Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 07.03.2017, 20:45 h
Arsenal
Arsenal 1:5 Bayern
Bayern

VIDEO: Bayern u dvije utakmice zabio Arsenalu deset golova

Branimir Korać • utorak, 07.03.2017.
VIDEO: Bayern u dvije utakmice zabio Arsenalu deset golova
Foto: EPA

Nikakvo čudo nije se dogodilo u Londonu. Arsenal je upisao još jedan ružan poraz od Bayerna i oprostio se od Lige prvaka...

Još jednom Bayern je pregazio Arsenal i izbacio ga iz Europe. Ukupnih, ponižavajućih 10:2 za Bayern nakon što su Bavarci i u Londonu slavili s 5:1, identičnim rezultatom kao u Münchenu.

Bili su i u Arsenalu svjesni da im treba čudo za prolaz, ali nadali su se, a nada je trajala nešto manje od sat vremena. Tada su ostali domaćini s igračem manje poslije čega je uslijedio totalni raspad.

Prva prijetnja Arsenala stigla je u 11. minuti kada je upućena dugačka lopta iza leđa Bayernove obrane za Thea Walcotta on je nije uspio iskontrolirati i Manuel Neuer inteligentnim istrčavanjem zaustavlja napad domaćina.

Osam minuta kasnije ukazao se tračak nade za domaćina. Raspoloženi Walcott u solo prodoru došao je u kazneni prostor Bavaraca, dobro gađao i iznad glave Neuera pogodio za vodstvo 1:0.

Arsenal je dobro igrao, ali dosta je pokušavao visokim ubačajima u kazneni prostor Bayerna, ali obrana gostiju lakoćom je čistila takve pokušaje. S druge strane kada bi Wengerovi igrači odigrali po zemlji i tako krenuli u završnicu, bili su puno opasniji.

U 34. minuti još jednom Bayernova obrana nije dobro zatvorila Walcotta koji dobiva novu loptu u prostor, ponovno pokušava iz blizine u bliži kut, ali ovaj put nije pogodio okvir gola.

Preko te desne strane Arsenal je bio puno opasniji i sve prilike stvorio je s te strane preko Walcotta dok je na drugoj strani Alexis Sanchez bio potpuno nevidljiv.

Bayern je također pokušavao, a najbliži pogotku bio je u 38. minuti kada je Arjen Robben sjajno proigrao Lewandowskog koji bježi obrani i puca iz prve, ali nije dobro zahvatio loptu i ona odlazi pokraj vratnice.

Do odmora promjena nije bilo, a nada Arsenala trajala je desetak minuta u drugom poluvremenu.

Tada Lewandowski dolazi pred domaćeg vratara, Laurent Koscielny ušao mu je u tijelo i bio je čvršći, a sudac Sidiropoulos dosuđuje prekršaj francuskog braniča i šalje ga u svlačionicu. Lewandowski realizira kazneni udarac i Bayern s igračem više poravnava na 1:1.

Bavarci su predobra momčad da takvo što ne bi iskoristili i krenuli su ne samo prema prolazu već i prema pobjedi. U 69. minuti došli su i do drugog pogotka. Robben je ukrao loptu Sanchezu na 16 metara, sjurio se prema vrataru i lijepo pogodio suprotni kut.

Do kraja susreta bilo je to odrađivanje posla, Bayern je tražio povećanje vodstva, a mrežu je umalo još jednom zatresao Lewandowski koji je u 76. minuti pogodio vratnicu nakon što je uklizao na loptu na petercu.

Dvije minute kasnije ipak lopta završava i treći put iza leđa Ospine. Igrač koji je sedam minuta ranije ušao u igru, Douglas Costa, lijepim udarcem sa 17 metara povećao je vodstvo.

Arsenal se potpuno raspao i plovio je prema još jednom katastrofalnom porazu. Deset minuta prije kraja susreta Mustafi griješi u iznošenju lopte i dodavanju, Bayern to kažnjava i preko Artura Vidala dolazi do ogromnih 4:1, odnosno ukupnih čak 9:2.

Nisu Bavarci stali na tih devet pogodaka, u 85. minuti novim golom Vidala nakon ubacivanja Renata Sanchesa za Douglasa Costu, Ancelottijeva momčad dostigla je rezultat iz Münchena.

Emirates je u to vrijeme već imao dosta praznih mjesta, ponižavajući porazi od Bayerna natjerali su brojne navijače da prije kraja napuste svoja mjesta i krenu kućama.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Arsenal1:5Bayern
Napoli1:3Real Madrid
Barcelona6:1PSG
Borussia D.4:0Benfica
Leicester City2:0Sevilla
Juventus1:0Porto
Atlético Madrid0:0Bayer Leverkusen
Monaco3:1Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.03.2017. u 09:32
    nažalost Arsenal je preloš
    Obrisan korisnik
  • renimus07.03.2017. u 23:33
    A di je taj video?
    renimus
  • Obrisan korisnik07.03.2017. u 23:10
    Čestitke Arsenalu na oborenom rekordu, ovo je čudo! Kad je Real Madrid od 2005. do 2010.g. postavio rekord Lige prvaka od 6 uzastopnih ispadanja u osmini finala, to je trebao biti rekord za sva vremena, kojemu se teško uopće približiti, ali Arsene Wenger sa svojim Arsenalom ga je uspio i srušiti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik