Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 14.02.2017, 20:45 h
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain 4:0 Barcelona
Barcelona

VIDEO: PSG demolirao Barcelonu i velikim korakom zakoračio prema četvrtfinalu Lige prvaka

Dario Dodić • utorak, 14.02.2017.
VIDEO: PSG demolirao Barcelonu i velikim korakom zakoračio prema četvrtfinalu Lige prvaka
Foto: EPA

Nogometaši Paris Saint-Germaina fantastičnom su predstavom potpuno nadigrali, posramili i praktički izbacili iz Lige prvaka momčad Barcelone. Svih 90 minuta domaćini su bili dominantni, nisu dopustili Kataloncima ni milimetra prostora što je rezultiralo veličanstvenom pobjedom 4:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka...

Iako s razlogom postoji izreka "Nikad ne reci nikad", teško je zamisliti uzvrat na Camp Nouu u kojem će PSG prokockati veliku prednost ostvarenu večeras na Parku prinčeva. Ostavimo jedan postotni poen božici Fortuni koja može svašta zakuhati, ali PSG je s 99-postotnom sigurnošću u četvrtfinalu Lige prvaka. I to posve zasluženo.

Predstava igrača Unaija Emeryja bila je besprijekorna, a takav je bio i konačni rezultat. Barcelona je nadigrana i posramljena u Parizu, PSG je odigrao fenomenalnu utakmicu i posve zasluženo slavio s 4:0. Iako je domaći sastav mogao još pokoju kontru pretvoriti u pogodak, mora se priznati da je dobrim dijelom gostujući vratar Ter Stegen zaslužan što je Barcelona primila "samo" četiri gola.

Zanimljivo je da je Emery kao trener prije večerašnjeg susreta 23 puta vodio momčadi protiv Barcelone, skor mu u najmanju ruku nije išao u prilog, tek su jednom slavili njegovi igrači, šest su puta izvukli remi i čak 16 puta izgubili. No na Valentinovo 2017. stručnjak na klupi PSG-a odradio je sve kako treba. Od prve minute njegovi su igrači preuzeli kontrolu nad igrom, oduzeli su loptu Barceloni i visokim presingom onemogućili ih u razvijanju svojeg uobičajenog stila igre.

Uz sve odlične taktičke postavke Emeryja je pomazila i sreća jer svi ključni igrači bili su mu iznimno raspoloženi. Angel di Maria i Edi Cavani postali su tek drugi i treći igrač u povijesti kluba koji su postizali golove u Ligi prvaka na svoj rođendan, večeras su si sami dali najbolje poklone. Adrien Rabiot je bio nerješiva enigma za Barcine igrače, Marco Verratti također, Julian Draxler ubijao je u pojam Sergija Roberta biciklima, a i kad su u rijetkim prilikama gosti došli u gol-šansu svoj je posao odradio i vratar Trapp, koji je prvi put ove sezone zaigrao za PSG u Ligi prvaka.

Poveo je PSG u 18. minuti, prekrasnim golom Di Marije iz slobodnog udarca s 18 metara. Argentinac je prebacio živi zid, Ter Stegen je pokušao dohvatiti loptu, ali nije bio ni blizu.

Pamtit će Barca priliku iz 27. minute, Neymar je napravio dobar dio posla, na desnoj strani odlično proigrao Andrea Gomesa, koji izlazi sam na Trappa, domaći vratar brani jedinu pravu priliku Barcelone u prvom dijelu.

U samoj završnici poluvremena PSG zasluženo dolazi i do drugog gola. Leo Messi gubi loptu na centru, domaći razvijaju brzu kontru, Verratti u konačnici gura na desnu stranu do Draxlera koji pogađa donji lijevi kut Barcinog gola pokraj nemoćnog Ter Stegena. Zanimljiv je podatak da je Nijemac zabio u debiju u dresu PSG-a u svim natjecanjima (prvenstvu, Kupu i Ligi prvaka).

S obzirom na pristup gostujućih igrača pitanje pobjednika bilo je već tad riješeno, ali 2:0 ne ulijeva sigurnost pred uzvrat na Camp Nouu pa je PSG do kraja susreta pritiskao u lovu na još poneki pogodak. Pritisak se isplatio već u 55. minuti kada je maestralni Di Maria postigao svoj drugi pogodak, ponovno izvan kaznenog prostora, ovog puta fintom vara dvojicu Barcinih igrača i s 20 metara pogađa lijeve rašlje za 3:0.

Kakva bi to utakmica bila da se u strijelce nije upisao i Cavani? U 72. minuti Cavani lijepo poentira iz teške situacije na dodavanje Meuniera za konačnih 4:0.

U posljednjih 20 minuta priliku je dobio i Ivan Rakitić, bio je vrlo dobar, ali bilo je prekasno za Barcu. Možda bi šansu u uzvratu imali da je Umtiti s nekoliko metara pogodio gol, no glavom loptu šalje u vratnicu.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Benfica1:0Borussia D.
PSG4:0Barcelona
Real Madrid3:1Napoli
Bayern5:1Arsenal
Bayer Leverkusen2:4Atlético Madrid
Manchester City5:3Monaco
Porto0:2Juventus
Sevilla2:1Leicester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor17.02.2017. u 11:26
    Van Gaal je isključivi krivac što je Di Maria otišao jer je nepotistički gurao Depaya koji je pokazalo se totalni promašaj, a sad dal ga je pustio potjerao ili je sam otišao je potpuno svjedno jer nažalost za Man utd ne igra a sigurno je bolji od svih krinih napadača koje Man utd danas ima
    qvestor
  • crush15.02.2017. u 18:27
    Nije on njega pustio, nego je di maria pobjegao što dalje od njega, a samim time i utda. Bile su pripreme uniteda u americi, dok se on zajebavao u katru, čini mi se tamo negdje krajem sedmog mjeseca 2015.
    crush
  • qvestor15.02.2017. u 08:34
    kao navijač Man utd-a tvrdim da je za ovaj poraz Barce kriv Van Gaal jer je pustio Di Mariju u PSG
    qvestor
  • Obrisan korisnik15.02.2017. u 00:13
    Pa bilo je vec i vrijeme,vec je pun k.. te Barcelone,ili je Barcelona ili Real meni je to vec dosadilo gledati postoje i drugi klubovi,daj boze da se to češče malo događa jer je zanimljivije onda za gledat, dosadno je da stalno dva kluba dominiraju europom i osvajaju sve živo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.02.2017. u 23:25
    Raketa trlja ruke, dok je on igrao je rezultat 0-0. Šalu na stranu, PSG je iskoristio sve Barcine slabosti, a njih hvala bogu ima koliko hoćeš. Na kraju sezone se moraju prvo Piqeu zahvaliti, a onda sve drugo.
    Obrisan korisnik