Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 14.03.2017, 20:45 h
Juventus
Juventus 1:0 Porto
Porto

VIDEO: Porto ponovno s desetoricom izgubio od Juventusa, Dybala potvrdio četvrtfinale

Dario Dodić • utorak, 14.03.2017.
VIDEO: Porto ponovno s desetoricom izgubio od Juventusa, Dybala potvrdio četvrtfinale
Foto: EPA

Nogometaši Juventusa i u uzvratnom su susretu osmine finala Lige prvaka u Torinu svladali Porto i tako dvjema pobjedama osigurali nastup u četvrtfinalu elitnog europskog klupskog natjecanja...

Iako je Porto pobijedio u posljednje četiri gostujuće utakmice, šanse za preokret protiv Juventusa u uzvratu osmine finala Lige prvaka za portugalski su klub bile vrlo mršave nakon pobjede Juvea 2:0 u Portu u prvoj utakmici. Ipak, Porto je preiskusna europska momčad da bi spustila oružje zbog 2:0, što su najavljivali to su i napravili, ušli su otvoreno u dvoboj na Juventus stadionu, spremni nadigravati se s aktualnim prvacima Italije.

I nije to loše izgledalo, Portugalci su izgledali puno bolje nego u prvom susretu. Doduše, teško je uspoređivati jer velik udarac u prvom dvoboju zadao im je rano primljeni crveni karton, a i drukčija je motivacija kada moraš loviti negativan rezultat.

Na žalost po goste, ništa bolje nisu prošli niti u uzvratu, s jedinom razlikom da su u Torinu s igračem manje ostali tek u završnici prvog poluvremena.

I do isključenja Maxija Pereire Juve je bio konkretniji, a najopasnije su prijetili preko Marija Mandžukića, koji se nakon problema sa želucem, zbog kojih nije igrao za vikend, vratio u prvi sastav Juventusa.

Nakon točno polovice igre u prvom dijelu Mandžukić je prvi put priprijetio Casillasu, koji je večerašnjim nastupom postao igrač s najviše nastupa u europskim natjecanjima, sa 175 nastupa prestigao je legendarnog Paola Maldinija. Bila je to duga akcija Juvea, u konačnici Cuadrado ubacuje s desne strane, Mandžo nebeski skače, ali glavom šalje loptu točno u Španjolca.

Pet minuta kasnije Higuain je "skuhao" situaciju za Dybalu, ali Argentinac s pet metara promašuje loptu. Još je jednu priliku imao Mandžukić, u 38. minuti, iz teške je situacije lukavo pokušao glavom prevariti Casillasa, ali lopta odlazi malo pokraj gola.

Ključan trenutak utakmice dogodio se u 40. minuti. Nakon ubačaja iz kornera s desne strane pokušaj glavom Alexa Sandra brani Casillas, lopta se odbija pred noge Higuaina, Argentinac je poslao loptu u nebranjeni dio mreže, ali Maxi Pereira golmanskom paradom zaustavlja loptu i zbog namjernog igranja rukom zarađuje izravni crveni karton, a Dybala jedanesterac pretvara u vodstvo Juventusa.

Odmah na poluvremenu Allegri u svlačionici ostavlja Cuadrada i ubacuje Marka Pjacu, s nekoliko je poteza hrvatski reprezentativac oduševio domaće navijače, a prava je šteta što u 60. minuti nije ponovno zatresao mrežu Porta.

Iako su ostali s igračem manje nogometaši Porta zaigrali su bolje u drugom dijelu, štoviše, imali su sjajnu priliku za izjednačenje u 49. minuti. Prvo je opasno prijetio Juventus, nakon ubačaja Danija Alvesa umalo glavom loptu u svoju mrežu posprema Dani Pereira, ali Casillas se nije dao nadmudriti i hvata loptu na crti. Kreće brzi protunapad Porta, Soares se otresao Benatije, izašao sam pred Buffona, ali na žalost gostiju loptu neometan šalje pokraj gola.

Nakon dvije trećine igre sjajnu je priliku za pogodak imao Pjaca. Nakon ubačaja s desne strane Mandžukić petom prosljeđuje loptu na drugu vratnicu, prsima je prima Pjaca ispred Layuna i iz prve puca, ali malo pokraj desne vratnice Casillasovog gola. Nekoliko minuta kasnije snalažljivi Higuain između trojice Portovih braniča stvara priliku za šut, ali šalje loptu pokraj gola.

Porto do kraja susreta više nije ozbiljnije ugrozio Buffona, s ukupnih 3:0 Juventus prolazi u četvrtfinale.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Arsenal1:5Bayern
Napoli1:3Real Madrid
Barcelona6:1PSG
Borussia D.4:0Benfica
Leicester City2:0Sevilla
Juventus1:0Porto
Atlético Madrid0:0Bayer Leverkusen
Monaco3:1Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!