto: EPA

Nogometaši Atletico Madrida u velikoj su golijadi u BayAreni u Leverkusenu svladali Bayer 4:2 i tako napravili veliki korak prema četvrtfinalu Lige prvaka...

Fantastičnu su utakmicu u BayAreni odigrali Bayer Leverkusen i Atletico Madrid. U poprilično otvorenoj utakmici igrači Diega Simeonea postigli su čak četiri pogotka i ostvarili sjajan rezultat pred uzvrat u Madridu.

U utakmici s čak šest golova kraći kraj izvukla je domaća momčad, iako je imala više nego dovoljno prigoda za još poneki gol, no Atletico je znao bolje iskoristiti prazan prostor u obrani njemačke momčadi, a domaći vratar Leno ključan je razlog što Atletico nije pobijedio većom razlikom.

U 12. minuti Antoine Griezmann dao je naslutiti domaćim igračima što ih večeras očekuje. Lijepo je pucao, no njegov udarac brani Leno. Pet minuta kasnije niti sjajni Leno nije mogao ništa, na desnoj je strani loptu dobio Saul Niguez, fintom se oslobodio jednog domaćeg braniča i poslao loptu u gornji lijevi kut Bayerovog gola, pokraj nemoćnog Lena, za vodstvo Atletica 1:0.

Francuska veza zakuhala je drugi pogodak Madriđana, Kevin Gameiro ukrao je loptu Bayerovom braniču, sjurio se prema šesnaestercu, navukao na sebe dvojicu domaćih igrača, a zatim uposlio slobodnog Griezmanna koji zabija pod gredu svoj 13. gol u dresu Atletica u europskim natjecanjima čime je postao najbolji strijelac kluba u povijesti, prestigao je legendarnog Luisa Aragonesa, koji je postigao 12 golova.

Zanimljivo je istaknuti i koliko dobro funkcioniraju dvojica Francuza u napadu Atletica, ovo je bila sedma asistencija Gameira u dresu Atletica, svih je sedam u pogodak pretvorio Griezmann.

Nakon pola sata prvi put su opasnije priprijetili domaći nogometaši, udarac je oprobao Kampl, lopta je išla u sami gornji lijevi kut Atleticovog gola no Moya odlično brani. S druge je strane Griezmann mogao postići još jedan gol, izašao je sam pred Lena, no ovog je puta Bayerov vratar izašao kao pobjednik.

U drugi dio bolje ulazi Bayer i već nakon manje od tri minute smanjuju na 1:2. Henrichs je ubacio, a Karim Bellarabi poentirao. Veselje domaćih navijača ipak nije dugo trajalo, u 59. minuti Gameiro iz najstrože kazne vraća na dva razlike, 3:1 za Atletico.

Uporni Nijemci ne posustaju, u 68. minuti smanjuju na 2:3, nakon centaršuta s lijeve strane Moya kratko odbija loptu, samo na noge nesretno Savića, lopta se odbija u mrežu, Saviću se ni krivom ni dužnom piše autogol.

Veliku je šansu za izjednačenje imao Chicharito, već je bio prevario i Moyu, no s crte ga pogotka lišava prisebni Filipe Luis. Kazna je vrlo brzo uslijedila na drugoj strani, sjajno je s desne strane ubacio večeras odlični Šime Vrsaljko, koji je odigrao svih 90 minuta za Atletico, Fernando Torres glavom šalje loptu u mrežu za konačnih 4:2 gostiju. Ovo je tek drugi put u povijesti da je Atletico u gostima u Ligi prvaka postigao četiri gola, prvi put je bilo 1996. godine u gostima kod Widzew Lodza.

Tin Jedvaj nije ulazio u igru za domaćine, poraz Bayera odgledao je s klupe za pričuve.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Benfica1:0Borussia D.
PSG4:0Barcelona
Real Madrid3:1Napoli
Bayern5:1Arsenal
Bayer Leverkusen2:4Atlético Madrid
Manchester City5:3Monaco
Porto0:2Juventus
Sevilla2:1Leicester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor22.02.2017. u 13:31
    rezultati pokazuju da bi i Simeone i Deschamps mogli češće počinjati utakmice sa Grizmanom i Gameirom zajedno
    qvestor
  • Obrisan korisnik22.02.2017. u 08:47
    koju lošu proslavu golova ima ovaj Grizman, moro bi poraditi na tome
    Obrisan korisnik