Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 08.03.2017, 20:45 h
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund 4:0 Benfica
Benfica

VIDEO: Hat-trick Aubameyanga, Benfica pala bez ispaljenog metka

Petar Jenjić • srijeda, 08.03.2017.
VIDEO: Hat-trick Aubameyanga, Benfica pala bez ispaljenog metka
Foto: EPA

U uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka nogometaši Borussije Dortmund na domaćem su terenu nadigrali Benficu rezultatom 4:0 čime su nadoknadili zaostatak iz prve utakmice i prošli u sljedeću fazu natjecanja...

Borussia Dortmund prošla je među osam najbolji u najelitnijem europskom nogometnom natjecanju. Nadoknadila je minimalan poraz s gostovanja kod Benfice i s ukupnih 4:1 prošla dalje. Kada uzmemo u obzir svih 180 minuta, njemačka je momčad bila puno aktivnija, konkretnija i napadački orijentiranija i zasluženo prošla dalje. Iako je dosta toga propustio u prvom susretu, sve je nadoknadio u drugom. Pierre-Emerick Aubameyang postigao je hat-trick i predvodio svoju momčad u večerašnjem dvoboju.

Promašene šanse, propuštena velika prilika za pobjedu i u konačnici poraz iz jedinog udarca u okvir. Preslika je to prve utakmice osmine finala Benfice i dortmundske Borussije koju je portugalska momčad dobila s 1:0, prednost koju je njemačka momčad anulirala već u četvrtoj minuti. Dembele je izveo korner, Christian Pulišić je glavom prebacio loptu na drugu stativu prema Pierre-Emericku Aubameyangu koji je na isti način posprema u mrežu. Bio je to njegov prvi pogodak u knock-out fazi Lige prvaka u ukupno osmoj utakmici.

Nakon jednog Benficinog kornera, Borussiji se otvorila kontra koju je lijepim udarcem s dvadesetak metara pokušao riješiti Dembele, ali je lopta prošla pored gola. Trojac Pulišić-Dembele-Aubameyang stvarao je dosta problema gostima koji u tom trenutku nisu bili u mogućnost ozbiljnije zaprijetiti. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, gosti su bili sve hrabriji i išli su prema naprijed u želji da ugroze Burkija. Najveću su prijetnju stvorili u 32. minuti kada je Luisao pucao glavom, ali je domaći vratar bio na mjestu.

Devet minuta igre u drugom poluvremenu trebalo je domaćinima dođu do stopostotne prilike, Aubameyang je dočekao jedan ubačaj na pet metara i nogom skrenuo loptu prema golu, ali je Ederson sjajno refleksno obranio. Isti je igrač promašio čistu šansu u 57. minuti, ali niti 60 sekundi kasnije Piszczek sjajno odigrava za Pulišića koji utrčava u kazneni prostor i ostavlja Edersona bespomoćnog. Benfica se nije stigla niti oporaviti, a primila je treći pogodak, svoj je drugi na utakmici postigao Aubameyang. Nakon odličnog ubacivanja Schmelzera gabonski je nogometaš s pet metara skrenuo loptu mrežu.

Benfica je već i ranije izgledala dotučeno i posljednji im je pogodak, kako je izgledalo, potpuno slomio nade za preokret. Domaćin je kontrolirao utakmicu i mirno je priveo prema kraju. Konačan je rezultat Borussia postavila u 85. minuti, u ulozi asistenta je bio Erik Durm, a svoj je treći pogodak na utakmici postigao Aubameyang i na najbolji mogući način okrunio odličnu predstavu.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Arsenal1:5Bayern
Napoli1:3Real Madrid
Barcelona6:1PSG
Borussia D.4:0Benfica
Leicester City2:0Sevilla
Juventus1:0Porto
Atlético Madrid0:0Bayer Leverkusen
Monaco3:1Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!