Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 22.02.2017, 20:45 h
Sevilla
Sevilla 2:1 Leicester City
Leicester City

VIDEO: Sevilla na uzvrat nosi minimalnu prednost, pogodak Vardyja održava Leicesterovu nadu

Petar Jenjić • srijeda, 22.02.2017.
VIDEO: Sevilla na uzvrat nosi minimalnu prednost, pogodak Vardyja održava Leicesterovu nadu
Foto: EPA

Nogometaši Seville slavili su na domaćem terenu s 2:1 protiv Leicestera u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Španjolska je momčad mogla slaviti i s većom razlikom, ali nisu uspjeli doći do novog pogotka kojim bi osigurali mirniji uzvrat...

Na uzvrat u Englesku nogometaši Seville nose, kako se trenutno pokazuje, razočaravajuću prednost od 2:1. Leicester može biti itekako zadovoljan konačnim rezultatom kada uzmemo u obzir da su iz jednog od rijetkih napada uspjeli postići vrijedan pogodak i osigurati zanimljiviju uzvratnu utakmicu.

Prvu su prijetnju na Sanchez Pizjuanu napravili domaćini u 4. minuti preko Sarabie koji je opalio s dvadesetak metara udaljenosti malo iznad Schmeichelovih vrata. Posljednja linija Seville dobro je kontrolirala svoju stranu terena i sprječavala Leicesterove slabe pokušaje koji su se sastojali jedino od upošljavanja usamljenog Vardyja u vrhu napada.

Terensku inicijativu domaćin je mogao okruniti u 14. minuti, kada je Morgan srušio Correu u kaznenom prostoru i sudac dosudio najstrožu kaznu. Isti je igrač preuzeo odgovornost, ali je pucao vrlo slabo i Leicesterov vratar bez većih je problema obranio. Osam minuta kasnije Jovetić je jako lijepo proigrao Escudera na rubu kaznenog prostora koji je snažnim, prizemnim udarcem pucao u Schmeichelov lijevi kut, ali je vratar engleskog prvaka još bolje obranio.

Escudero se u 25. minuti našao u ulozi asistenta, centrirao s lijevog krila na peterac gdje je dotrčao Sarabia i glavom pogodio daljnji kut protivničkog gola za vodstvo španjolske momčadi. Već je u sljedećem napadu pokušao Jovetić iz velike udaljenosti iznenaditi Schmeichela, ali je vratar Leicestera dobro reagirao i izbacio loptu u korner. Imali su domaćini još nekoliko solidnih prilika u prvom poluvremenu, ali bez većeg uspjeha.

Strijelac prvog pogotka bio je blizu drugog u 55. minuti, ali je pogodio tek vanjski dio mreže. Sevilla je igrala nešto opreznije nego što bi očekivali, kada uzmemo u obzir Leicesterovu nemoć na suparničkoj polovici. Sedam minuta kasnije Correa se iskupio za promašeni kazneni udarac. Lijepo ga je u kaznenom prostoru uposlio Jovetić, Argentinac ovog puta nije napravio pogrešku i zabio je novi pogodak Seville.

Gotovo iz ničega Leicester je došao do pogotka u 72. minuti, Drinkwater je ubacio s lijeve strane oštru, prizemnu loptu do Vardyja koji nije imao težak posao pospremiti loptu u mrežu. Imala je Sevilla još nekoliko prilika za postizanje pogotka, najbolju Rami u 88. minuti kada je pogodio gredu, ali do trećeg pogotka nisu uspjeli doći.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Benfica1:0Borussia D.
PSG4:0Barcelona
Real Madrid3:1Napoli
Bayern5:1Arsenal
Bayer Leverkusen2:4Atlético Madrid
Manchester City5:3Monaco
Porto0:2Juventus
Sevilla2:1Leicester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!