Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 14.02.2017, 20:45 h
Benfica
Benfica 1:0 Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

VIDEO: Benfica kaznila Borussijine promašaje i na uzvrat nosi prednost

Petar Jenjić • utorak, 14.02.2017.
VIDEO: Benfica kaznila Borussijine promašaje i na uzvrat nosi prednost
Foto: EPA

Nogometaši Benfice upisali su vrijednu pobjedu u prvom susretu osmine finala protiv Borussije Dortmund. Portugalska je momčad slavila na domaćem terenu s minimalnih 1:0 pogotkom Kostasa Mitrogloua, unatoč potpunoj dominaciji gostujuće momčadi koja je promašila i kazneni udarac...

Nije ovo bila njemačka večer u Lisabonu. Gledajući suhoparnu statistiku poslije utakmice vjerojatno bi ostali u čudu kako je Benfica sačuvala netaknutu mrežu. Borussia je potpuno dominirala, imala posjed, prilike, kazneni udarac, ali ništa im nije pomoglo da savladaju Edersona na vratima domaće momčadi koja je zabila pogodak iz jedinog udarca u okvir gola.

Navijači su na Estadio da Luzu na samom početku mogli vidjeti napadački nogomet s obje strane. Prvu su priliku imali domaćini u petoj minuti preko Salvia čiji je udarac otišao malo preko gola. Pet minuta kasnije Dembele je na drugoj strani lijepo uposlio Aubameyanga koji je sam istrčao pred domaćeg vratara, ali je gabonski nogometaš priliku poslao iznad gola.

Dembele je na polovici prvog dijela imao šansu dovesti njemačku momčad u vodstvo, nakon što domaća obrana nije najbolje reagirala, ali je ispred njega u posljednju trenutak dotrčao Ederson i blokirao udarac. Iako je Borussia dominirala terenom i Benficini su napadi bili rijetkost, Tuchel je s razlogom mogao biti nezadovoljan s obzirom na to da njegova momčad nije uspijevala iskoristiti šanse.

Borussiji je nedostajala završnica i nakon događanja iz prvog poluvremena portugalska je momčad mogla biti sretna što je uspjela sačuvati mrežu netaknutu.

Kada ne iskoristite prilike, obično slijedi kazna, tome smo mogli svjedočiti i na večerašnjoj utakmici jer je nakon četiri minute igre Benfica povela. Picci je dobro izveo korner, ubačaj je došao do Luisaa, igrač Benfice glavom spustio loptu za Mitrogloua koji zabija za vodstvo domaćina, iz prvog i jedinog udarca u okvir gola.

Pogodak je dodatno razljutio goste koji su svim silama željeli doći do izejdnačenja i u nekoliko su narednih minuta imali sjajne prigode, promašivali su Dembele, Aubameyang i Piszczek. Najbolja je prilika za izjednačenje došla u 57. minuti kada je Fejsa igrao rukom u vlastitom šesnaestercu, Nicola Rizzoli je dosudio kazneni udarac za njemački sastav, međutim Aubameyang je pucao slabo i po sredini gola što je spremno dočekao Ederson i obranio.

Iako su uvijek bili "tu negdje" Borussiji lopta u gol jednostavno nije htjela. Sedam minuta prije kraja Pulišić je sjajno opalio iz voleja, loptu je malo skrenuo Jimenez, ali je vratar Benfice još jednom sjajno reagirao. Rezultat se do kraja nije promijenio.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Benfica1:0Borussia D.
PSG4:0Barcelona
Real Madrid3:1Napoli
Bayern5:1Arsenal
Bayer Leverkusen2:4Atlético Madrid
Manchester City5:3Monaco
Porto0:2Juventus
Sevilla2:1Leicester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.02.2017. u 23:38
    Ovo je jedna od onih utakmica u kojima se može reći da nije Benfica pobijedila Borussiju Dortmund, nego je Borussija pobijedila samu sebe. Ali ovo nije prva ovakva utakmica ove sezone, to im se prečesto ponavlja i u Bundesligi gdje prosipaju previše bodova na ovakav način da ne uspjevaju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik