Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 15.02.2017, 20:45 h
Bayern
Bayern 5:1 Arsenal
Arsenal

VIDEO: Rapsodija Bayerna u drugom poluvremenu, petarda u mreži Ospine

Petar Jenjić • srijeda, 15.02.2017.
VIDEO: Rapsodija Bayerna u drugom poluvremenu, petarda u mreži Ospine
Foto: EPA

U novom susretu osmine finala Bayern je došao do visoke pobjede protiv Arsenala na Allianz Areni i na korak do prolaska među osam najboljih. Ancelottijeva momčad slavila je s 5:1, iako je rezultat mogao biti i veći, englesku momčad u uzvratu može spasiti jedino čudo...

Niti četvrta neće biti sreća za Arsenal, Wengerova je momčad odigrala još jednu utakmicu za zaborav u knock-out fazi i prijeti joj četvrto ispadanje od Bayerna u posljednja četiri dvoboja ovih dviju momčadi u ovom dijelu natjecanja. Teško je očekivati da se u vrlo kratkom razdoblju nešto promijeni kod londonske momčadi pa da na domaćem terenu zaigraju bolje i eventualno zaprijete. Ostaje tek minimalna mogućnost za taj scenarij.

Osim pogotka do kojeg su došli "niti krivi niti dužni", nisu pokazali ništa u večerašnjoj utakmici. Bayern je dominirao, kako posjedom tako i prilikama i pogocima. Ancelotti može biti itekako zadovoljan onim što je njegova momčad prikazala u večerašnjem susretu, postigli su četiri pogotka u drugom poluvremenu, slavili s ukupnih 5:1 i sigurno mogu malo opuštenije otputovati na uzvrat. Prema viđenom, još jedna Arsenalova sezona odlazi u nepovrat.

Početno ispitivanje snaga prošlo je vrlo brzo, očekivao se pritisak njemačke momčadi, što se ubrzo i dogodilo. Pokušao je Vidal s dvadesetak metara u devetoj minuti, ali je Ospina obranio, međutim niti vratar Arsenala ništa nije mogao dvije minute kasnije. Robben je uzeo jednu loptu na desnom krilu, lakše od očekivanog se probio prema sredini, opalio ljevicom s dvadesetak metara i prekrasno pogodio same rašlje za vodstvo Bayerna.

Neuer je stajao prilično besposlen na vlastitoj polovici i samo je mogao gledati kako njegova momčad dominira terenom, iako nije dolazila do prilika. Praktički iz ničega Arsenal je došao do izjednačenja, engleska momčad može zahvaliti Lewandowskom koji je nespretno napravio prekršaj nad Xhakom u kaznenom prostoru i donio gostima penal. Alexis Sanchez je bio izvođač, Neuer je pročitao njegovu namjeru i obranio, međutim lopta se ponovno odbila do Čileanca koji s(p)retno iz trećeg pokušaja dolazi do pogotka.

Tražili su domaćini u 34. minuti kazneni udarac kada je Alabin ubačaj pogodio Bellerina u ruku, ali se Mažić nije oglasio. Pogodak je gostima dao malo više poticaja nego ranije u utakmici, pet minuta prije odlaska na odmor do novog su mogli doći preko Xhake, ali je njegov odličan udarac s ruba šesnaesterca obranio domaći vratar.

Osam minuta igre u nastavku trebalo je Bayernu da se vrati u vodstvo. Lahm je ubacio s desne strane, Lewandowski je nadskočio Mustafija i glavom zabio svoj novi gol u ovom natjecanju. Nisu se gosti stigli niti oporaviti, a domaćin je trećim pogotkom preuzeo kontrolu nad utakmicom. Xabi Alonso je proigrao Lewandowskog, napadač Bayerna sjajno isprve odigrava petom za Thiaga Alcantaru koji nije imao problema pospremiti loptu u mrežu.

Tražili su domaćini novi pogodak, sjajno je glavom nakon kornera pucao Javi Martinez, ali je Ospina refleksno obranio. Već je u sljedećem napadu na rubu kaznenog prostora Thiago pucao s dvadesetak metara, lopta je od Xhake promijenila smjer, prevarila Ospinu i ušla u gol.

Mogli su domaćini do još pokojeg pogotka, Ospina je spašavao goste od potpune katastrofe, međutim postigli su "samo" jedan. Strijelac je u 88. minuti bio Thomas Muller, tek nekoliko minuta nakon što je ušao u igru umjesto Robbena. Rezultat se do kraja nije promijenio.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Benfica1:0Borussia D.
PSG4:0Barcelona
Real Madrid3:1Napoli
Bayern5:1Arsenal
Bayer Leverkusen2:4Atlético Madrid
Manchester City5:3Monaco
Porto0:2Juventus
Sevilla2:1Leicester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Caracalla16.02.2017. u 13:50
    opstaje zato sto je bankomat. kao sto kazes svake godine pri vrhu premiershipa i u LP, a trosi minimalno za klub arsenalovih mogucnosti. vlasnik amerikanac ne moze biti sretniji. Tek su zadnje dvije godine malo otvorili novcanik za pojacanja a prije toga nisu nista trosili. Sve igrace koje su... [više na forumu]
    Caracalla
  • qvestor16.02.2017. u 13:43
    ja stvarno ne razumijem kako Wenger svake godine radi jedno te isto i opstaje, takvi rezultati da si svake godine u grupnoj fazi LP i pri vrhu premiershipa, ali bez ijednog trofeja je razina nekog prosječnog kluba a ne Arsenala
    qvestor
  • h-tomek16.02.2017. u 09:45
    Pa ne bih ja bas rekel da su imali neku igru. Dobili su penal koji ja ne bih ni kad sudil, Lewandowski nije ni videl da mu se ovaj priblizava i da postoji šansa da ga zahvati. Čista glupost od penala. I onda još Neuer obrani penal i Arsenal stvarno na sreću zabije gol. Baš su ih dobro uneredili... [više na forumu]
    h-tomek
  • narada10815.02.2017. u 23:27
    zanimljivo: Arsenal na poluvremenu ima 1:1, imali igru protiv Bayerna, čak prigode za drugi gol, tako da su trebali imati vjeru u dobar rezultat. Šta se sa njima dogodilo između 45. i 65. minute -a jedna izmjena (Koscielny) ne može biti jedini razlog - , je isto tako zagonetno ( jer tu su prodali... [više na forumu]
    narada108