Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 15.03.2017, 20:45 h
Atlético Madrid
Atlético Madrid 0:0 Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

VIDEO: Atletico sačuvao prednost iz Leverkusena, briljirali Oblak i Leno

Branimir Korać • srijeda, 15.03.2017.
VIDEO: Atletico sačuvao prednost iz Leverkusena, briljirali Oblak i Leno
Foto: EPA

Madridski Atletico još u prvom susretu riješio je pitanje prolaza u četvrtfinale Lige prvaka. U Leverkusenu slavio je s 4:2 te je u uzvratu u Madridu za prolaz bio dovoljan i remi bez pogodaka...

Pred Bayerom je bio vrlo težak zadatak, za prolaz u četvrtfinale Lige prvaka morao je u Madridu biti uspješniji nego Atletico u Leverkusenu. Simeoneova momčad u prvom susretu slavila je s 4:2 čime je već u prvom dvoboju dosta toga riješeno. Već svladati Atletico na Vicente Calderonu težak je zadatak, a kamoli s takvom razlikom.

Igralo se očekivano tvrdo, Atletico je kontrolirao utakmicu i nije dozvolio Bayeru da stvori od početka veliki pritisak i pruži si neku nadu u čudo iako su Apotekari prvi zaprijetili.

Već u petoj minuti Kampl je pronašao u kaznenom prostoru Vollanda koji je okrenuo Godina, ali udarac je završio pokraj gola.

Deset minuta kasnije dobra obrambena reakcija Tina Jedvaja nakon što je Correa bio u dobroj poziciji u kaznenom prostoru, no hrvatski reprezentativac i vratar Bernd Leno spriječili su pogodak koji bi dodatno približio domaćina prolazu.

Najbolju priliku prvog poluvremena imao je Atletico i to u 39. minuti kada je Griezmann odlično proigrao Correu, ovaj došao pred Lena, ali vratar Bayera sjajno brani i zadržava nulu na semaforu.

U drugom dijelu nije bilo rezultatskih promjena, ali je Bayer bio bliže pogotku. U 55. minuti sijevnula je kontra gostiju koju loše završava Volland, a u 68. minuti slijedi show Jana Oblaka. Sjajni Slovenac skinuo je čisti zicer Brandtu pa Vollandu, lopta se uporno odbijala Nijemcima pa je odmah Volland pucao još jednom, ali ovaj put Godin je izbio s gol linije i u konačnici Bellarabi puca pokraj gola. Nevjerojatno je kako su Oblak i Godin uspjeli sačuvati mrežu nedirnutom u ovoj situaciji.

Do kraja susreta bilo je još nekoliko manje opasnih pokušaja s obje strane, rezultat se nije mijenjao i Atletico je uspješno odradio započeto te izborio prolaz u četvrtfinale.

Tin Jedvaj i Šime Vrsaljko odradili su cijelu utakmicu.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Arsenal1:5Bayern
Napoli1:3Real Madrid
Barcelona6:1PSG
Borussia D.4:0Benfica
Leicester City2:0Sevilla
Juventus1:0Porto
Atlético Madrid0:0Bayer Leverkusen
Monaco3:1Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!