Nogomet

Ronaldo: "Želimo ući u povijest", Zidane: "Nitko ne može reći da imamo manju glad za pobjedama"

Marjan Kreševac • utorak, 22.05.2018.
Ronaldo: "Želimo ući u povijest", Zidane: "Nitko ne može reći da imamo manju glad za pobjedama"
Foto: EPA

U subotu se u Kijevu igra veliko finale Lige prvaka. S jedne strane Real želi osvojiti svoj treći naslov za redom, a Liverpool se nada ponoviti 2005. godinu kada su Redsi posljednji puta stavili ruke na pehar namijenjen pobjedniku...

Real Madrid u posljednje četiri sezone (ne računajući 2017./2018.) ima tri naslova najbolje momčadi na Starom kontinentu, no prema riječima Zinedinea Zidanea to ne umanjuje njihovu glad za trijumfima: "Imamo i uvijek ćemo imati isti entuzijazam, istu predanost i istu želju. Nitko nam ne može reći da smo manje gladni pobjeda nego ostali klubovi".

Veliki optimizam Zidane gradi na zajedništvu koje vlada u svlačionici i smatra da je to jezičac na vagi koji Real može odvesti do kraja: "Imamo dobru momčad koja odiše zajedništvom. Imati talent nije dovoljno, ali moji igrači su talentirani i predani napornom radu i treniranju. S te dvije stvari može se postići jako puno".

Sa Zidaneom se oko zajedništva u svlačionici složio i kapetan Sergio Ramos: "Ranije su postojale neke podjele unutar svlačionice, ali sada imamo sjajnu atmosferu. Nema egoizma, nema individualne sebičnosti nigdje unutar grupe. Kada momčad pobjeđuje kao kolektiv tada i svaki pojedinac unutar tog kolektiva osjeti slast pobjede".

"Igrati tolika finala je nevjerojatno i velika nagrada za težak rad u svakoj sezoni. Kada sam stigao u Real nadao sam se da bih mogao zaigrati u finalu Lige prvaka, a ovo mi je već četvrto finale u posljednjih pet godina. Ne zadovoljavam se uspjesima iz prošlosti jer u tom slučaju bi nazadovao u igračkom smislu. Osvojiti četvrti naslov bilo bi poput najljepšeg sna", dao je Isco svoje viđenje ambicija Madriđana.

Glavna zvijezda Reala Ronaldo smatra da su bolji takmac od Liverpoola, ali da to moraju dokazati na terenu: "Finala su uvijek posebna, nije važno tko stoji s druge strane. Ne mislim da ćemo imati lagani posao, Liverpool je ozbiljan suparnik. Mislim da je Real bolja momčad, ali to moramo dokazati na terenu. Nadam se da ću u subotu odigrati dobro i postići pogodak, ali najbitnije je da momčad pobijedi.".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!