Nogomet

Forsberg: "Nismo im ostavili previše prostora", Petković: "Morali smo igrati bolje"

Petar Jenjić • utorak, 03.07.2018.
Forsberg: "Nismo im ostavili previše prostora", Petković: "Morali smo igrati bolje"
Foto: EPA

Junak švedske pobjede i prolaska u četvrtfinale Emil Forsberg istaknuo je kako mu ovaj pogodak jako puno znači, posebno što je njegovoj reprezentaciji donio slavlje. S druge strane izbornik Švicarske bio je razočaran jer su željeli napraviti puno više...

Švedska je minimalno slavila protiv Švicarske i izborila plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Junak susreta bio je Emil Forsberg koji je zatresao suparničku mrežu u 66. minuti.

"Jako puno mi znači što sam donio pobjedu na ovakav način. Nismo Švicarskoj ostavili previše prostora i vidjeti što smo uspjeli ostvariti donosi mi sreću. Ako sve uspijemo posložiti, znam da možemo biti odlični i u obrani i u napadu. Sada smo u četvrtfinalu i to je znak da nešto dobro radimo", kazao je Forsberg koji je proglašen igračem utakmice.

S druge strane, očekivano razočarani konačnim raspletom utakmice bili su Švicarci čiji je izbornik Vladimir Petković kako ipak nisu odigrali dovoljno dobro da bi došli do pobjede.

"Jako sam razočaran, svi smo razočarani jer smo željeli napraviti puno više. Ipak, čestitam Švedskoj na pobjedi koja je napravila točno ono u čemu je dobra i to joj je bilo dovoljno. Kada je postigla pogodak bilo ju je jako teško probiti. Morali smo igrati bolje, ali danas očito nismo bili na pravoj razini. Pokušavali smo u posljednjih 15 minuta sve, ali nije išlo."

SP 2018., završnica

osmina finala

Francuska4:3Argentina
Urugvaj2:1Portugal
Španjolska3:4 **Rusija
Hrvatska3:2 **Danska
Brazil2:0Meksiko
Belgija3:2Japan
Švedska1:0Švicarska
Kolumbija3:4 **Engleska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!