Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 08.03.2017, 20:45 h
Barcelona
Barcelona 6:1 Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain

VIDEO: Čudo na Camp Nouu, Barcelona napravila nemoguće

Dario Dodić • srijeda, 08.03.2017.
VIDEO: Čudo na Camp Nouu, Barcelona napravila nemoguće
Foto: EPA

Nogometaši Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka senzacionalnom pobjedom 6:1 protiv Paris Saint-Germaina na Camp Nouu. Činilo se da je utakmica gotova, a onda je Barca zabila čak tri pogotka u posljednjih osam minuta...

Nitko nikada nije napravio ono što je večeras za rukama i nogama pošlo nogometašima Barcelone. Živjeli su na rubu, svi su se već pozdravili s Ligom prvaka. Prvi put nakon 4:0 PSG-a na Parku prinčeva, drugi put kad je Edi Cavani zabio za 3:1, ali da bi se nešto zvalo čudom mora doći na čudesan način. Barceloni je upravo to uspjelo, sa 6:1 ostvarili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

Nakon visokih 4:0 u Parizu, trener PSG-a Unai Emery odlučio se na klupi ostaviti junaka prve utakmice Angela di Mariju. Odlučio se PSG čuvati rezultat, a to nikad nije dobro protiv Barcelone na Camp Nouu.

Nije moglo početi bolje za Barcelonu, već u trećoj minuti dolaze do vodstva, u gužvi ispred PSG-ovog gola najbolje se snalazi Luis Suarez, glavom šalje loptu u mrežu, čisti Meunier, ali prekasno, oglasila se gol-tehnologija, lopta je prešla crtu i Barcelona vodi 1:0.

Obje su momčadi u ranoj fazi utakmice tražile jedanaesterce zbog igranja rukom u šesnaestercu, oba su poteza bila nenamjerna pa je sudac Aytekin, koji je imao poprilično težak posao, dobro procijenio da kaznenih udaraca nije bilo. Iako je posjedom dominirala Barcelona nije posebno ugrožavala gostujućeg vratara Trappa. Dvaput su dalekometnim pokušajima do drugog gola Barcelone pokušali doći Neymar i Iniesta. Posebno je blizu bio Brazilac, loptu je poslao centimetrima desno od desne spojnice.

U 40. minuti PSG si puca u nogu, odlično su kombinirali Iniesta i Suarez, Iniesta pokraj nonšalantnog Marquinhosa dolazi do lopte, šalje je petom na slijepo u peterac gostiju, Trapp u pokušaju čišćenja pogađa Kurzawu, od koga se lopta odbija u gol za 2:0.

Senzacija je zamirisala na samom početku drugog dijela, u 48. minuti nespretni Meunier u padu glavom ruši Neymara, sudac Aytekin procijenio je da jedanaesterca nije bilo, ali na signal suca iza gola mijenja odluku i ispravno dosuđuje kazneni udarac za Barcu koji Messi pretvara u velikih 3:0. Mimo postignutog gola iz najstrože kazne Argentinac je bio poprilično nevidljiv.

Nekoliko minuta kasnije mogao se iskupiti Meunier, lijepo je prošao po desnoj strani, poslao prizemnu loptu na prvu vratnicu, ispred Mascherana do lopte dolazi Cavani i iz teške pozicije pogađa vratnicu. Tek tada u igru ulazi Di Maria i PSG u idućih desetak minuta preuzima inicijativu, a brzo dolazi i do pogotka.

Igrala se 62. minuta, pogriješio je Ivan Rakitić nonšalancijom sličnom onoj Marquinhosa, Kurzawa dolazi do lopte, vraća je za Cavanija čiji projektil odsjeda u mreži Barcelone. 3:1, 62. minuta, činilo se da je došao kraj nadanju igrača i navijača Barcelone.

Nakon primljenog pogotka Barcelona je psihički i fizički pala. Bliže je pogotku bila gostujuća momčad, Cavani je imao priliku riješiti pitanje prolaska u 64. minuti, izašao je sam pred Ter Stegena, dobro pucao, ali sjajno nogom, refleksno brani vratar Barce.

U 85. minuti drugu meč-loptu propušta PSG, Di Maria sam izlazi pred Ter Stegena, ali se spetljao i poslao loptu pokraj gola.

Barci su u tom trenutku trebala tri gola, tko je mogao vjerovati da će ih zaista i postići, pogotovo zato što nisu impresionirali igrom. Jedan igrač nije odustajao, Neymar je lijevo, pri vrhu kaznenog prostora iznudio slobodnjak nakon starta Di Marije, sam se odlučio pucati, bila je to fenomenalna odluka. Brazilac milimetarski precizno skida paučinu s lijevog spoja vratnice i grede, Barcelona je živa, 4:1, nešto više od dvije minute do kraja regularnog dijela susreta.

Dvije minute kasnije Barca dobiva novu priliku, Suarez se ispred Marquinhosa izborio za poziciju, dobro primio dugu loptu koju je poslao Messi, Marquinhos ga sapliće, Urugvajac jedva čeka pasti i Ayetkin pokazuje na bijelu točku. Ovog je puta izvođač bio Neymar, sigurno pogađa za 5:1.

Ostaje tek sudačka nadoknada, pet minuta produžio je glavni arbitar, Barca ide na sve ili ništa, u dva navrata u šesnaesterac gostiju dolazi i Ter Stegen, u posljednjim sekundama Neymar nakon slobodnjaka s desne strane, koji je zaradio upravo Ter Stegen, ubacuje, lopta prelazi kompletan šesnaesterac, na drugoj vratnici nogu postavlja Sergi Roberto za erupciju oduševljenja domaćih navijača, Barcelona upotpunjuje čudo i prolazi u četvrtfinale Lige prvaka.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Arsenal1:5Bayern
Napoli1:3Real Madrid
Barcelona6:1PSG
Borussia D.4:0Benfica
Leicester City2:0Sevilla
Juventus1:0Porto
Atlético Madrid0:0Bayer Leverkusen
Monaco3:1Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor09.03.2017. u 10:47
    čestitke Barci na zalaganju i igri a PSG će sa ovakvim pristupom uvijek biti klub koji može samo proči skupinu lige prvakacijeli vezni red PSG-a je odigrao katastrofalno lošekako treba igrati protiv Barce je najbolje pokazao Atletico kad je ako se dobro sjećam prošle sezone izbacio Barcu iz Lige... [više na forumu]
    qvestor
  • Obrisan korisnik09.03.2017. u 10:05
    jedna od većih sportskih krađa u zadnje 2-3 godine. 2 izmišljena penala i preokret režirao igrač koji je davno morao biti isključen
    Obrisan korisnik
  • vjesu09.03.2017. u 01:47
    Za ovaj poraz je iskljucivo PSG sam sebi kriv. Emery nije uspio uvjeriti svoju ekipu da jos nista nije gotovo a oni su odigrali 60 katstrofalni minuta. OK, drugi penal je mozda malo nategnut ali Barca je veceras imala 10ak situacija u sesnaestercu protivnika u kojima je PSG znaci ovisio o sucu, da... [više na forumu]
    vjesu
  • narada10809.03.2017. u 01:42
    malo sam bolje pogledao bitne trenutke. 1. Neymar odigrao utakmicu karijere. Zna on nakon 1:7 na SP-u koju mentalnu snagu trebas imati na ovoj razini. 2. PSG je odigrao ocajnu taktiku, jer ako vec igras bunker trebas imati igrace za to. I Trapp (halo, cuvas tvoj kut kod slobodnog udarca!) i Meunier... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik09.03.2017. u 00:34
    Nakon ove utakmice Most pokreće postupak odcijepljenja Katalonije od Francuske i za ministra pravosuđa imenuje Beusana zvanog Škiljo.
    Obrisan korisnik